< HomePage | Снимки
<- Събота, 23 Октомври 2004 | Начална страница | Понеделник, 25 Октомври 2004 ->
Неделя, 24 Октомври 2004

Провеждане на OpenFest 2004 ден втори. Днес се успивам, отгоре на това си забравям и телефона та се налага да се върна до вкъщи. След като все пак стигнах до ИнтерЕкспо център се оказа, че бързането е било напразно, бяхме си само ние ;) За щастие хората се появиха и феста започна. Днес пак минахме без големи издънки, лекциите почваха на време, лекторите не се оливаха и не приказваха глупости.

Към обяд се домъкна дежурен екип на БНТ, пред който приказвах малко. Първоначално се притеснявах, но първата част от интервюто (знаех си, че трябва днес да се обръсна!) мина добре /изплисках ги/. Във втората част ме питаха за софтуерните патенти и там блокирах. Обясних горе-долу за какво става въпрос, ама накрая тотатално се омотах. Повиках Ал. Шопов на помощ и той май им разказа играта. Обадиха ми се, че са ни давали по обедните новини на Канал 1 за около 40 секунди и сме изглеждали добре, говорели сме умно, изобщи готини сме, пичове сме, дрън, дрън!

Лекциите си продължаваха, а аз все повече се уморявах. Такова хубаво слънчице грееше вън, щеше ми се да се кача на колата, да сваля покрива и да запраша на някъде. Обаче оставаха още три лекции, от който поне две не исках да изпусна.

Ники се справи блестящо (поздравления!), лекцията за АБАС не я слушах, но лекцията за linux-bg.org ми хареса. След нея имаше малка издънка с лаптопа на sciant (така и не разбрахме какво му се случи), но все пак изтеглиха томболата, закрихме феста, благодарихме, след което си поприказвахме, направихме разбор ала-бала и си тръгнахме.

Аз имах задача да взема записа от БНТ, което се оказа мисия невъзможна, въпреки любезната охрана на БНТ. Чак се учудих колко са любезни. Явно така са ги инструктирали, знаят ли ме кой съм, все пак.

"За BSDCon нямам думи, имам флеймове" - (c) ManiaX, по-добре не бих могъл да го кажа, ще ме извиняват BSD хората, ама се осраха. Другият път кажете, че сте несериозни, няма да ви уреждам зала, проектор микрофони и всякакви подобни дивотии. Ще кажете "никой не те е карал". Да не е, ама сега и да ме кара, любезно ще му обясня, че имам нЕкои съображения, довиждане и благодаря за рибата.

Повече за феста утре, като си събера мислите. Сега ме чакат 1200+ писма в linux-kernel, който няма да чета плюс още неколкостотин в другите папки. Айде, лека, мека, безаварийна и доходна :P

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Трябва да ти кажа, че и аз, и няколко независими посетители бяхме много, много силно вчепатлени от прекрасната организация на OpenFest-а! Не знам дали да кажа 'Браво' или 'Поздравления' или просто 'Wow!', нищо не ми се струва достатъчно силно и достатъчно похвално :)

В слаб опит за защита на BSDCon-а ще отбележа, че той беше на практика първият опит за някаква публична проява от нашата все пак не чак толкова голяма групичка. Може на теб или на Васил да ви прозвучи странно, но според мен - а мисля, че и според още няколко души - това мина много добре и постигна голяма част от целите си: "събрахме се", видяхме се, видяха ни и други хора, някои от които май за първи път чуха за опити да бъде преведена документацията на български, а мисля, че успяхме и да пробутаме/популяризираме и пощенските списъци на bg-freebsd.org, както и съществуването на самия сайт.

Да, имаше неща, които можеше и да минат по-добре (например глупостта с подранилата лекция на Милен), имаше неща, които можехме и да изорганизираме по-добре (например това, че между 1:30 и 2:30 в залата наистина нямаше никой, който да обясни на хората, че следващата лекция ще бъде чак в 3), но пък част от нещата бяха повече или по-малко извън контрол - не можехме да предположим, че на Румен Телбизов ще му изникне много работа точно тази седмица и няма да може да говори, и просто май не бяхме достатъчно хора, за да намерим някой да изнесе набързо подготвена лекция на негово място.

Пак казвам, имаше още какво да се желае, но според мен това беше успех - и имаме някакви идеи да направим нещо подобно скоро, като този път май наистина ще си го организираме сами, че да видим какво е :)

Написа Петър Пенчев (www) на 25-Oct-2004 08:54


Мерси Жоро! Твоята лекция беше също доста интригуваща и в момента даже си download-вам новото KDE .:)

Написа Ники на 26-Oct-2004 07:41