< HomePage | Снимки
<- Събота, 28 Януари 2006 | Начална страница | Понеделник, 30 Януари 2006 ->
Неделя, 29 Януари 2006

За улиците на София няма какво да се оплаквам, всички знаем в какво състояние са, то да бяха само улиците с мед да ги намажеш.

Днес възползвайки се от хубавото време направихме голяма разходка с малката. Досега вървейки по тротоарите не бях обръщал чак такова внимание колко са зле, но бутайки количка го осъзнах доста бързо. Донякъде съм свикнал с осраните улици и необходимостта от постоянен слалом, тротоар, улица, тротоар, за да избягвам спрелите коли ама като вървиш сам се справяш някак си.

Бутайки количка обаче, си трудно подвижен и видимостта ти е ограничена. Слалома се прави трудно, а вървенето по улицата, по която минават коли не е най-умното нещо, което можеш да направиш. Качвайки се на тротоара, те очакват още по-големи дупки, неравности и капани. Един от любимите ми е така наречената "плочка капан". Стъпвайки върху нея, бликва вода и обувката ти (а ако имаш късмет и чорапа ти) се намокрят. Друг капан е следствие пропадане на част от тротоарната настилка. Минавайки през него, детето има чувството, че е на рали Париж-Дакар, ако имаш късмет чупиш количката, а ако просто ти е лош ден се спъваш.

Да речем, че си оцелял и си успял да добереш до НДК. Тук те очаква друга опасност, може би по-голяма ходенето по улицата. Това са некъдърните скейтъри и колоездачи, които се мъчат да правят трикове и никога не успяват. За триковете са им нужни спусковете, по които ти трябва да минеш. Внимавайте с минаването, за да не се наложи да биете някой от споменатите по-горе прошляци след като е блъснал вас или количката. Внимавайте също и със спусковете, защото са добре излъскани и се хлъзгат.