< HomePage | Снимки
<- Септември, 2006 | Начална страница | Ноември, 2006 ->

Архив за месец Октомври, 2006

Неделя, 1 Октомври 2006

Sleeper Cell е сериал, който си заслужава да се гледа. В момента из торентите се мотаят десет серии от първи сезон с много добър превод.

Разказва се за терористична клетка оперираща в щатите. Това само по себе си не е интересното, по-скоро ценното в сериала са много неща, които се научават за исляма.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Тва не го ли въртят по AXN?

Написа freax на 03-Oct-2006 07:10


Не съм забелязал, но пък и напоследък не гледам сериали по телевизията, заради рекламите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Oct-2006 07:45


Мда, оказа се, че е същият. Само дето на БГ го превеждат "ВНЕДРЕН" ;-]

Написа freax на 03-Oct-2006 09:01


Направо се учудвам къде намираш нерви за тези сериали. Аз мога да гледам само Приятели, Напълно непознати, Алф и Женени с деца. :) Е, и The IT Crowd и My Name is Earl не бяха лоши де, но пак трудно изтърпях да ги изгледам.

Написа Стоилов (www) на 05-Oct-2006 22:00


За разпускане намирам време, а приятели ги знам вече наизуст :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Oct-2006 22:26


тва е много як сериал :) :) :)

Написа su на 21-Oct-2006 14:26


Понеделник, 2 Октомври 2006

Прекавайки деня в писане и работа, времето лети. Докато си вдигна главата от компютъра и беше станало пет и половина следобяд.

Отдавна не ми се беше случвало да компресирам толкова бързо времето. Докато си вдигна главата и седем часа бяха отлетели.

Де да можех да го правя този номер с компресията и в дните с досадни задължения.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Съвсем наскоро и аз имах такъв ден. Адски ползотворен и задоволителен. И накрая съвсем заслужено човек се чувства пълноценен и щастлив :-)

Написа Стоилов (www) на 05-Oct-2006 21:57


Вторник, 3 Октомври 2006

Да ни е честит Slackware 11.0! Прочетете официалният release notes, след което можете да дръпнете неофициалните ISO файлове от mirrors.unixsol.org (има http, ftp, rsync) или да изчакате няколко часа, за да се появят официалните ISO, които в момента свалям.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Пиши като свалиш официалните, сега е 13:54 (GMT +02:00) и все още го няма по никой от BG mirror-ите.

Написа Кирил на 03-Oct-2006 10:53


CD-тата са отдавна качени (още в 11:30 ги качих) в след 15 мин и DVD-то ще е там.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Oct-2006 14:53


Защо инсталл цд-тата са 3, а напрактика няма кой знае колко повече софт от 10.2?

Написа Николай на 03-Oct-2006 15:30


Софтуера пораства, документацията, графиките, библиотеките всичко. На три CD-та е защото ако е на две ще трябва да ползваш 800Mb CD-та. Ако все пак държиш на два диска, виж моите неофициални ISO-та, те са на два диска по 720Mb.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Oct-2006 18:56


Сряда, 4 Октомври 2006

От днес mirrors.unixsol.org е на scsi диск. Виновните за това, че дълго време седеше на някакво пършиво IDE, на което му се е*аваше мамата, са наказани /пих две бири с кеф :)/.

Утре ако не прегазя някоя котка на път, ще взема да му сложа и Apache 2.2 да я видим тая боза с тия APR бози какви ще ги свърши.

Четвъртък, 5 Октомври 2006

Apache 2.2 вече сервира с удоволствие DVD-то на Slack 11. Ъпгрейда от 1.3 до 2.2. мина учудващо безболезнено. Наложи единствено да пипна два реда в конфигурацията и леко да преправя скрипта за компилация. Засега съм доволен от новото Apache, не че старото не работеше както трябва, но вече 1.3 започва да си показва възрастта.

Следваща цел - някой ден да се наканя да кача PHP5. Тук вече нещата са по-мъгляви от обновяване на Apache 1.3 до 2.x, защото в петицата на PHP-то няма нищо, от което директно да усетя подобрение. Пък и всички знаем, че PHP sucks и не ми се иска да се боря със страннии грешки в код, който е работил достатъчно добре под PHP 4.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Безполезнено, безполезно или безболезнено? :-)

Написа Коко на 08-Oct-2006 23:17


Готина игра на думи :) Май съм искал да кажа "безБолезнено" сега ще го оправя.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Oct-2006 23:20


Защо не драснеш няколко реда как си спретнал всичко.

Написа Drago (www) на 13-Oct-2006 08:34


Лесна работа, ще публикувам скриптовете те не са изобщо сложни :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Oct-2006 10:04


Точно за скриптовете питам, за да са по лесни след това обновяванията. :)

Написа Drago (www) на 19-Oct-2006 07:53


Петък, 6 Октомври 2006

Не, не мога да спра да се хиля...точно това е начина, по който трябва да се реагира на действията на идиотите от Труд. Пейо може и да ги съжалява (да бе :) но пък аз съм привърженик на хубавата българска поговорка "на зла, круша зъл прът" и този път хората от Народната библиотека с последното си писмо към Румен "пазителят на правата" Стефанов, изкъртиха всички мивки, няколко бидета и две цукала.

Оригинала на писмото можете да прочетете на страницата Труд-на поща, която е една от трите новопоявили се секции в Народната библиотека - Труд-ни новини, Труд-на хронология и Труд-на поща.

А ето и за какво иде реч:

Труд-на питанка

Миналият вторник, помним го най-ясно,
пратихте имейлче с нещо тъй прекрасно.
Всички документи дето предявихте
щяхме да получим, както заявихме.

Седмица веч мина, а отговор нема,
та затуй ви пишем, нещо кат поема.
Вижте, оправете скенери и други,
договор прати ни, хич недей се чуди.

Молим, най-смирено, с риск да ви обидим,
бумагите важни, дайте да ги видим,
за да можем вкупом, без шеги и смешки,
бързо да оправим и права и грешки.

С туй писмо хем кратко, хем със стих омаен,
искаме да знаем отговора краен.
Щото знаем тука, пишат ни най-разни
с искания чудни, даже безобразни.

Ако ли пък някак, мислите ни злото
смятаме да вземем сили от доброто,
всичко да разкажем в радио и в преса
как ни лъже някой, зарад интереса.

4 октомври 2006 г.
(cc-pd) Българска народна библиотека

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Хм..., абе чудя се... понеже стана въпрост как всички журналя си траят по този случай, кой от страх, кой от 'колегиалност'... та имаше един тип с инициали Д.Б., който се изявява, като журналист и общественик, и който все човърка наболелите проблеми на родината ни.

Дали този велик журАНалист няма да се заеме със случая и да му даде гластност? :))

Написа ilieff на 10-Oct-2006 04:55


Сакън!
Да пази Господ, нещо да влезе в полезрението на ДБ!
Ще го омаже както си знае.

Написа Божо на 10-Oct-2006 15:17


Събота, 7 Октомври 2006

It's all gone Pete Tong можете да не го гледате. Кое му е комедичното аз не успях да разбера, музиката във филма не е особено добра, а неуместните намеци, че филма има нещо общо с Трейнспотинг са направо смешни. Тоя пък Пит Тонг толкова нагъл, че си набутал името в заглавието на филма, въпреки че се появява за няма и една минута. Пълна глупост.

За сметка на това, можете да гледате старият (от преди няколко години) филм Fallen с Дензел, където той както винаги е на ниво. Филма е приятно плашещ и ако го гледате в тиха атмосферра на тъмно нищо чудно на няколко сцени да подскачате. Краят на филма леко разочарова, защото нашето момче можеше по-хитро да оправи работата, но няма д аразказвам, вижте го сами.

Като съм почнал да говоря за филми, официални благодарности към правещите торенти, защото просто няма начин да стана в седем сутринта, за да гледам Формула 1 пък bTV не се сещат, че хората биха си платили 40-50 ст. за да гледат предаването на запис.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

"It's all gone Pete Tong" e т.нар. cockney rhyming slang, жаргон, и би трябвало да се разбира като "it's all gone wrong", което и всъщност преведено от "островитянски" значи. А по стечение на обстоятелствата Mr. Tong има нещо общо със сюжета като цяло, що да не се мерне.

Като стана дума за това, преди и по време на излизането на филма е било нещо като обществен проблем Е ли всъщност Франки реален или не. Въпреки уж истинската история, по която пише, че е правен и въпреки изказванията на реални субекти (Carl Cox, Tiesto, etc) се оказва, че всъщност не е..

Иначе филмът, въпреки многото меко казано недомислици вътре, има някакъв смисъл. Сравнение с Трейнспотинг обаче няма да коментирам:)

Написа Митко на 08-Oct-2006 16:00


Митко, всъщност имало някакъв с такова име, но съвсем не такава история :)

Иначе, поне за мен, филмчето беше доста приятно, на момента надъхващо,но ако не си падате по "техното" (така де, от единия до другия му край) - не е за вас ;)

Препоръчвам също и "Hey, DJ" - перфеееееееееектен е за фон докато бачкам :D

Написа Атанас (www) на 08-Oct-2006 19:21


Както си казал сам Дензъл си е Дензъл. Благодаря за споменаването на Fallen, някакси го бях прескочил, въпреки че си бях поставил за цел да гледам всичко негово, до което се докопам. Интересно ми е какъв край си му замислил?

Написа Николай (www) на 11-Oct-2006 07:13


Неделя, 8 Октомври 2006

Ако имах талант бих написал една ода за сладоледа Casablanka на Дарко.

Случайно открих тази чудесия, в която има чудесно кексче а над него страхотен сладолед с вкус на тирамису. Само като го описвам и ми се ще да взема лъжицата да мръдна пет метра до хладилника и да го нападна.

Опитайте го, няма да съжалявате. 3.90 в скъпите магазини. Сладоледа е жълт.

Дарко ако иска да ме спонсорират с петдесетина кила сладък-лед на месец и всеки ден ще пиша по нещо добро за тях! Аааа да ако може след това да ме спонсорират и за дебелариума, в който неизбежно ще трябва да отида :-)

Понеделник, 9 Октомври 2006

Започва новият трети сезон на Battlestar Galactica и пак ще чакам с нетърпение да излезе серията :( Чудя се дали да не стискам зъби няколко месеца, за да гледам повече серии наведнъж, че както го пускат на час по лъжичка и полудявам.

Southpark очаквам отново да трошат зъби, след като започват силно втората част на сезон десет със серията Make Love, Not Warcraft.

Точно на място.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Е, ма те в петък даваха първите 2 епизода от 3-ти сезон, от събота ги има в Арена-та...

Написа Даниел Панев (www) на 11-Oct-2006 12:59


Ммммммммммм... да :)
BattleStar Galactica-та отново почва обещаващо :)
Има и някакви web серии, които още не съм изгледал, но изяснявали някои неща около първите епизоди на новия сезон.
Лошото е че почнах да се зарибявам и по Heros (още един много нов сериал, не играта!) и ще трябва и него да следя...
Да не говориме, че и Eureka ми хареса и го следя и него...
Не че преди гледах телевизия, ама сега съвсем не го пускам това устройство, а и тези сериали надали ще видят премиера/излъчване у нас освен, ако не вземат да ги пуснат по AXN след години...

Написа Марио Георгиев на 11-Oct-2006 13:29


Опитай с Heroes - може и да ти хареса ...

http://www.imdb.com/title/tt0813715/

Написа nick на 11-Oct-2006 18:29


Вторник, 10 Октомври 2006

Това в България, нещо бизнеса не ни е наред. Ето например втори месец се занимавам с телевизии и с голямо учудване наблюдавам как някои т.н. "телевизии" изобщо не се вълнуват от нищо. Една безплатна телевизия има далавера да я разпространяват колкото може повече, за да има по-голяма аудитория. Една платена телевизия има далавера да има повече хората, които си плащат за нея. И двата случая става дума за пари (аудитория == реклама = пари, аудитория == пари).

Е, добре някой тогава ще ми отговори на въпроса как може да има телевизии, в които два месеца не можеш да откриеш човек, с който да си говориш за подписване на договор за разпрострастранение?

Това бизнес ли е, параванче за пране на парички ли е или вече не знам какво да си мисля? Странна работа, ти го търсиш да му даваш пари и да му въртиш бизнеса то бяга или както има една приказка ти му мушиш късмета в г**а, то пърди :-) /шегичка../

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Using your practice exam, along with MS Press books, I was able to finish the 70- 291 exam in an hour. You questions are great and right in line with the actual exam; in fact several of your questions were harder than the actual exam. Thanks again and keep up the good work
- Georgi Chorbadzhiyski, Bulgaria

Това ако е вярно моите адмирации за да седна и да почета.
Ако това ще те засегне го изтрии.
Поздрави
Вили

Написа Вили Димитров на 11-Oct-2006 20:06


Точно преди няколко часа четох в UnixSol за IPTv технологията, която предлагате. Явно за това става въпрос. Не знам доколко има интерес от страна на телевизиите, явно не е много, но мога да кажа, че съм имал контакти с някои от софийските кабеларки и съм убеден, че по-голямата част от тях са, за да си изперат паричките.

Написа Стоилов (www) на 11-Oct-2006 20:33


@Вили: Вили това къде го чете? Аз не съм от най-помнещите и този цитат нещо ми се губи.

@Стоилов: Абе страшна работа :) Мога да напиша роман...на ужасите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Oct-2006 20:59


"Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) status on Microsoft Server 2003 certification"

http://www.ucertify.com/exams/Microsoft/70-291.html

Хахаха или някой се ебава или тези са толкова нагли, че да се подписват от мое под този текст. Ебаси...това 100% не съм го писал аз. никога не вярвай на маркетингови материали.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Oct-2006 21:04


В никакъв случай не съм искал да си правя шега.
Просто го намерих от този адрес ,който и ти си открил и исках да се повеселим:))))
Поздрави и наздраве
Вили

Написа Вили на 12-Oct-2006 19:21


Сряда, 11 Октомври 2006

В понеделник писах за новия Southpark като очаквах да изкърти четири-пет миВки, обаче след като гледах епизода съм направо шашнат! Откъде Трей и Мат познават колегата Антон не ми е ясно, но имат набито око и добре са го пресъздали.

Антон е еталон за geek-овете по света! Както правилно отбелязоха в офиса, само пепелника му не е нарисуван (хайде джапанките и халата няма да си ги пожелаваме :)

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Приликата е поразителна:)

Написа freax на 12-Oct-2006 13:58


Чак плашеща става ако изгледаш 1008 на Southpark и си виждал Антон как играе :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Oct-2006 14:08


прасчо, та дрънка!

Написа alex на 12-Oct-2006 18:45


Според мен няма съмнение той е само дюшека не виждам

Написа Alek на 13-Oct-2006 07:54


Четвъртък, 12 Октомври 2006

Две-трети от работният ден висяхме като изпразнени *****, заради скъсани оптики и местене на шибана техника.

Много кофти без нет, едно филмче не може да гледа човек ако не се е запасил предварително, а за свършаване на работа изобщо не може и дума да става.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

...усетих вчера аз, че "има нещо гнило в Дания" - mirrors.unixsol го беше отнемало!

Написа Светозар Кьосев (www) на 13-Oct-2006 13:08


Петък, 13 Октомври 2006

Ако искате да се уплашите, обърнете клавиатурата си с клавишите надолу и няколко пъти почукайте по нея като едновременно с това я тръскате.

Ще се учудите какви неща ще изпаднат от "чистата" ви клавиатура (нищо, че не ядете около компютъра, не приличате на Wookie и сте чистник).

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Това го правя няколко пъти месечно - хващам и тръскам за ужас на колегите.
Така и не можах да ги науча да не се стресират ;-)

Написа Димитър Василев (www) на 17-Oct-2006 05:49


...и забравих да добавя, горният съвет не се препоръчва да се изпълнява върху клавитурите на хора, които не са чистници. От там изпадат радиоактивни отпадъци :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Oct-2006 06:04


По-лошото е, че има Неща, Които Не Падат. Залепнали са, дифузирали са с пластмасата и за да ги разкараш, трябва да отвориш клавиатурата и да бършеш дълго време с чист спирт :)

Написа ilieff (www) на 17-Oct-2006 17:33


Май по-лесно ще е да си купиш нова.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Oct-2006 17:39


Ами... изгоних семеството, дето се беше заселило там (не знам какво са, а май и не искам).
Бре, да му се не знае!!!

Написа Eneya (www) на 18-Oct-2006 18:37


Събота, 14 Октомври 2006

Crank е безмислен, но забавен филм с Джейсъм Стейтам. Наш'то момче сериозно се е захванало да става екшън герой и този път се представя доста по-добре от Transporter 2, който си беше повърня. Не че тук има Шекспирови цитати, но забързаността на филма пък и краят го правят малко по-свестен от стандартните глупави екшъни от последната година-две.

За малко да ми се отпусне от сърцето и да препоръчам да се гледа на кино, но като се сетих колко обръщащо стомаха могат да подействат сцените с виенето на свят гледани на голям екран, по-добре си го гледайте у дома (и не като мен с руски дублаж :)

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Късно и аз на руския дублаж попаднах. Забавен е филма, но на края не ми хареса едно нещо. Голямо падане беше. Лошия вече сигурно и линейката, го беше вдигнала, нашия звъня на гаджето (че и секретар се включи), каза една две три философски мисли и чак тогава падна.

Написа Николай (www) на 17-Oct-2006 08:04


Без малко фантастика не може да се мине.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Oct-2006 08:09


Като за екшън филмчето си е добро, даже има и история(нещо което все по-рядко намирам във филмите).

Написа MacTeP (www) на 17-Oct-2006 12:16


Филмът си стува петачката (за кино). Саудът е убийствен, а в русковорящата версия се е изгубил тотално. Наложи ми се да го сваля за дъщеря ми и го гледах, та разбрах каква е разликата. На кино ми хареса много, у дома ми се стори посредствен и незабележим. И май разликата е в сауда.

Написа tvelkov на 19-Oct-2006 07:52


tvelkov - какво по дяволите е "сауд" !? Ако си искал да кажеш "саунд" по-добре кажи "звук", ако искаш да кажеш "сауднтрак", кажи "музиката към филма"... примерно.

Написа Ивайло на 19-Oct-2006 08:07


@Ивайло: на tvelkov просто не му работят няколко от клавишите на клавиатурата, не вярвам да е бил гладен, щото буквите не хранят, но липсите им срами

Написа SimonP на 24-Oct-2006 09:08


Неделя, 15 Октомври 2006

Някой да ми обясни краят на "Имало едно време в Америка".

Защо по дяволите Роберт Де Ниро дръпна няколко пъти от лулата на мира (Da Crack Pipe) след което се озъби и филма свърши. Вярно, че последните 20 минути ги гледах на пресекулки дремейки ама честно, изобщо не стоплих какво искаше да каже автора, така де режисьора.

Иначе филма си го бива, стига да не беше толкова протяжен.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

"Имало едно време..." го пропуснах, понеже по същото време се хванах да гледам един друг филм с уж голямо име - Lost Highway, на Линч. Е, заричам се повече да не гледам филми на Линч. Загубих 2 часа да гледам безумията му и накрая нищо. Нито ми хареса, нито му разбрах идеята... а уж не съм много тъп :)

Написа ilieff (www) на 17-Oct-2006 17:30


Точно тази сцена е разделила феновете на два лагера. Едната от хипотезите е, че всички събития, случващи се през 1968 (старият Нудълс се завръща обратно), са плод на въображението му под действието на опиума - Нудълс не може да преживее убийството на приятелите си при опита за грабеж на Федералния Резерв, отива в китайския театър и се надрусва.

Написа Илиян на 18-Oct-2006 09:26


Понеделник, 16 Октомври 2006

Съдейки по това, което гледам по телевизията и рекламни табели по магистралата Беронов е "най-рекламираният" за президент. Дали ще излезе нещо от тази работа е силно съмнително, но щом имат излишни пари нека си ги харчат хората.

Отново нямам намерение да гласувам, просто защото не ми пука. Виж ако някой ми предложи нещо кинти, бизнес, манекенки :) пускам бюлетинка. Ама със сълзливи послания "трябва да се гласува, защото ..... /попълни точките/" няма да ме хванат да си губя времето.

За пръв и едва ли последен път се обръщам към Министерство на Културата по повод плиткоумната им кампания "Пиратството ограбва", платена с част от моите доста хиляди пари отишли за данъци - И на вас да ви еба майката. Тази кампания ме подсеща за поговорката "на крив хуй (каква хубава руска дума), вълната му пречи".

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Няма как да не се съглася с тебе! Само, че аз и за пари не бих отишъл! Е, предполагам, че и аз си имам цена...

Написа IVO на 17-Oct-2006 07:06


Предполагам, че някой би се навил да плати по 5-10 лева на глас, но това вече е криминално, а и вие не сте роми.

Написа Веселин (www) на 17-Oct-2006 07:10


Не сме роми ама пари взимаме :) Пък и за 10 кинта няма да се навия да се разкарвам. Изобщо тая работа с плащането няма да стане, едничкият ми глас не е чак толкова скъп, че да взема достатъчно пари за него. Няма да излезе бизнес от това.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Oct-2006 07:45


А за кебапчета и бира на корем пак ли нема да гласуваш :)))

Написа Gabo (www) на 17-Oct-2006 09:28


Каниш ли ме? :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Oct-2006 11:31


Ае за гласуване ще видим...
ама се чудя кога ли от президентството ще се сетят да си оправят сайта...
Писна ми да гледам http://www.president.bg/inst_izbori_96.php още преди 4 дена пратих мейл нататък... господата явно не им пука... нищо те идват избори, някой от конкуренцията ще се усети

Написа MacTeP (www) на 17-Oct-2006 12:22


Интересен факт - на плаката на Беронов има посочен уеб сайт ххххх.com! Не ме вълнуват политическите брътвежи на когото и да е, но все пак като се кандидатираш за президент на България, не е лошо да си направиш усилието да регистрираш име в ".bg". Другото все пак май беше за търговски организации ...

Написа Митко на 17-Oct-2006 20:12


“Аз гласувам за друга България. Тази не е моя!” - алтернатива за изявяване на гражданска позиция.
http://www.vmro.org/
http://www.mediapool.bg/show/?storyid =122343
http://express.bg/story/10458

Написа Сиси Чорбаджийска на 18-Oct-2006 06:31


За който и да гласувам се сащия х*****

Написа Alex на 18-Oct-2006 10:17


Глупости са това на ВМРО. Да гласуваш с недействителна бюлетина не е никаква позиция, нито пък е "отрицателен вот". При начина на изчисляване недействителните бюлетини просто гарантират че е имало процент активност и се игнорират. А после и се забравят.
Единственият възможен отрицателен вот у нас е да не гласуваш изобщо. Това между другото е и единственият вариант, при който медиите все пак споменават позицията ти.
Що се отнася до практическия ефект - от това да гласуваш с невалидна бюлетина няма, от това да не гласуваш има (спестил си доста време).

Написа aSa на 20-Oct-2006 02:40


Не виждам ако нямам убеждението в себе си, как милионите предизборни плакати биха могли да ме агитират да гласувам за някой?! Ако се замислим, Мумията след като сега харчи пари за глупости, разбирайте за предизборна агитация, какво ли би направила ако я съживят, така де - изберат за президент?! Ами ще си ги върне, разбира се. :-) Вероятно и тази година няма да гласувам.

Написа Коко на 20-Oct-2006 22:25


Вторник, 17 Октомври 2006

[1] Много се дразня когато от разни срещи и разкарвания насам-натам, нямам време да свърша малко истинска работа.

[2] Неизвестно защо Евротур са решили, че имат право да ме спамват с някакви техни пършиви и посрани оферти. Явно след дълго време липса на нещо друго освен шурабаджанашки "маркетингов екип" направо са скочили в 21-ви със спамване на хората. С удоволствие сложих целият им педалски домейн в badmailfrom. Идиоти.

Сряда, 18 Октомври 2006

Не зная дали да празнувам или да се смея на нещастните душички решили да ме мамят с писмо на български, което ме phish-ва да си дам номерата на Visa кредитната карта. Не са познали получателя, тук тези не минават. Колко ли балъци ще го издухат обаче?

Естествено препратих писмото на abuse@fibank.bg и cards@fibank.bg. Не че ще направят нещо (или могат да направят нещо), но е хубаво да знаят като вземат да им звънят ужилени баламурници. Хммм, abuse@fibank.bg връща "user unknown" - селянииии....

Това май е първият CC scam насочен към българи, ще взема да си го разпечатя и да си го сложа в рамка. Очаквам след месец-два журналята да им светне 40 ватова крушка в главата и да излязат със заглавия "ХОРАТА МАМЕНИ, VISA КРАДЯТ БЪЛГАРСКИ ХАКЕРИ".

[ Коментари: 16 ]
Коментари

Дай да видим какъв текст на писмото са сътворили :)

Написа Николай Манчев (www) на 19-Oct-2006 10:01


Като текст както го виждам, иначе е някаква HTML боза:

====
Subject: Verified By Visa - Welcome
From: vbv@visa.com <vbv@visa.com>
Date: Wed, 18 Oct 2006 13:00:44 -0700
X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse report
X-AntiAbuse: Primary Hostname - emark10.emservers.com
X-AntiAbuse: Original Domain - unixsol.org
X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [65534 65534] / [26 6]
X-AntiAbuse: Sender Address Domain - emark10.emservers.com
X-Source:
X-Source-Args:
X-Source-Dir:

Verified by Visa <https://usa.visa.com/personal/security/vbv/index.html>

На вниманието на всички VISA картодържатели. Verified by Visa Ви предоставя
възможността да зашитите своята кредитна/дебитна карта от неоторизиран достъп
чрез парола.

Само за 2 минути ще имате защитена от кражби карта. Всичко което трябва да
направите е да попълните един формуляр.

Ако желаете да продължите моля използвайте долният линк.
https://verified.visa.com/apply/
<http://www.golos.am/update.html?act=ls&d=%2Fhome%2Fhttpd%2Fvhosts%2Ftali retaloure.com%2Fhttpdocs%2Falbum%2Fadmin%2Fwww.visa.com%2Fupdate-your-information-security-ssl%2Fen-services_en_ligneaccesdco...duits_services_visa%2Fupdate-visa-info&sort=0a>.

© 2006, Visa U.S.A. Всички права запазени.
====

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Oct-2006 10:39


Добър scam са измислили. Чудех се кога ли ще почнат и наще :)
Поиграли са си и определено заблуждава на пръв поглед.
Айде сега да видим колко от "великите български умове" ще изгорят... дето разправят само колко тъпи и смотани били американците и тн...
Обаче определено ми е интересно от къде са си взели мейловете в листите.

Написа MacTeP (www) на 19-Oct-2006 11:52


И тук го получихме доста пъти, имам няколко опалквания. Добрата новина е, golos.am е спрян. Или поне ги няма скриптовете.

Написа Н.Пепелишев на 19-Oct-2006 12:10


Ееее защо са го махнали :( Толкова исках са си въведа парола за КК!

Написа lordross (www) на 19-Oct-2006 13:45


Интересното е, че FF 2.0rc3 си го разпозна като phishing site.

Написа Александър Станев (www) на 19-Oct-2006 14:28


Или спамасасин си върши работата или гейовете не са ме налазили още.

Написа Коко на 19-Oct-2006 20:29


Много добър опит!
Незнам дали знаеш, но другата седмица на 25-ти ще има демонстрация на Булбанк съвместно с Visa International с цел демонстрация на услугата 'Verified by Visa'.

Написа Николай Недялков (www) на 20-Oct-2006 15:57


Може ли повече информация да дадеш за това представяне? Къде ще бъде, от колко часа, има ли някакви ограничения на достъпа (покани примерно) и т.н. неща?

Написа Becko на 20-Oct-2006 16:21


Хахаха... и аз получих същото писмо.
Само дето аз го препратих на phishing@visa.com, и на другиоя ден получих отговор, че ми благодарят за оказаното съдействие.

Иначе, попълних формата, която беше на сайта, изпратен ми в мейла. Ама не ме питайте какво писах :)

Написа Димитър на 21-Oct-2006 21:41


Ама като се замисля... моята виза е от Райфайзен.... тия идиоти от къде ми имат мейла?????
Чак започвам да подозирам, че има замесени служители на Виза...

Скоро ми гепиха 500 лева от карта на ОББ.... най-педераската банка в БГ - имах ДЕБИТНА Виза, която след изтичане на срока и не поднових. Оказа се, не само, че не е спряна, ами и че и е удължен срока на валидност, и е пусната като кредитна, и с нея е купен GSM от Англия, и фланелки на Real Madrid от Испания. А на самата карта пишеше с големи бели букви "Валидна само в България"! Чудно ми е - как ли стават тези далаверки?

Написа Димитър на 21-Oct-2006 21:48


Охх някакви хлапета максимум 14-15 години са хванали и са превели един от множеството скамове на VISA и са качили логера на накой хост на който е дремел архаичен phpBB и с един от многото php-mailer са тръгнали да се правят на големите хакери...я сектир бре! И все пак прави впечатление употребата на сложни думи от рода на "картодържатели" - бравос следващия път повече.

Написа СГенов (www) на 21-Oct-2006 23:12


Уха... това ме отнесе ;)

Написа Eneya (www) на 22-Oct-2006 08:40


Гледам, че clamd спира доста неща и за gf(ат)unixol. Щеше да видиш ти как щяха да ти откраднат картичката. :)

Написа Коко на 23-Oct-2006 12:17


Айдееееееееее и при мен дойде мейлчето :)

Написа MacTeP (www) на 24-Oct-2006 02:42


"Хакери крадът пари чрез E-Mail...Види ли му се краят." ;)

Написа Иван (www) на 25-Oct-2006 13:28


Четвъртък, 19 Октомври 2006

TDMoE устройството ни SpiderMUX вече може да се похвали с нов сайт. Този път прилича на нещо и не изглежда като направен от програмисти (е може и още, ама засега толкова...). Има цени, снимки и т.н. През следващата седмица ако остане време ще качим и документацията и още информация.

Може би щяхме да го отпразнуваме, ако не беше едно обаждане от maniax-а, след което откарахме до три през ноща в неравна борба с разлчни лаптопи, usb-та, zap клоквания и какви ли не идиотии. В крайна сметка към 3 и половина оставихме нещата на 80% готови и утре продължаваме.

Мъдрост на вечерта, никога не давай на хората, които са супер навътре с устройството да пишат документация. По-добре някой друг да я напише използвайки техните съвети/бележки за основа. Така ще бъдеш сигурен, че не са изпуснати основни неща, които техничарите си ги знаят ама толкова добре си ги знаят, че пропускат да ги напишат черно на бяло, за простосмъртните.

Петък, 20 Октомври 2006

Купона около изпращането на SpiderMUX на Astricon Dallas '06 продължи цял ден.

В крайна сметка всичко беше нагласено, клокнато, работещо, един лаптоп беше поправен за два часа, друг беше купен и върнат, за капак на всичко се усетихме че тестваме с преебан телефон, а "най-хубаво" беше когато на последния рестарт преди предаването на лаптопа, fsck реши да провери диска и откри лоши сектори, които не успя да поправи. Изкючих проверките, направих още няколко тестови рестарта и предадох лаптопа със свито сърце и надявайки се да няма телефонни обаждания през следващата седмица.

Да съм споменавал, че мразя компютри?

ManiaX-е трябва да те черпя няколко бири, btw...

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Ех, какво преживяване беше, върнах се в младите си години на младши системен администратор, борещ се с всякакви странни неща (и с обикновения потребител :) ).

Написа Васил Колев (www) на 28-Oct-2006 09:46


Събота, 21 Октомври 2006

Кръстихме Юлиана с много рев от нейна страна. Горкото човече. Аз не съм фен на подобни ритуали ама можеш ли да спориш...

Помня мен като ме кръстиха, изобщо не ревах. Вярно че бях на 19 години ама мъжки издържах и не ревах :-)

Неделя, 22 Октомври 2006

Избори-мизбори. Ебал съм ви. Никой не щя да ме подкупи, за да гласувам ;)

Поне някоя бира и кебапче да бях изкарал...

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Ако се ебаваш - добре, ама ако си сериозен - наистина съжелявам за теб...

Написа Bodom на 26-Oct-2006 20:53


И аз съжалявам :( пиеше ми се биричка та две не виждах.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Oct-2006 20:57


Понеделник, 23 Октомври 2006

Пазителите на сайта на ЦИК, отбили над четиристотин "хакерски атаки". Така съобщиха по новините. Хвала на таквиз отбивачи особено когато са от нашите от ISECA.

Трябва да се прави по нещо и за журналята. Както се изрази Маниакса, "Абе ще пусна един IDS да записва, че после журналистите ще питат колко атаки е имало". Пък какви са атаките, никой не го вълнува (ще взема да питам, че ми е интересно...).

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Не питай че ще вземат да ти отговарят... тогава да видиш ти хубаво ли е :)

Написа MacTeP (www) на 27-Oct-2006 08:31


Както се казва в такива случаи,
елате повече :)

Написа rEnder на 29-Oct-2006 16:50


Вторник, 24 Октомври 2006

От срещи не успях да седна да довърша няколкото дреболии, заради които още не сме стартирали официално телевизионните благини.

Май утре ще е денят.

Сряда, 25 Октомври 2006

Ден първи от публичният тест на IPTV.bg.

В момента още сме на бозата "bg.com", но утре ако регистър.бг благоволят да напишат двата реда в dns настройките им, ще сме си на истинският домейн - IPTV.bg.

За пускане чакат още няколко телевизии, а още дузина се пекат и е крайно време да се започне сериозното тестване. Провайдерите искат услугата (условията ни са чудесни), клиентите ще се кефят, за телевизиите е далавера, изобщо откъде и да го погледнеш - става.

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Въпросът е какво ще плащаме ние като крайни потребители, иначе като идея е супер. Щото едва ли ще е безплатен обяда. Освен това ще се справят ли доставчиците с предаването на това видео, при положение, че мрежата на ЕВРОКОМ (примерно) вече издъхва от претоварване.

Написа IVO на 27-Oct-2006 06:18


Проблемите на доставчиците са си проблеми на доставчиците. Клиента ще плаща за платените неща (а кое е платено зависи от телевизиите единствено). Естествено има и пакет от безплатни програми, а що се отнася до платените, ти избираш за какво да си платиш. Какъв е смисъла в момента да даваш 15 лв. за уж 70 измислени програми, от които гледаш не повече от 10 платени, вместо тези десет да ти струват 5-6 лв. и другите бози да не те интересуват. Отделен е въпроса, че тези 15 лв. след нова година бързо ще тръгнат нагоре когато кабеларките понамалят лъгането за броя абонати и практика да пускат канали, за които няма български представител докато не се появи някой да ги хване.

А за Евроком, ако говориш за кабелната им мрежа, те не са единствените с проблеми. Всяка мрежа на кабелна телевизия, която се ползва и за интернет е така. Просто технологията им е кофти и за да стане всичко както трябва, толкова пари ще им струва, че не си заслужава. Аз ако бях на мястото на кабелните телевизии отдавна щях да опъвам и LAN до клиентите си вместо да се опитват да купувам CMTS-и и да се мъча с DOCSIS. Това са глупости.

Колкото и да е зле мрежата поне малкият стрийм ще може да се гледа 384Kbps/512Kbps не са чак толкова много :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Oct-2006 07:03


А да видим как ще тръгнат нещата защото това определено е услуга която ме вълнува(понеже кабелна нямам). Късмет ;)

Написа MacTeP (www) на 27-Oct-2006 08:36


Електронното писмо, което трябва да ми изпрати след регистрация, gmail-а го маркира като спам. Защо е така ?

Написа Мирко (www) на 27-Oct-2006 17:22


Неизвестно защо мейл сървърът ни е в някаква измислена RB листа - block.blars.org. Ходих при тези да видя какво може да се направи, но от това което прочетох на този сайт оставам с впечатлението че не и ме чиста работата. А защо gmail ползва подобна турбо измислена листа за да отчита spam, нямам абсолютно никаква идея, може би позлвателите на gmail трябв ада питат gmail, защо валидни писма с емаркират като spam....

Цитат от сайта на т.н. "антиспамери":

If you would like a site be added or removed from BlarsBL, you may hire Blars
at his normal consulting rates (currently $250/hour, 2 hour minimum, $1000 deposit
due in advance for non-established customers) to investigate your evidence about
the site. If it is found that the entry was a mistake, no charge will be made
and the entire deposit will be refunded. Send Blars email from a non-listed
account to verify current rates and arrange payment.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Oct-2006 17:48


ПРОБЛЕМ: Заредили сте IPTV.bg от адрес 213.240.XXX.XXX Този адрес не е регистриран в мрежите на интернет доставчиците партньори на IPTV.bg. Ако има начин моя адрес да се опише... ще се радвам :)

Мда... така като знам какъв е доставчика ми /работил съм като сисадмин при тях/, и като знам манталитета на шефовете... това съобщение ще си го гледам цял живот :)
Вярно - за нет не плащам, ама... да живеят VPN-ите, и по-бързо Homelan да се регистрират като партньор :)

Написа Димитър (www) на 27-Oct-2006 21:22


Жоре, Жоре ще се кача горе ;)
И аз малко мрън. Няма да ми обърнеш внимание, ама аз да си кажа.
1. След 1,2 минути гледане ми казва "Сесията не е активна" или нещо от този сорт.
1.1 Това го приемам като demo версия.При презареждане на страницата сесията остава същата(bug 1).
1.2 Вярно, че "услугата" е насочена към доставчици на Интернет, но не си ли мислил да предоставиш същата услуга на крайни клиенти .Договорите с телевизии не носят облага, но pay per view не е лоша идея.Ето ти и пример:
На мен не ми пука за Левски ТВ, но за сметка на това искам да гледам любимия си отбор(ЦСКА- Канал 1) във вътрешното първенство. Аз си мисля, че цена от 0,10 ле. на час е нормална.Също така едва ли е толкова сложно да се напише GTК софтуер, който да ти сортира каналите, да те регистрира в iptv.bg и с няколко "щраквания" да стигхнеш до канала, който искаш.Това все пак, ако твоя доставчик не иска да плати за услугата ;)
Просто идея, ако я реализираш ми дължиш пиене :P

Написа schz на 27-Oct-2006 23:34


@schz:
1. Демото е ограничено на 1 минута с цел (даже на страницата си го пише). Следващат седмица над десет доставчика ще бъдат включени, тъй че все по-малко човек ще се обръща към демо-то.

1.1. Сесията си е същата но връзката вътре за гледане е друга. Ако при повторно отваряне на връзката за гледане, отново ти дава филмчето да отидеш на iptv.bg, защото сесията е изтекла, то според мен браузера ти кешира твърде много. Това е лесно оправяемо, ще сложа още нещо в адреса заради подобни браузери и проблема ще изчезне.

1.2. Услугата не е насочена към доставчици, а към потребители. Доставчиците са необходими защото те имат капацитета до потребителя. Ако някой си въобразява че може да направи подобна услуга без партньорство с доставчиците, според мен е в грешка.

Пак към 1.2. pay-per-view ще има в самата система е залегнало (сам си почуствал едноминутното демо :), но всичко по реда си. Със сигурност ще можеш да си плащаш за час, когато някоя телевизия предложи подобна схема. По принцип цените и т.н. звисят от телевизиите, но когато тръгне услугата ще можем да им влияем (тоест да им даваме идеи) как да прелагат по-интересни неща за клиентите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Oct-2006 08:35


А по-принцип за gtk софтуера в скоро време ще предложим API за вземане на адресите за гледане, за определен потребител тъй че ако някой не иска да ходи на сайта няма да има нужда. Самите адреси за гледане, веднъж генерирани ще бъдат валидни за месец (или за времето за което е платено), така че спокойно можеш да направиш save as на .asx връзката (гледай с външна програма) след което да си отваряш нея. Дори и в момента това работи, но връзктие са валидни само за по-минута (демото).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Oct-2006 08:37


Много добра услуга а и сега видях и моя доставчик във "Включени доставчици"
Качеството е поносимо на картината, звука е по-добре . С една дума е супер .
Продължавайте така и занапред

Написа Илия Сотиров на 31-Oct-2006 15:34


А за който не може да се свърже
http://www.channelchooser.com/ има много интересни канали
Похвална инициатива, надявам се да излезе нещо

Написа itzo на 01-Nov-2006 17:09


Подобни сайтове със събрани връзки с лопата да ги ринеш. Имаме поне четири-пет български отрочета. Проблемът при тях че имат много връзки и малко работещи неща, които реално могат да се гледат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Nov-2006 18:24


Четвъртък, 26 Октомври 2006

Винаги след писане на злобни шел скриптове се сещам за стария израз "Shut up or I'll replace you with a small shell script".

...in other news лекцията ми на OpenFest 2006, който е след седмица, ще се казва "Митове, лъжи и истини за Linux ядрото" ще е базирана на лекцията със същото име изнесена от Greg KH като keynote на тазгодишният Linuxsymposium и ще се опитам да направя кратък преглед какво се случва с Linux 2.6, защото доста хора са в неведение поради скоростта, с която се развива ядрото.

Сега остава да намеря един свободен ден, в който на спокойствие да систематизирам бележките си в презентация (какъв ли цвят ще е този път? Май не съм правил жълта досега...).

Петък, 27 Октомври 2006

Имаше идея днес да направим преместването в стария офис и в ИПК да остане само производството, но нещо организацията изобщо не беше на ниво и си останахме само с каненето.

Следваща цел - местене в понеделник да видим...

Много ми е радостно че се връщаме на Парчевич! След четири месечно (толкова ли стана?) ходене на работа с колата, ще мога пак да се движа пеша и вместо да вися по 30-40 минути по задръствания, да мога с няма и петнайсет минути бавен ход да съм си в офиса.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Аааа, що бе? Много са сгодни задръстванията. То е голямо трениране на нервите. Да е*а и София, да е*а и лудницата. Миналата седмица идвах, щях да се напикая зарад тея ваши задръствания. Не, мерси. Предпочитам да си кретам в Пазарджик!

Написа Коко на 31-Oct-2006 15:18


Ба, ба из Пз ме е супер страх да карам, тия там са луди :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Oct-2006 15:20


Мен навсякъде извън София си ме е шубе ;)
Но задръстванията си имат и добрите страни ;) Аз примерно преди като бях по цял ден по пътищата си закусвах в колата и тн ... Даже ако не бързаш може и да си починеш в колата докато си висиш(ама трябва да си яко непукист).

Написа MacTeP (www) на 02-Nov-2006 19:10


Събота, 28 Октомври 2006

Отдавна зная, че в София има всякакви коли, но до днес не бях виждал на живо Aston Martin V8 Vantage известен като Baby Aston.

За мое голямо удоволствие ходенето до Била имаше неочакван бонус - на паркинга имаше спряно бижу точно като това на снимките по-горе.

Ох на бате...Ще те паркирам до Maybach 57 и Maybach 62, които напоследък се мотаят из центъра...

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Tova ako nese lyja e kolata na shefa na kompaniata za bokluk v sofia ;)

Написа Bedo Stambolyan (www) на 07-Nov-2006 20:32


Неделя, 29 Октомври 2006

Преди няколко дни в коментар към мое писание за сериали, nick ми препоръча Heroes и днес вслушвайки се в препоръката изгледахме петте излезли досега епизода.

Сериала 100% си заслужава добрата оценка и ако не го гледате, много ще изпуснете. Торентите ви зоват, а ако ви се чака година-две може да се появи и по телевизите (hello Prison Break).

Докато съм блял са излезли цели два сезона на Numb3rs и един на Weeds. Пуснал съм ги да се свалят.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Аз разбрах за сериала от youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=SErjlA3NNJY

ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ :)

Написа Мартин Душков (www) на 30-Oct-2006 12:45


Най ме кефат 2-мата Японци ! :)
Иначе сериалчето не е лошо макар и да е все едно изсмукано от "The 4400" !!!

Написа Светозар Кьосев (www) на 02-Nov-2006 07:35


Ооо да японците са сериозни фенове, иначе това The 4400 не съм го гледал май ще трябва да му хвърля и на него един поглед.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Nov-2006 07:38


The 4400 владее! Като четох за какво иде реч в тез "герои" или са взимали от 4400 или обратното. :) Аз пък не съм гледал Heroes и явно ще трябва.

Написа Ивайло Митов на 02-Nov-2006 11:13


Оооо 4400 е доста добро филмче ;)
Заслужава си да му се хвърли едно око.

Написа MacTeP (www) на 02-Nov-2006 19:06


Понеделник, 30 Октомври 2006

Понякога ме е толкова яд, че нещата в България стават супер трудно и с толкова много излишни усилия, че ми иде да тегля една майна на всичко, да си взема шапката и да се преместя в някоя бяла държава с целогодишна температура от 22°-23°.

Да не се заричам, но имам ли възможност на стари години аз тук няма да живея. Твърде много нерви ми коства.

Вторник, 31 Октомври 2006

Преместихме се в добрият стар офис на Парчевич, а на ИПК остана само производственият отдел. Хубаво е да виждаш хора, отивайки на работа, вместо да псуваш останалите шофьори в движението слушайки програмата на радио Нова (която вече си научил наизуст, ебаси).

Тук е момента официално да благодаря на Весо Колев за неговото радио, което слушам през последната седмица и нещо. Весо, мерси, точно това беше стила и съдържанието, което ми се слушаше.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Кое е въпросното радио? Тук нещо съм изтървал без да искам :)

Написа krassyo (www) на 04-Nov-2006 02:01


Радиото е само едно - Z-Rock !!!

Написа Георги Гочев на 04-Nov-2006 19:42


Айде нема нужда да е Z-rock, поредното отроче на Njoy и т.н. от империята на Знаем Кой. Радиото на Весо е частно и пуска чудна електронна музика.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Nov-2006 10:20


Стана ми интересно ако е пак с чил-хаус наклонност радиото ;)
Може ли линк да чуем и ние :)

Написа krassyo (www) на 07-Nov-2006 05:50


Само да уточня, че радиото не е мое - то е обществено и аз съм само човекът, който безвъзмездно е дал техническо рамо на проекта. Трябваше Helix Server да маскираме като ShoutCAST, който да има Windows ID, за да могат разни тъпи DRM клиенти да не го заобикалят. За това някой ден ще пиша в блога си. Беше бая пипане по кода на Helix Server. Трябва да благодаря и на разработчиците на Red Hat, които също дадоха едно голямо рамо за backport. Не знам дали знаете, но близо 80% от разработчиците на Red Hat Enterprise Linux и Fedora Core са европейци и са супер отворени хора за подобни идеи.


За да слушкате радио:

http://82.173.169.77:8000

Стълът на радиото е "Прогресив/Транс".


Радиото не е точно частно, а е обществено, защото се финансира от една фондация за налагането на отворено мислене в обществото. В България не сме доживяли да имаме такива фондации, т.е. субекти които да стимулират креативното и некомерсиално мислене, които да имат подобна подкрепа и финансиране. Затова и фондацията е холандска. Има четири възела на интернет радиа, които се поддържат в обществена полза от фондацията и те са в Холандия (хостинг във Versatel), Германия (хостинг в Strato Rechenzentrum), Израел (хостинг в Urja Online) и Япония (оператор Lolipop). Фондацията е преценила, че мнозинството от населението в тези страни е с отворено мислене и е поставило именно там възлите на радиата. Не спорете за правилността на избора на страните. Просто отидете в една от тях и вижте какво значи общество и после пак да поговорим кое и къде.

Доколкото аз съм наивник реших, че мога да отделя труда да направя възел на радиото за България. Посъветвахме се с доста хора и решихме, че това е избързване и че по-скоро ще бъдем бити през ръцете, отколкото да бъдем насърчени. Не ми се влиза в спорове за това кой и как. Не ме питайте и за имена и хора. Повече няма да пиша по темата, докато не напиша в блога си всичко на едно място и в пълнота. Скоро ще е.

Тука трябва да спомена, че всички радиа в България (особено ефирните) са се зяляли в тотална комерсиализация и тъпотия. Няма да говоря за тъпите реклами, които се въртят по тях. Тъпотията на рекламите бледнеят пред простотията на водещите, на които се кефят само таксиметрови шофьори - една силно изразена обществена утайка. Именно тези радиа ще направят всичко възможно (няма да се мине без участие на зажаднели за мъжки ласки адвокати и ченгета с неинтелигентен външен вид), да удушат тематичното обществено радио. Просто защото това радио ще е техен конкурент за съзнателната (откъм избор) и платежоспособна аудитория, няма да е клиент на рекламната мафия и няма да налага на хората модела на петминутни хитове на силиконови кресли изпълнявани от буфосинхронисти.

Написа Веселин Колев (www) на 07-Nov-2006 07:06


Ето германският излъчвател, по който за разлика от холандския (който е по-скоро оритнаиран към програмите на Fresh.FM) се пускат само и единствено записите на "A State Of Trance" (всички епизоди в случаен ред):

http://85.214.45.10:8000

Формат MP3, bitrate 192 Kbps

Слушайте тематични радиа - не бъдете доброволно роби на рекламно и стилово обременени радиостанции от балкански тип с аудитория съставена от таксиметрови шофьори!

Написа Веселин Колев (www) на 07-Nov-2006 07:15


Ето и от мен две радиа:
pandora.com (верно флаш е, ама това Е радиото - пробвайте)
last.fm (предлагат си плейър за да се избегне браузър/флаш)

Написа Ивайло на 09-Nov-2006 15:36


Rock трябва да е разрешен за слушане само в музеите. ;-)

Написа Денислав на 02-Mar-2007 11:23