< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 19 Август 2004 | Начална страница | Събота, 21 Август 2004 ->
Петък, 20 Август 2004

Приготвяме багажа и е време за тръгване. Автобуса го намерихме бързо по инструкциите, който ни бяха дали, а докато се мотаем и чакаме да стане време за тръгване около нас някакви лелки се шашкат, че им нямало автобуса. То вярно, че имало 40 минути до часа, който им били казали за идване ама що го нямало. Ми няма го защото сте прости, ей за това го няма. Естествено автобусът им дойде навреме, точно когато им бяха казали. Винаги има някакви шашкащи се тъпаци. Спокойствие бре, на почивка тръгнали, а сами си вкарват нерви.

Тръгваме, забираме хората от Пловдив и привечер стигаме до българо-турската граница. Там ни очаква двучасово висене, докато се сменят митничарите, по време на което ни нападат недружелюбни комари. Дали са български или турски не успявам да разбера, но хапят злобно гадините. Минаваме границата и няма време за смяна на парички. Потегляме възможно най-бързо, защото ни чакат още 14 часа път.

Заспивам и се събуждам чак когато е време да се качваме на ферибота, който ще ни прекара през Дарданелите. Самият ферибот не е нещо вълнуващо, даже е много грозно корабче, а и понеже е тъмно никаква гледка не виждаме. Прекарва ни за около 30 минути до съседният бряг и вече сме в Азия. Това е третият континент, на който стъпвам тази година.

Пускат филм (Пърл Харбър, бойните сцени стават останало е shit), който гледам донякъде преди пак да се унеса. В автобуса не може да се спи удобно и добре че имам възглавничка за път, която помага горе-долу.