< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 14 Април 2005 | Начална страница | Събота, 16 Април 2005 ->
Петък, 15 Април 2005

Журналята пак се осраха. Този път в рапортуването на историята за страшният "хакер", който "пробил" някаква си болница. Типично тъпанарски го отразиха (това им е нормалното състояние).

Първо, никакъв "хакер" няма тука, да ви еба майката проста!

Второ, селяка е бил админ и са го уволнили преди месец! Тук е момента да се запитаме КОЙ Е ВИНОВЕН, че той е продължил да има достъп, след като вече не е работел в болницата?

Трето, НСБОБ са си свършили работата, като са хванали тъпчото, браво!

Четвърто, болницата си е виновна за това че са им го мушнали. След като три дни не са имали достъп до СЧЕТОВОДНАТА СИ ИНФОРМАЦИЯ, какво са направили освен да се оплачат на НСБОБ? Къде са техническите лица, които се грижат за информационната им система? Защо тази система е под Уиндолс и коя е тая болница, моля ви кажете ми името и, за да не ходя НИКОГА В НЕЯ!

Смешници.

Щом може някой си (дори и бивш админ) седейки пред компютъра си в Горно нанадолнище да ви надупи, представете си някой с доста по-лоши намерения и опит какво може да направи. А на него НСБОБ ще му хване опинците.

Да живее компютързацията правена на акорд.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

А дали изобщо той го е направил, или са го закопчали, защото е имал мотив?

Написа bozho на 19-Apr-2005 22:55


Всъщност дори е по-тъпанарска е историята. Ето как е отразена от журналята:
------
Хакер, блокирал информационната система на Националната кардиологична болница, е задържан при спецоеперация на НСБОП и Столична следствена служба, съобщи пресцентърът на МВР.

Задържаният 33-годишен мъж е бивш системен администратор в болницата. Той е задържан при специализирана полицейска операция на НСБОП и Столична следствена служба, след като разрушил болничната информационна система на Националната кардиологична болница.

Подобна атака срещу болнично заведение се осъществява за първи път у нас, коментират от МВР.

33-годишният В. П. влязъл в интернет от домашния се компютър на 31 януари 2005-та, в 3 ч. след полунощ. От него той изпратил 3 писма до общия e-mail на болницата и до пощенската кутия на началника на отдела, който отговаря за администрирането на болничната система.
В тях се съдържала заплаха, че ако той не бъде уволнен до 72 часа хакерът ще пробие системата, ще спре счетоводния сървър и ще направи невъзможно изплащането на заплати.

Целите му били да предизвика открито недоволство от страна на персонала към ръководството на клиниката.

Само час по-късно хакерът реализирал целта си - блокирал системата на болницата, като по този начин заплашил живота и здравето на пациентите и нанесъл сериозни щети на клиниката.

Сривът на компютрите бил установен на другия ден сутринта, когато болничните служители не могли да влязат в информационната системата.
Проверката установила, че са изтрити активните директории с потребителските имена и паролите за достъп.

В хода на полицейското разследване експертите от НСБОП за кратко време разбират, че В. П. е работил като системен администратор в същата болница до средата на януари, когато напуснал заради конфликт с ръководството.

Информацията за паролите и системите за защита на компютърната информационна система са му позволили да проникне и да направи невъзможно използването на системата от служителите на болницата.

По време на обиска в дома на В. П в столичния квартал "Челопечене" е иззет компютърът, от който мъжът е изпратил заплашителните съобщения и е осъществил хакерската атака срещу Националната кардиологична болница.

Открити са още 23 компактдиска със записани множество хакерски програми По случая е образувано следствено дело.
------

Написа gf на 20-Apr-2005 09:58


Източника:
http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=156858

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Apr-2005 10:07


Стига ма нерви ма ;) Казах ти да не четеш вестници и да не гледаш ТВ. Тия са пили газ. Какви компютърни системи, какви 5 лв. Сигурно е спрял порното на директора и тоя се е развикал. Нали вчера ме вика на пожар една позната в нашата болница. Програмата им блокирала, не можели да въвеждат пациентите дали кръв, идвай вика, щото ситуацията е безнадеждна и чрезвичайна.
Викам- да не ме бият че барам по мрежи и системи и да ма дават по бТВ репортерите - убедиха ме че бат Бойко обещал да не ме бие.
Отивам и каква мислиш е 'страшната' програма за въвеждане на данните ??!!?? ПРАВИЛНО, ЕКСЕЛ, тъп Windowski ЕКСЕЛ!!!!!!!!, цъкнали там една отметка и страшното станало.
Та познай и тия какви СИСТЕМИ са ползвали и какво ли е ХАКНАЛ куул хацкера.
/иии м**му деjба, бех са зарекъл да не ти пълна блога с благини /виж т.1 (Сряда, 20 Април 2005)/ aма кат нарочно ма пудкукуросваш) ;))

Написа НеСиПрав (www) на 21-Apr-2005 20:22


Боже опази да ида на доктор и да видя някой компютър с уиндолс. Ша зема да се гътна, ебаси.

Между другото коментарите към статията в news.bg са много забавни, хората добре са ги наредили.

http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=156858

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Apr-2005 20:42