< HomePage | Снимки
<- Събота, 6 Март 2004 | Начална страница | Понеделник, 8 Март 2004 ->
Неделя, 7 Март 2004

WebDev ден втори. Изпит за сертифициране на LPI (101). Не зная на кой му беше хрумнала "гениалната" идея изпита да започне в осем сутринта, което естестествено означава, че трябва да станеш най-късно в седем. Това си беше гавра с techie-тата, който бяха решили да дойдат на изпита. Доста от тях сигурно не ставали толкова рано от години или ако са били будни по това време то е било, защото изобщо не са си лягали.

Понеже не мога да обсъждам изпита (има NDA) няма да ви кажа конкретни въпроси, а само, че не беше много сложен и смятам, че съм отговорил правилно на поне 80-90% от въпросите. Вместо 90-те минути който дават на мен ми бяха достатъчни около 40 /кой сегаааа еее номер едноооо ;-)/.

Интересното е, че тестовете за всички са еднакви. Не са като нашите на мрежова сигурност за всеки различен /нашите са по-подли/.

От webdev днес видях само част от една лекция за flash, която не мога да преценя дали беше добра, защото я хванах накрая.

На обяд отидохме в БТА за обявената пресконференция. Както правилно отбеляза Йовко, ако тръгнем да прави трета пресконференция в БТА, кой знае какво ще се случи. Първият път предишният ден застреляха някакъв, сега пък Министерския съвет горя. Очаквам трети път като идем, предишният ден да е паднала бомба върху президенството и пак посещаемостта да не е особено силна. Самата пресконференция обаче мина добре.

Следобед за изчистване на мислите се возихме насам-натам със Спас и решихме вечерта да ходим на кино. И тук е момента да почна да псувам, защо от време на време решавам, че веднъж някъде като не ми е харесало, след време като ида пак ще ми хареса.

Спокойно може да не ходите в Мултиплекса под НДК. Там винаги е сборище на селянията. Аз поне мисля да не стъпвам там поне още две-три години (не бях ходил там повече от година). Новият салон (8-ми), който са направили, е отвратителен. Звука е гаден, като минават трамвайте през тунела се тресат седалките, самите седалки са неудобни и екрана е малък. Изобщо не си струва. Моята теория, която се потвърди за пореден път, е че благодарение на лесната си достъпност и местоположение Мултиплекса е сборище на пълната софийска селяния! Така че за да си спестите излишни нерви, просто ходете другаде (Арена? /ако не друго системата им за резервации работи под линукс/).

Гледахме "Последният Самурай" с Том Круз. Филма е много добре направен и според мен беше много въздействащ. Имаше само един момент, който е сложен явно заради тъпите американци, но на мен почти успя да ми развали целият experience от филма. Нямаше нужда от тъпата целувка! Момента беше толкова изпълнен с еротика, че трябва да си МАЛОУМЕН (като американец) за да е нужно да ти дават явен знак какво ставаше между наш'то момче и каката. Тази сцена с целувката аз лично ще я изрежа от филма. Накрая малко ме подразни битката. Нашите така или иначе бяха по-малко, можеха да са по-мобилни, да заобиколят и да изколят всичко живо.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

За самурая и целувката си напълно прав, идиотщина ... И не знам защо очакваш историческа точност от холивудски филм :)

А как успя да излезеш преди мен, гад, аз го направих за 45 минути, щото го четох 2 пъти :) Иначе мисля да им пиша и да им дам идеята да правят тестовете като нас за мрежовата сигурност...

Написа Васил Колев (www) на 08-Mar-2004 15:38


Теста го карах по системата, четеш въпрос, мислиш максимум до 20 сек и отговаряш. Даже накрая се забавих защото всичките отговори, който заграждах с кръгче, след това запълних кръгчетата :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Mar-2004 16:37


На мен за няколко въпроса не ми стигнаха 20 секунди, и за това на втория преглед (докато заграждах кръгчетата) мислих допълнително (и си хванах няколко много идиотски грешки). Та нека излязат резултатите, да видим дали и на тебе ще ти се види добра идеята да правиш втори прочит :)
(въпреки че като знам, че ти и на един прочит не правиш тъпи грешки(от тестовете по мрежова сигурност), може и да няма нужда :) )

Написа Васил Колев (www) на 09-Mar-2004 04:02


Кофтито е, че ще ни кажат само дали сме взели или не сме взели изпита. Няма да има информация къде сме сбъркали. Обаче преценявайки въпросите мисля, че доста от явилите се ще го вземат. А времето за което е приключен няма голямо значение ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Mar-2004 09:41