< HomePage | Снимки
<- Сряда, 3 Декември 2014 | Начална страница | Събота, 30 Май 2015 ->
Събота, 2 Май 2015

Днес минах за пръв път обиколката на Витоша. Време - 7 часа и 13 минути. Не съм доволен.

А сега оправданията и изводите.

Не трябва да се носи раница, болят ме рамената от нея, пък и в нея нямаше нещо кой знае колко полезно. На колелото си имам помпа, която макар и малка върши работа, така че не ми трябва втора, храната е по-добре да я сложа по джобовете на колоездачната риза, а и гърбът ми няма да е толкова мокър.

По-достъпно и повече ядене (някакви Корнита например). Четирите банана и двете кутийки по 500мл Monster, не ми помогнаха кой знае колко и към Чуйпетльово и на Смильо видях зор, а и след това бая бутане имаше из полето след Ярлово, докато не излязох на пътя за Ярема.

Преди язовира се обърках и загубих време. Имаше някаква шибана бариера на пътя и нали съм изпълнителен реших, че от там не се минава, а в реката преди Ярлово веригата се заклини яко и трябваше да свалям задната гума. Отгоре на това там се ресетна и компютърчето, та останах само с информация за физическото време. До там бях стигнал за ~4 часа физическо време.

По обиколната алея над Бистрица има много паднали дървета и трябва да се правиш на маймуна, за да минаваш покрай, над и под тях. На доста места малките дървени мостчета са счупени и минаването е шибано.

Този път не успях да падна, минавайки покрай водадайната зона над Симеоново, но за сметка на това инкасирах яко падане на алеята към Кладница. Предната гума се заклини между два камъка и направих класическо излитане през кормилото в драките и дръннах каската в един камък. Пораженията не бяха много тежки - имам цицина над едната вежда, но направо не ми се мисли ако бях без каска, ожулих яко дясното рамо и дясното коляно. Малко преди това при преминаването през един канал колелото подскочи и така ритнах с левия пищял педала, че видях звездички. Сега си имам две дупки в крака в интересна конфигурация и сериозна подутина.

От маркировката има какво да се желае. Сега четейки описанието на маршрута виждам, че на няколко места съм заобиколил и съответно съм загубил време. При следващото минаване, ще трябва да внимавам повече, но ако маркировката се подобри ще е чудесно.

Не успях да се окалям много (този път не направих глупостта да карам без калници), но пък заради преминаването през разни рекички (някои си бяха бая пълноводни) и дълбоки локви, обувките ми джвакаха през цялото време.

Най-неприятната част от пътя ми беше след Ярлово по шибаните поляни с бабуни и коловози. Там бутах почти през цялото време, където имаше изкачване и загубих над час за няма и 10 километра. Предполагам, че ако се бях подкрепил както трябва бих могъл да не губя чак толкова време там.

До началото на обиколната алея стигнах за 5 часа и 20 мин.

Следващият път 100% трябва да сляза под 7 часа, а в сферата на добрите пожелания си мисля за 6:30 и надолу.