< HomePage | Снимки
<- Петък, 10 Юни 2005 | Начална страница | Неделя, 12 Юни 2005 ->
Събота, 11 Юни 2005

Не помня кой отбеляза, че като съм идел в Пз съм публикувал снимки само на цветя и градини, все едно съм на село. То не че не съм на село де, аз така си го водя, какво пък лошо има човек да се прибира малко на спокойствие?

За разнообразие пък и за да насоча хората към интересностите на града, днес ще публикувам снимки на основните забележителности, както са известни сред пазарджиклии:

Пазарджик - Часовника, това е символът на града, преди няколко години горя и беше възстановен.

Пазарджик - Колоната, по-известна като Хуя, Фура и т.н. се в този стил, едно от основните места за срещи около осем вечерта.

Пазарджик - Тортата (баш центъра), на тази мраморна идиотщина се провеждат какви ли не забави, песни и танци на народите. Около Тортата вече има достатъчно зеленина и е приятно място за седене, а вечер за натискане :P Фонтаните едно време светеха и работеха за радост на всички мангали, които се плацикаха из тях.

Пазарджик - Белия дом, бившият Партиен дом, настояща Община. По плочките около него може да се карат кънки и скейтборд. Някой умник преди година-две реши да затвори единият проход и да направи "център за евроинтеграция" или някаква подобна дивотия и в момента бързият проход е възпрепятстван.

Пазарджик - Острова, остров Свобода - намира се на Марица и е истински остров. След като го почистиха и нагласиха вече е приятно място за разходки.

Пазарджик - Фонтанът известен като Гробовете или Еврейските гробове, през лятото работи.

Пазарджик - Фонтанът известен като Топките, работи през лятото и разхлажда приятно след като го изчистят.

Пазарджик - Къщата на Станислав Доспевски, намира се до канала, близо до църквата Св.Богородица.

Не претендирам за изчерпателност, най-малкото съм изпуснал мехкемето, чешмичката при часовника, театъра, музея, ужасно дълбокия фонтан пред полицията, църквата Св.Богородица, канала и заровената вече Гомнянка :-) Следващият път като се прибера ще допълня колекцията. Предложения за места, които съм изпуснал се приемат.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Няма да е лошо да покажеш и квартал Ябълките ;-),хотел Тракия и чешмичката пред него.

Написа петър (www) на 19-Jun-2005 21:28