< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 15 Януари 2007 | Начална страница | Сряда, 17 Януари 2007 ->
Вторник, 16 Януари 2007

Никога не съм си мислел, че може да има хора, които при изпратена парола на е-мейла им, десет пъти я въвеждат грешно, пишат trouble ticket на който им се отговаря да си вземат паролата от пощата, защото я бъркат, и те да продължават да я въвеждат грешно.

Добре де, какъв е смисъла да преписваш 8 случайни символа, които представляват паролата вместо да направиш copy+paste, при който задължително ще избегнеш глупостите, които можеш да направиш като например да пишеш O (главна буква О) вместо 0 (нула), 1 (едно) вместо I (главна буква i) и подобни?

Copy+paste не се ли учи в курсовете за ЕЛЕМЕНТАРНА компютърна грамотност? Ако не се учи, то ТРЯБВА да се учи. А ако не сте ходили на такива курсове, ако обичате идете. Дано ви научат и да не ползвате Internet Explorer...

Понеже е досадно да провеждаш разговора от абзац едно по три пъти на седмица, пипнах малко генерацията на пароли и вече тези символи (Ilo01) не се ползват. От както направих тази промяна, досега никой е се е оплакал, че изпратената му парола"не става" :-)

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Аз правя същото, с малко повече символи, които да не се използват когато се генерира image verification, където B може да се сбърка с 8 и т.н.

Написа Георги Тодоров на 19-Jan-2007 12:57


Не се чудете, не е смешно. Понеже остарявам, случва ми се да ползвам услугата "забравена парола", а понякога само и само да видя как го прави конкуренцията. :-D

Често системата е направена адски тъпо - пратена е паролата, а накрая има празен интервал.

1a2w3e4r

И когато цъкнеш два пъти, за да маркираш целия текст, интервалчето също се маркира. И като я пейстнеш, викаш - дееее&а и дебилите, грешна парола са ми пратили. :-D

Лично на мен не ми се е случвало да го правя, но съм присъствал на такива случаи и то няколко.

Написа Коко на 19-Jan-2007 14:02


На страшно много неща го пращат с празно място и е МНОГО изнервящо, защото аз пароли мразя да пиша и помня и редовно си ползвам copy+paste.

Написа MacTeP (www) на 19-Jan-2007 17:09