< HomePage | Снимки
<- Сряда, 19 Октомври 2005 | Начална страница | Петък, 21 Октомври 2005 ->
Четвъртък, 20 Октомври 2005

Спокойно може да не четете по нататък. Дори на мен ми се завъртява главата опитвайки се да проследя какво чудо извърших днес.

Всичко започна с един акумулатор.

Оставил съм отворена врата на Спотиджа и акумулатора ми паднал. След което заради собствената ми глупост/ентусиазъм се наложи да обиколя четири пъти София, за да се оправя с всичко. Имах добър план, но много сложен и това естествено се отрази в броя на километрите, които навъртях. Свърших доста задачки, но за съжаление свършеното беше само 80% от планираното.

Факта, че в момента съм с две коли донякъде беше в моя ползва докато не реших, че мога едновременно да сменя акумулатора на Спортиджа, да взема от Киа щората за багажника, която съм забравил, да мина на преглед с CC-то /не успях заради данъка/, да си платя данъка на колата /не успях/, да открия сервиза на Киа /не успях/, да оставя CC-то за пастиране и измиване и като връх на всичко да проведа сменянето на акумулатора под светлината на фенерче, защото в гаража е преебана ел. инсталацията и няма ток.

Отделно, че сутринта ходих два пъти за инструменти, защото имах само отверка и клеща, а в първият комплект, който купих ми липсваше един ключ. За пастирането ходих три пъти до автомивката, за да сменям началния час, защото просто не ми стигаше времето. Взимайки CC-то сутринта от НДК (след като установих, че нямам акумулатор в Спортиджа), едната гума беше спаднала и извадих късмет, че гумаджийте вече работеха, та се оправих и с това. За акумулатора ходих три пъти - първият път взех един, който се оказа по-дълъг и не влизаше, вторият път вече уцелих и трети път отидох, за да проверят дали зарежда. За по-пълна картинка ще спомена, че автомивката е на НДК, акумулаторите са в Люлин, Киа са в Студентски град, прегледа е на изхода на София на Цариградско шосе, за данъка ходих в клон на ДСК в Младост 1, а сервиза на Киа, който така и не открих въпреки разкарването е в Хладилника.

Абе с две думи целият ден беше едно препускане, направо ум да ти зайде. Видях три катастрофи, мен щяха да ме блъснат един път. Добре, че Мариян беше с мен за компания и за да ме заведе до Люлин откъдето си купих акумулатор Монбат. След всичката пънкария, не успях да свърша дори малко от работата, която си бях намислил за деня.

Поука от целият ден: никога не се настройвай да работиш усилено, защото ще ти се случи нещо, което ще ти попречи да свършиш каквото и да е от началните планове, но за сметка на това ще ти се разкаже играта от глупости.

Накрая за малко да забравя, че съм оставил CC-то в автомивката и да се прибера у дома.

Все пак вече съм с нов акумулатор /старият трябва да се зареди/, купих си инструменти, CC-то е пастирано и изглежда страхотно, а дори успях и да отида на фитнес късно следобед :)

[ Коментари: 8 ]
Коментари

хехехе :) На всеки се случва да има гаден ден ;) Аз преди месец пък спуках една що годе нова гума(към 10000км) 2 пъти за 2 дни... като първия път нямах резервна, нямах ключ да отвия секретния болт, колата на баща ми беше в сервиз да и слагат газово и трябваше да правя една доставка на едно PC... ау забравих ли да кажа, че беше 10 часа сутринта в Събота? Та сигурно съм бил картинка обикалящ всички железарии в квартала да си търся ключ... Апък таксито как ме изгледа като му казах: "Карай сега където ти казвам, че незнам адреса където отиваме" и му метнах 3 кашона, 1 спукана гума и 1 топ телефонен кабел :)

Написа MacTeP на 21-Oct-2005 19:25


сигурен ли си, че трябва да плащаш данък за колата? доколкото си спомням, от тази година такъв вече няма, а на негово място се появиха винетките.
или имаш предвид някакъв друг данък?!

Написа Nick Angelow на 21-Oct-2005 20:17


Винетките замениха пътния данък. Данъка за колата е нещо съвсем друго и за съжаление не е отпаднал. Имам да им давам към 230 кинта /за 110 конски сили с катализатор е толкова/, мамицата им :(

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Oct-2005 10:19


Какво да ти кажа Жоро, аз имам да давам и за 1-2 години назад, а моя е още повече :(

Написа Николай Недялков (www) на 23-Oct-2005 18:47


Нямаш ли кабели да запалиш новата кола с помощта на Пежото? И аз имах същия проблем, бях оставил лампа в купето да свети 3 месеца, и после се чудя защо не работи централното :). След като запали оставяш я така на празех ход, или се возиш с нея около час и всичко трябва да е тип топ ;)

Написа Мартин Душков (www) на 24-Oct-2005 10:24


Нямах кабели за съжаление :( иначе този номер с подаването на ток от друг акумулатор го знам. Нищо де, сега имам и кабели и резервен акумулатор :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Oct-2005 10:38


Сервиза на КИА - стигаш до хладилника от черни връх,завиваш на светофара в дясно на кръстовището и караш към иван вазов(мисля се казваше квартала) по ул. Сребърна... има една бензиностанция отляво и точно след нея пресечка(първата от ляво), завиваш там и после гледаш за пресечка в дясно(мисля че беше първата), сега ще дам линк към бг-мапс.


http://bgmaps.com/map.asp?sid=4fb7e01491a05e454107255677e 6dd23&city=sofia&str=%D5%CB%C0%C4%C8%CB%CD%C8%CA%C0&num=&grid=m5k&Map43_31.x=5&Map43_31.y=45&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9

ако не е на първата е на втората, забравил съм вече...

Написа Валяк (www) на 24-Oct-2005 10:53


Аха, с това описание ще ги намеря!

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Oct-2005 11:05