< HomePage | Снимки
<- Юли, 2010 | Начална страница | Септември, 2010 ->

Архив за месец Август, 2010

Петък, 20 Август 2010

Отскоро ползвам нов трик в борбата със спамерите и техните "непоискани съобщения". Преди кротко ги псувах или за кратко време им изпращах 2000-3000 писма от техните, за да се сетят повече да не ме пристесняват, но от няколко седмици прилагам друга техника. Пак е свързана с изпращане на писма, но този път без да си давам зор им връщам по едно на секунда с леко сменен subject като в него е добавено едно Re:. Като го зацикля в петък към шест вечерта до понеделник са изяли над 200000 е-мейла. Непоискани. Хайде четете си пощата боклуци.

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Да ги поискат ония от Истанбул, да ги поискат!

Написа Николай Цветков (www) на 20-Aug-2010 11:28


Как намираш валиден имейл адрес на истинският изпращач на спама?

Написа Сашо на 20-Aug-2010 11:43


Тук говорим за олигофрени, които си пращат писмата от личната (фирмена) поща, защото смятат, че като са плеснали едно "това е непоискано търговско съобщение" и ще им се размине. Те са толкова прости, че дори не се сещат да сменят From, Reply-To и т.н.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Aug-2010 11:58


Използвай тяхното писмо като основа и им пращай RE: всяка минута произволен текст от вида: "За момента не се интересувам от това ... " и тяхното писмо.
Сложи това в един хубав скрипт който всеки път използва различни отговори от същия вид и ги остави замислени колко часа си стоял и писал писма :)

Написа Иван (www) на 20-Aug-2010 12:20


Срещу българските има по-добро лекарство. Защо не се запишеш в спам регистъра и при всяко подобно съобщение да сигнализираш и да им праскат по една глобичка от 5000 лв? Струва ми е много по-ефективно. Всички колеги, които са го ползвали до момента са изключително доволни от резултатите.

Написа MacTeP (www) на 20-Aug-2010 12:59


@иван: Нещо подобно съм направил в момента :) Предполагам доста ги изнервя защото със сигурност изпускат нормални писма.

@мастер: Само за юридически лица е доколкото знам. Ще трябва да проуча по-подробно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Aug-2010 13:18


Интересно ми е не си ли се замислял да ги пуснеш тея инструменти да се реят на воля :)

Също така една интересна идея - policy сървър/milter за мейл сървъра който не само казва че е спам ами и нахранва скрипта който отговаря.

Написа zeridon (www) на 20-Aug-2010 14:40


Да, само за юридически лица е, ама какъв е проблема да си пишеш личния мейл за служебен?

Написа MacTeP (www) на 20-Aug-2010 15:13


Благодаря на Жоро, че ми даде отлична идея да го върна обратно четвъртит на дузина спамери, които бях оставил за сигнализиране в КЗП, но така и не им дойде времето докато се занимавам с други неща.

Написа ChillVisio (www) на 22-Aug-2010 12:02


Добре ги "лекуваш" ти :)

Написа Zaya (www) на 02-Sep-2010 21:17


Когато спамът е български, обикновено правя следното:

1. Обаждам се на хостера / провайдера им с молба да ги блокира.

2. Връщам им отговор с приблизително следния текст:

"Уважаеми господа,

Във връзка с получен от вас спам в е-майл услугата на ..., всичкият трансфер на е-майл от и към вас е блокиран безсрочно.

За да бъдете разблокирани, следва да представите във фирма ... следните документи:

1. Декларация, че разбирате вредата от използването на спам (същият "непоискани търговски съобщения"), и се отказвате да го правите - нотариално заверена, оригинал.
2. Юридически обвързващ ангажимент да заплатите за всяко копие спам, получено от вас на сървърите на е-майл провайдери, удостоверено от логовете на тези сървъри, сумата от 10.00 лева без ДДС - нотариално заверена, оригинал.

Моля да обърнете внимание, че законът не задължава никой е-майл доставчик да приема, пренася или изпраща поща от или към вас.

С уважение: ..."

3. Блокирам при мен всичката поща от и към домейна и IP-то (след като моето съобщение замине).

Обмислял съм неведнъж идеята за създаване от мераклии е-майл провайдери на колективен блеклист, но все не намирам мераклиите.

Написа Григор (www) на 05-Oct-2010 21:01


Изпращането на непоискани търговски съобщения до електронни адреси на физически лица е абсолютно забранено.

Изпращането на непоискани търговски съобщения до електронни адреси на юридически лица е разрешено само, ако адресите на получателите ги няма в регистъра на нежелаещите да получават спам.

Обърнете внимание, че за физическите лица няма такъв регистър, защото изпращането на непоискани търговски съобщения до електронните адреси на физическите лица е забранено.

Написа Валентин на 09-Oct-2010 10:28


Вторник, 31 Август 2010

Вчера празнувахме рожден ден в Beso. Хем е в нашия квартал, хем модерно викам да идем да се отъркаме у силиебрититата. Четох из нета разни хора дето са ходили се превъзбудили и превъзнасят градината, че било чудо невиждано ("градината, ах градината" цитирам).

Аз градина не видях освен ако онова дето е между улицата и паркинга му викат градина. Кръчмата горе-долу става и ако не беше "модерна" и голяма тарапана в нея може би щеше да ми хареса повече. В сегашния й вид и клиентела и давам оценка три и половина - overrated. Хапването ставаше с изключение на десертите, от които нито един не ми хареса особено. Цените са нормални, което е леко учудващо предвид "звездния статус" на кръчмата. Очаквах силебритата и кандидатите за такива да ги скубят повече. Плюс е наличието на детски кът.

Втори път едва ли ще ида там.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

И на селебрититата са им намалили хонорарите и го дават по-тънко.

Написа Момчил (www) на 01-Sep-2010 06:58


Ходил съм там няколко пъти и не знам какво толкова не ти харесва. Останах с добри впечатления от обслужването (като изключим леко бавното приготвяне на яденето, но най-вероятно е, защото беше пълно).

Клиентелата мисля, че също е на ниво. Хареса ми, че имаше бая готини мацки, облечени добре и т.н., което е за предпочитане пред метъли с кубинки и черни тениски, на които пише идиотщини :)

Лично мнение.

Написа me на 02-Sep-2010 07:02