< HomePage | Снимки
<- Вторник, 16 Декември 2008 | Начална страница | Четвъртък, 18 Декември 2008 ->
Сряда, 17 Декември 2008

In vitro - ясно, ама някой да обясни на простата публика (като мен), какво означава in vivo, защото медиите започнаха да го споменават редовно, а май забравиха, че не всички са закърмени с латинския. Хайде хората с достъп до интернет лесно ще намерят отговора, а какво остава за другите, дето слушат и не могат да разберат какво толкова е станало.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

"in vivo" = на живо.

Скандалът започна от там, че някаква мастита депутатска свиня направила предложение на една от майките да &#1117; направи бебе "in vivo", "като не можело in-vitro".

Написа Дончо (www) на 19-Dec-2008 04:42


Мерси Дончо. Идеята ми беше, че който се интересува лесно ще разбере какъв е случая, но медиите просто повтаряха, "скандалът, че еди кой си тъпанар подхвърлил че правил бебета 'in vivo' на майките от сдружение 'Зачатие'" и ако не знаеш какво е in vivo става неясно какво е обидното.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Dec-2008 06:29


Значи на практика обидата има два нюанса, които медиите по свой си навик някак не успяха да отделят и покажат по-добре. От една страна е обидно на тези двойки, тези семейства, защото депутатите са им казали "абе я си гледайте работата, никакви пари за вас, това не е важно". На практика е бил един човек май, но не казват кой точно, така че изводът е, че всички присъствали на заседанието мастити свини са си... свини.
Това е гадно, защото една процедура за инвитро струва бая много пари. Тоест малко са семействата, които могат да си позволят лукса да си правят инвитро процедури на лични разноски. А и то с една не става, трябват минимум няколко, а максимум — не се знае, когато се получи.
Подигравката е и в това, че правят проблем за някакви относително малко пари в края на годината, когато е ясно, че няма да има време за подготовка за усвояване, а харчат в пъти повече за глупости през цялата година.

Другият, по-скандалният момент е, че това "in vivo" си е нещо като медицинска псувня. Не мога да го приема като лек весел хумор за посветени в латинския, то си е чисто и просто "я дай аз ше те..."

Написа Ясен Праматаров (www) на 19-Dec-2008 08:07


Не е лошо на следващата сбирка мъжете от бездетните семейства да предложат на депутатите да им направят по едно "in vivo", но без вазелин.

Написа Коко на 20-Dec-2008 08:31


@Коко: Не се знае - може и да им хареса на дупетатите....

Написа SimonP (www) на 20-Dec-2008 17:55


Те на Серго колко ин-виво процедури му правят постоянно, но не помага.

Написа Грух на 20-Dec-2008 18:24