< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 6 Март 2008 | Начална страница | Събота, 8 Март 2008 ->
Петък, 7 Март 2008

Отчаян съм от онлайн магазините в България. Не зная дали е тяхна вината, но за трети път се опитвам да си купувам неща и все нещо удрям греда.

Преди месец и нещо си поръчахме микровълнова печка за офиса. Купихме я от get.bg и за голяма наша изненада ни я донесоха чак след три дни.

Преди два дни пък през 911.bg си поръчах нов панел за телефона ми и нов телефон. Хайде за панела вчера ми ми се обадиха да ме питат какъв цвят искам и на днес го донесоха (след два дни чакане), обаче за телефона ни вопъл ни стон. Писах на 911 да ги питам какво е станало, никой не ми отговори.

Не получих и никаква поща за потвърждение на поръчката.

Знам, че те работят с външни фирми, които продават през сайта им, но в бъдеще едва ли ще използвам услугите им за съжаление при подобно чакане и неизпълнение на обещаното. Заради техните партньори - те губят.

Цялата далавера с купуването онлайн би трябвало да е бързината и удобството, с което може човек да си избере. Само че ако ще чакам по три дни да ми доставят нещо в центъра на София при условие, че ако ида в близкия магазин ще си купя стоката за десет минути (с отиване и връщане) - какъв е смисъла да ги ползвам тези онлайн магазини?

[ Коментари: 14 ]
Коментари

И имаш нерви да се разправяш в БГ онлайн магазини ... не че не го знаеш, ама ходи и пазарувай на ebay :) За същото време идват нещата. И по-евтино.

Написа Н.Пепелишев на 10-Mar-2008 12:57


Странно, аз отскоро започнах да си поръчам разни неща onlinе и съм много доволен и приятно изненадан. Досега съм пазарувал от sms.bg и store-bg.net. Поръчвам днес и утре куриера ми носи покупката. Става въпрос за Видин, където за съжаление не мога да отскоча до близкия магази да си купя каквото ми трябва, защото първо - избора е оскъден, и второ - слагат жестоки дадценки. А да ида до София ми излиза още по-скъпо. Като цяло съм много доволен от пазаруването ми досега.

Написа Юли на 10-Mar-2008 13:10


cyber, така говориш, защото не си пазарувал от нас :)

много е зле ситуацията иначе с онлайн магазините в БГ, и за съжаление читавите страдат заради останалите ...

Написа Надя (www) на 10-Mar-2008 13:10


Наде :)

Нали знаеш, покрай сухото ... А за вашия магазин - ще се поправя, обещавам, и тогава ще дам мнение :P

Написа Н.Пепелишев на 10-Mar-2008 13:24


911.bg е информационна система със стотици участници и когато се появи такъв, който се дъни при обслужването на клиентите всички останали страдат.

Като програмист на системата моля за извинение.

Въпросната фирма доставчик вероятно до ден-два ще приключи с участието си в сайта. Тя не е изпълнила не само вашата поръчка, но и още няколко, което е проява на несериозно отношение.

Написа Веселин Николов (www) на 10-Mar-2008 13:54


@dzver: знам че е така, затова и не се сърдя на 911. Едно време работехме с тях добре, а и често си ги ползвам като справка за цените :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Mar-2008 14:12


Гет.бг ги отписах преди около 3 месеца, когато 1 (ЕДНА) седмица очаквах от тях да ми се обадят и да ми кажат дали въобще имат продукта, който си бях поръчал. След 2-3 мои мейла към съпорта им, в последният от които им обясних, че се отказвам от поръчката и услугите им за в бъдеще получих най-после потвърждение, че все пак има живи хора в тази фирма. Обяснението беше, че поради празниците бля-бля-бля. Като и да е, тях съм ги отписал вече.

В 911.бг също съм имал проблеми но вината не беше тяхна, а на партньорите им. При оплакването ми реагираха доста бързо, говорили са с тъговеца (Буркан компютърс) и онези звъняха да се извиняват и т.н. Абе... $^#!@&^

Възможно ли е да кажеш фирмата, от която си поръчал телефона?

Написа Илиев на 10-Mar-2008 18:44


Май ей това беше, но понеже нямам номера на поръчката не съм 100% сигурен:
http://911.bg/a2/offers.asp?p=2538740&parent=3118

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Mar-2008 18:54


A - Uniontel е фирмата, явно няколко дена са поддържали най-ниската цена, защото излизат първи в търсачката.

http://911.bg/a2/offers.asp?p=3008237&parent=3118

Написа Веселин на 10-Mar-2008 19:34


Аз мисля, че проблемът при онлайн магазините не е в реализацията на техническата част, а по-скоро на бизнес частта. Ако нямаш опит в класическата офлайн търговия и направиш електронен магазин, почти сигурно си обречен на неуспех. Има неща, които открай време са задължителни за една търговия - като например управлението на запасите, времето на доставка и комуникацията с клиентите. Не че не можеш да ги научиш с електронен магазин, ама може да ти коства много време и загубени клиенти.

Написа Маргарит Вълчев на 10-Mar-2008 21:45


ами има няколко съвсем прости правила при работата на всеки онлайн магазин:

- задължителна връзка с клиента по телефона, едно обаждане трае около 1 мин, но спестява много нерви и на двете страни
- договори с няколко куриерски фирми, за да се реагира адекватно на изискванията на клиента
- 100% наличност на предлаганата стока

явно обаче на повечето магазините това им идва в повече ...

Написа Надя (www) на 11-Mar-2008 08:44


"- 100% наличност на предлаганата стока"

Особено тази част. Работи се в стил "Ти ми плати, пък аз като го купя и ми го доставят от Германия/Англия/САЩ/Китай, ще ти го доставя. Със 100% надценка"

Написа Н.Пепелишев на 11-Mar-2008 12:33


A - Uniontel е на Добри на Union-а, колко е малък света а г-н Чорбаджийски :)

Написа vladi (www) на 11-Mar-2008 21:39


Гледам май в 911 ги няма любимите ми хубостници от Глобал Ко. които ми генерираха нерви преди половин година когато си поръчах от тях телефонче NOKIA 6120Classic и се скъсах да ги чакам. Ден след обявения срок, в който уж трябваше да доставят телефона на адреса ми в Русе отидох до най-близкия магазин и се сдобих с този телефон, а куриера на Глобал Ко. натирих като се осмели да дойде когато вече от близо два дена си разцъквах новото си телефонче.
Надя беше ясна какво се иска от великите онлайн търговци, а някои като тези, които визирах по-горе не отговарят на нито едно условие, освен че ти звънят телефони и ти дават нарпазни надежди кога да си очакваш поръчания телефон.

Написа krassyo (www) на 17-Mar-2008 00:45