< HomePage | Снимки
<- Сряда, 28 Юли 2010 | Начална страница | Вторник, 31 Август 2010 ->
Петък, 20 Август 2010

Отскоро ползвам нов трик в борбата със спамерите и техните "непоискани съобщения". Преди кротко ги псувах или за кратко време им изпращах 2000-3000 писма от техните, за да се сетят повече да не ме пристесняват, но от няколко седмици прилагам друга техника. Пак е свързана с изпращане на писма, но този път без да си давам зор им връщам по едно на секунда с леко сменен subject като в него е добавено едно Re:. Като го зацикля в петък към шест вечерта до понеделник са изяли над 200000 е-мейла. Непоискани. Хайде четете си пощата боклуци.

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Да ги поискат ония от Истанбул, да ги поискат!

Написа Николай Цветков (www) на 20-Aug-2010 14:28


Как намираш валиден имейл адрес на истинският изпращач на спама?

Написа Сашо на 20-Aug-2010 14:43


Тук говорим за олигофрени, които си пращат писмата от личната (фирмена) поща, защото смятат, че като са плеснали едно "това е непоискано търговско съобщение" и ще им се размине. Те са толкова прости, че дори не се сещат да сменят From, Reply-To и т.н.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Aug-2010 14:58


Използвай тяхното писмо като основа и им пращай RE: всяка минута произволен текст от вида: "За момента не се интересувам от това ... " и тяхното писмо.
Сложи това в един хубав скрипт който всеки път използва различни отговори от същия вид и ги остави замислени колко часа си стоял и писал писма :)

Написа Иван (www) на 20-Aug-2010 15:20


Срещу българските има по-добро лекарство. Защо не се запишеш в спам регистъра и при всяко подобно съобщение да сигнализираш и да им праскат по една глобичка от 5000 лв? Струва ми е много по-ефективно. Всички колеги, които са го ползвали до момента са изключително доволни от резултатите.

Написа MacTeP (www) на 20-Aug-2010 15:59


@иван: Нещо подобно съм направил в момента :) Предполагам доста ги изнервя защото със сигурност изпускат нормални писма.

@мастер: Само за юридически лица е доколкото знам. Ще трябва да проуча по-подробно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Aug-2010 16:18


Интересно ми е не си ли се замислял да ги пуснеш тея инструменти да се реят на воля :)

Също така една интересна идея - policy сървър/milter за мейл сървъра който не само казва че е спам ами и нахранва скрипта който отговаря.

Написа zeridon (www) на 20-Aug-2010 17:40


Да, само за юридически лица е, ама какъв е проблема да си пишеш личния мейл за служебен?

Написа MacTeP (www) на 20-Aug-2010 18:13


Благодаря на Жоро, че ми даде отлична идея да го върна обратно четвъртит на дузина спамери, които бях оставил за сигнализиране в КЗП, но така и не им дойде времето докато се занимавам с други неща.

Написа ChillVisio (www) на 22-Aug-2010 15:02


Добре ги "лекуваш" ти :)

Написа Zaya (www) на 03-Sep-2010 00:17


Когато спамът е български, обикновено правя следното:

1. Обаждам се на хостера / провайдера им с молба да ги блокира.

2. Връщам им отговор с приблизително следния текст:

"Уважаеми господа,

Във връзка с получен от вас спам в е-майл услугата на ..., всичкият трансфер на е-майл от и към вас е блокиран безсрочно.

За да бъдете разблокирани, следва да представите във фирма ... следните документи:

1. Декларация, че разбирате вредата от използването на спам (същият "непоискани търговски съобщения"), и се отказвате да го правите - нотариално заверена, оригинал.
2. Юридически обвързващ ангажимент да заплатите за всяко копие спам, получено от вас на сървърите на е-майл провайдери, удостоверено от логовете на тези сървъри, сумата от 10.00 лева без ДДС - нотариално заверена, оригинал.

Моля да обърнете внимание, че законът не задължава никой е-майл доставчик да приема, пренася или изпраща поща от или към вас.

С уважение: ..."

3. Блокирам при мен всичката поща от и към домейна и IP-то (след като моето съобщение замине).

Обмислял съм неведнъж идеята за създаване от мераклии е-майл провайдери на колективен блеклист, но все не намирам мераклиите.

Написа Григор (www) на 06-Oct-2010 00:01


Изпращането на непоискани търговски съобщения до електронни адреси на физически лица е абсолютно забранено.

Изпращането на непоискани търговски съобщения до електронни адреси на юридически лица е разрешено само, ако адресите на получателите ги няма в регистъра на нежелаещите да получават спам.

Обърнете внимание, че за физическите лица няма такъв регистър, защото изпращането на непоискани търговски съобщения до електронните адреси на физическите лица е забранено.

Написа Валентин на 09-Oct-2010 13:28


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!