< HomePage | Снимки
   <- Дневника

Аферата птичи грип

Неделя, 9 Октомври 2005

Внимавайте с птичия грип, че току виж се вържете на поредната кампания за сплашване провеждана упорито от журналята последните няколко дни.

Днес например по НоваТв съобщиха доста опасната новина, че в Боровец намерили ДВА УМРЕЛИ ГЪЛЪБА! Не се шегувам, това беше новина. Обадиха се на експерт и той каза, че сигурно не е свързано с ПТИЧИЯ ГРИП, но проверявали за всеки случай. Имаше обаче и успокояващи новини. Една такава, която чух по бТВ беше, че хората в района на резервата Сребърна били ваксинирани срещу грип. Тя ваксината НЕ ПОМАГАЛА срещу птичи грип, но те за всеки случай били ваксинирани. Хвала на таквиз ваксинатори! Ваксинирайте народа, нищо че не помага (те го казаха, не си го измислям). Радостно е, че се предприемат мерки. Имало вече хора, които наблюдават прелетните птици около Дунав. Какво им наблюдават един господ знае, но можем все пак да предполагаме. Ако някой види куцаща кокошка, духаща носа си в кърпичка или на земята, като обикновените простаци, моля веднага да съобщи на МЕДИИТЕ!

Трепери народе, птичият грип иде...

[ Коментари: 17 ]
Коментари

... а ако ви се изака птиче на главата, тичайте направо в Гражданска защита.

Написа пейо (www) на 10-Oct-2005 10:59


Добре, че не летят крави и слонове, че щеше да стане страшно тогава. :)

Написа Коко на 10-Oct-2005 11:12


Страх и ужас заради три умрели патици: http://dnes.bg/article.php?id=14251

Четейки тази статия видях статистиката на СЗО, според която за две години са умрели ШЕЙСЕТ ЧОВЕКА от птичи грип по света. Това само потвърждава коментара ми по-горе, че имаме сериозен случай на измама и ненужно плашене на народонаселението.

Мама ви дейба проста журналистическа дейба.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Oct-2005 13:51


Грипът убиец удря след месец!!!

http://standartnews.com/archive/2005/10/10/scenario/index.htm

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Oct-2005 14:03


Снощи слушах, че журналистите си раздавали награди някакви - не споря кои какви, но си мисля, че трябва да се пусне един hall of shame списък за всички журналисти, които допринасят за тоталното психясване на нацията.

Защото не е вярно, че не се случват хубави новини в БГ, но никой не иска да ги види - колко е гот да си започнеш вечерната емисия, с гръмка фраза като "Озверяла кокошка разкъса пенсионер"...

Написа yovko (www) на 10-Oct-2005 14:32


Re: yovko
..."да се пусне един hall of shame списък"...

Съставянето му е full time job, която трябва да се работи 365 дни в годината за съжаление :-(

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Oct-2005 14:35


Това с препоръката, е препоръка на Световната Здравна Организация. Не съм доктор, но след като са го предложили, може би има логика.

Написа Георги на 10-Oct-2005 15:16


А ако това е едно хубаво блогче, с връзки към статийките и с пиперлив няколкоредов коментар? Всичко под СС?
Мисля, че не един ще е този, който ще списва там. Поне на мен ми е писнало! Особено от глупостите на СЕГА (който чета сравнително редовно)! Другите хич не допирам... само Капитал/Дневник понякога.

Написа Дончо (www) на 10-Oct-2005 16:32


В Плевен откриха мъртва чапла

http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid=&aid=56791&eid=504

:-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Oct-2005 12:06


Мани мани, че и аз не съм добре последно време. Имам съмнения, че съм хванал пичи грип.

Написа freax0r на 12-Oct-2005 06:51


Точно както и предвидих "Спряха търговията с живи прасета":

http://standartnews.com/archive/2005/10/12/theday/s4585_8.htm

Лек цитат, да се посмеем заедно:

"Забраната за търговия с прасета допълнително разпали паниката от птичи грип. Причината е, че заразата се предава от птици на свине. В техния организъм щамът мутира и става смъртоносен за човека."

Сега като ни удари и една луда крава и всички ще станем вегетарианци...(което всъщност никак не е зле).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Oct-2005 13:14


@Коко - това с летящите крави сме го обсъждали, защо не са стигнали в еволюционното си развитие до летене - че кой ще им даде да стигнат до полет, представяш ли си ако почнат да имитират птиците и да цвъкат отгоре :))) ...
но тва е тема на друг разговор на бира в просташка компания :)))
много се хилих на това изказване :)
има истина в него :)

@Жоро - има какво да им наблюдават на птиците, миграциите и популацията най-малко, ама че, тва с медиите си е чист спам - спам си е:)

Написа Валяк (www) на 13-Oct-2005 13:38


нещо не съм съгласен съвсем. вятно е, че има само 60 умрели, но това става при 120 заразени, което прави 50% смъртност. това не ми се струва безопасно за мен и поне хората, които имат досег до птиците е добре да бъдат ваксинирани, което евентуално би спомогнало за избягване на нелеп край.

Написа иван на 16-Oct-2005 20:04


150 заразени В ЦЕЛИЯТ СВЯТ. И 150-те да бяха умрели, демек 100% смъртност, пак щеше да ми е през оная работа, щото 150 заразени е нищо. Който му е толкова акъла да ходи да дава пари за "ваксиниране от грип". На такива като вас разчитат, организаторите на текущата кампания за сплашване...Една лъжа повторена сто пъти не става истина, колкото и да тръбят журналята - тъпанари.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Oct-2005 20:52


Медиите всяват страх умишлено, че чак писва. Като се спомене за птичи грип, птиците сякаш не могат да умират от нещо друго. Но то ако не е птичият грип, ще бъде я терористи, които всеки ден чертаят планове за унищожението ни, я мравки убийци от северна корея, внесени през бургаското пристанище. най-важното за тях е само едно - Страхът продава!

Написа zbrox (www) на 17-Oct-2005 10:22


Да не забравяме лудата крава, опасното слънчево затъмнение от което щяхме да окьоравеем и пчелите убийци.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Oct-2005 10:35


Много добре написано и обяснено, защо текущата кампания е точно кампания за сплашване на народонаселението.

http://iassen.projectoria.org/book/everyday/avian-influenza-panic.html

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Oct-2005 08:43


Събота, 3 Декември 2005

Днес по bTV имаше специален репортаж за "паниката около птичия грип". И това ако не е наглост. Първо шашкаш хората с глупости в продължение на седмици, след това правиш специален репортаж за "създадената паника". Очаквам след седмица две, специален репортаж за ритуалните самоубийства на хора поддали се на паниката.

Мразя bTV, а и не само тях. Дейба, кажи им журналия и повече не ги обиждай.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

И на мен тва ми направи впечатление. Един месец говориха как птичия грип щял да мутира в някъв опасен за хората щам, а в следващия момент се възмущават как някви си фирми производители на медикаменти правели луди мангизи. Ми ше правят като същите тия медии промиха мозъците на хората.
А най-култовия момент:
"-изклах 23 пилита и четири ярита!"
"-е яретата защо ги заклахте?"
"-ми да ни фащат болка ино кон ми остана."

Написа freax0r на 05-Dec-2005 15:55


Сряда, 1 Февруари 2006

Горките производители на пилешки продукти...Докъде ги докараха журналята с прословутия пилешки грип.

Пилешко филе - Безопасно а консумация

Между другото ако не знаете, пилешкия грип взе първата си жертва в България :-/

Според в.24 часа от преди няколко дни, собственик на ферма за пилета се самоубил като оставил писмо в което пишел, че пилешкия грип го е съсипал. Не зная да се смея ли или какво /не че вярвам на 24 гафа/...

[ Коментари: 20 ]
Коментари

Той и мен ще ме съсипе скоро тоя птичи грип ... от яд... Това е толкова голяма измислица според мен че няма на къде, опитват се да правят на американците номерата. Нацията да е наплашена, за да е по-лесна за контрол. "Удавник и за сламка се лови". Накарай някой да си мисли, че е "удавник" и му гледай сеира...

Написа MacTeP (www) на 02-Feb-2006 07:10


Наскоро чух, че този "птичи грип" се е появил, когато са измислили лекарството Tamiflu.

Написа Илия (www) на 02-Feb-2006 07:36


Да не говорим как ваксините против типичния ежегоден есенно-зимен грип се изкупиха като топъл хляб. "Покрай истерията с птичия грип поне българинът се научи, че има смисъл от противогрипните ваксини" обясняваха по сателитен канал България в обзора на 2005та година.
А клиники Торакс пуснаха радиореклама на кампания за противогрипна ваксинация при тях, която започваше и завършваше с крясъци на птици...
Само едно ще им кажа : всичко се връща!!

Написа Ирина Марудина (www) на 02-Feb-2006 09:12


Абе предполагам може да се провери кой произвежда Tamiflu и кои са основните акционери в компанията. От там насетне коментарите са излишни...

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 10:15


It is not very relevant to the writings here, but see : http://bonsaikitten-bg.com/bknews.html . There is revenge for Monitor newspaper!

Написа Gavril на 02-Feb-2006 10:17


Tamiflu се произвежда от Roche, предназначено е за лекуване на грип и не е ново лекарство.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 10:31


Изобщо не искам да влизам в безсмислени спорове и flame wars. Обаче някои факти се набиват в очите:
а) Tamiflu единственото лекарство срещу грип ли е?
б) Птичия грип ли е най-голямото бедствие на планетата? Та от него я са умрели 50 човека, я не. Наскоро четях, че от малария през 2006 ще бъде засегнато 9% от населението - т.е. 9% ще носят маларийния плазмодий в кръвта си. Каква е разликата ли? Ами лекарствата против малария ще се продават в Третия свят, където няма да има кой знае каква печалба. Докато Tamiflu се трупа като резерв от "развитите демокрации". А и не съм особено убеден от ефекта на лекарството - както върху птичия, така и върху обикновения грип. Не че много разбирам де, ама това ми се струва една голяма далавера за Roche. Е, с известна помощ от нЕкои личности...
Лично мнение - не ангажирам никого с него.

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 11:50


Дурияне, ние с теб сме на едно мнение, но това което немога да разбера е, защо си решил, че Рош са тези, които стоят зад цялата тази истерия. Затова ти писах: Тамифлу е лекарство срещу грип, а не "птичи грип". Имало е някакви изследвания, че при някаква част от пациентите, които са го ползвали е имало подобрение, но дали е от лекарството или не е точно толкова сигурно, колко е сигурно и че не е. Рош, като една фирма, която печели от продажбите си, разбира се го маркетира като медикамент, който може да помогне (но никъде не казва нито, че ЩЕ помогне, нито, че лекарството е предназначено точно за този вид грип). От друга страна, това което казваш за третия свят и кой какви лекарства купува -- преди много време имаше предаване по CNN (от онези аналитичните предавания), което обсъждаше въпроса ЗА и ПРОТИВ generic лекарствата и позволяването им само в някои страни (предимно тези от третия свят), които така или иначе неможе да си купят оригинала. Много противоречиво, но аз лично съм против. Фирмата е вложила пари за да направи лекарство (за което и да е лекарство, отклонявам се от темата, но надявам се да ме извините) и е нормално да си ги върне (но няма да продължавам да обяснявам ЗАЩО). Както и да е, мисълта ми е, че коментарът ти за Тамифу е напълно необоснован, базиран на нещо което някъде пишело.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 14:07


Уважаеми г-н Георги Т.,
Аз също не твърдя, че фармацевтичните компании са благотворителни дружества.
Колкото до Тамифлу и Рош - ами лесно може да видите "топлата връзка" между Tamiflu, Gilead и Donald Rumsfeld.

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 15:57


Много гадна пропаганда и измислица е това птичият грип.Незнам с каква цел е разпространяват ,съсипване на икономиката на някои страни или пълнене на гушите на фармацефтичните компаний.Още по лошо е ,че хората масово се връзват на всичко което се казва по медийте без изобщо да се замислят.

Написа Иван (www) на 02-Feb-2006 20:20


Това с медиините манипулации си е масово явление. На мястото, където ходя на кандидатстудентски курсове по литература има и курсове по журналистика, където учат и за неща като "изпускане на напрежението" - когато се вдига цената на бензина, говорят по телевизията за качеството на пътищата, примерно. Или това със студа - всяка година е толкова студено, сега ни притиска инфлацията и трябва да се направи "ударна доза" пазаруване - затова бяха приказките пенсионерите да се презапасяват.

Написа Илия (www) на 02-Feb-2006 20:34


Птичи грип, внос на 20 годишно месо заразено с луда крава. В интересни времена живеем ...

Написа Alex на 02-Feb-2006 21:59


Дуриане, ти "видя" връзката (която е публично достъпна) -- Donald Rumsfeld :-) Congratulations и ще получиш наградата. Стига глупости, наистина ли вярваш в глобалната конспирация? Айде да не го превръщаме в диалог в коментарите, че Жоро едва ли му харесва.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 23:42


Ааа фън да стаа! Да живее световната конспирация :) Моята теория, че за всичко са виновни журналистите. Имаше една приказка, да не отдаваш нещо на злонамереност (или конспирация) защото в повечето случаи няма такова чудо, а става дума за обикновенна глупост. Та в случая журналистите преувеличават, на хората не им пука много-много, но все пак една повторена 100 пъти лъжа започва да звучи като истина, а бизнеса псувайки под нос се мъчи някак си да оцелява.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Feb-2006 01:08


Георги Т.,
Не съм видял световната конспирация :) Просто видях леко непочтено възползване от ситуацията за лична облага. Не че това е прецедент в политиката де - по-скоро щеше да е прецедент ако не се беше случило.
P.S. А каква е наградата?
P.P.S. Извинявай, че те наричам Георги Т., ама:
1) Сам се наричаш така
2) Да не става обърквация с домакина...

Написа Дуриан (www) на 03-Feb-2006 07:54


Световна или не конспирация тук явно има.Журналистите са просто инструменти в ръцете на тези които имат облага.Как може иначе толкова да се тръби за тоя птичи грип.Та то я има 30 жертви ,я няма те тръгнали да ми приказват за пандемия и как милиони щяли да умрът.Измислили там някаква "теория" как птичия грип "можело" да "мутира" и да се разнася от човек на човек и почват с масовото плашене от пилетата :) И хората масово започнаха да се панират ,-"Бреи трябваше да си слижим противогрипно ваксини 'Инфлувак'" ,--"Нема да ядем вече пилешко ,че тоя птичи грип...... глей кво става" и всякакви подобни коментари.И кво става !? Нищо.

Написа Иван (www) на 03-Feb-2006 08:15


-Замисляли ли сте се някога колко удивителна е всъщност културата на западното общество ? Индустриалните нации осигуряват на гражданите си безпрецедентна сигурност , здраве и удобства . Средната продължителност на живота се е увеличила с 50% в сравнение с миналото столетие . И въпреки това съвременните хора живеят в унизителен страх . Страх ги е от непознати , от болести , от престъпността ,от околната среда . Боят се от домовете в, в които живеят , от храната, която ядат, от технологията , която ги заобикаля . Изпадат в паника заради неща , които дори не могат да видят - микроби , химикали , хранителни добавки , замърсители . Станали са боязливи , нервни , неспокойни и депресирани . И още по-озадачаващо - убедени са , че природата на цялата планета се руши . Забележително ! Също като при вещиците , и тук се касае за дълбоко вкоренена заблуда - глобална фантазия , достойна за Средновековието . Всичко отива по дяволита и ние трябва да живеем в страх . Удивително .Ще попитате как е било внушено това убеждение у всички ? Защото макар да си мислим , че живеем в различни страни - Франция , Германия , Япония , Щатите - ние всъщност обитаваме една и съща страна - Страната на страха . Как е постигнато това ?

Това е цитат от книгата "Състояние на страх " на Майкъл Крайтън .

Написа Боби Аронов на 03-Feb-2006 09:48


Птичият грип е мутирал и преди. Доколкото си спомням е станало през Първата Световна Война и е избил сума ти народ (50M). Характеризирал се е с това че убива човека за по-малко от ден, и колкото е по-добра имунната му система толкова по-бързо умира. http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

В момента всички заболели в Турция са прихванали грипа директно от живи птици. Тоест вирусът не може да се предава от човек на човек. Факт е че минимална термична обработка убива вируса.

Стара теория на конспирациите е че фирмите производителки на грипни ваксини пускат по една модифицирана версия на грип всяка година. Малко шум по медиите е значително по-безболезнен начин да си увеличат печалбите.

В българския думата конспирация има силно негативен смисъл. В англиския обаче тя има доста по-нормалното значение за "престъпна договорка" или "съучастие". Защото точно това е конспирацията, договорка. "Журналистите са в договорка с производителите на грипни лекарства" не звучи толкова невероятно нали? (като се замисля световна договорка ми прилича много на глобализацията)

За gereic лекарствата и патентите върху лекарства няма да се задълбочавам. Само мога да кажа че нещата там са по-зле и от положението със софтуерните патенти. Все пак заради софтуерните патенти не измират хора. Microsoft също хвърля милиарди в R&D, но ако това беше критерий за ефективност и прогрес, то GNU/Linux щяха да си умрат неродени.

Пингвин от грип не се страхува!

Написа Иван Кълвачев на 03-Feb-2006 13:25


Жоре, аз пък четох за един друг дето станал жертва на птичия грип - умряла му патката! Що се отнася до журналистите и конспирацията, не знам какво е и що е, ама в едно съм сигурен - всичко се прави целенасочено и се диктува от някъде! Толкоз!

Написа IVO на 03-Feb-2006 14:24


Боби Аронов

Как е постигнато това ? ("Състояние на страх " на Майкъл Крайтън )

"Нека започнем с първата съвременна правителствена пропаганадна операция. Била е по времето на Удроу Уилсън. Удроу Уилсън е избран за президент през 1916 г. с предизборната платформа "Мир без победа". Това става точно по средата на Първата световна война. Населението било изключително пацифистки настроено и не виждало никакви причини за въвличането на САЩ в Европейската война. Правителството на Уилсън обаче било за включване във войната, затова трябвало да направи нещо. Създава се правителствена пропагандна комисия, наречена комисията "Крийп", която само за 6 месеца успява да превърне едно миролюбиво население в истерична, призоваваща към война тълпа, копнееща да разруши всичко германско, да разкъса немците на парчета, да се бие докрай и да спаси света. Това е изключително постижение и то има по-нататъшно развитие. Същата техника се използва за раздухване на истерията с така наречената Червена опасност. По подобен начин бяха разрушени профсъюзите и се елиминираха такива проблеми като свободата на пресата и свободата на политическата мисъл. Медиите и бизнесът в действителност организираха и извършиха голяма част от работата. Успехът е голям. Сред тези, които взимат активно и ентусиазирано участие, са прогресивните интелектуалци, хора от кръга на Джон Дюи. Както може да се съди от собствените им писания от онова време, те много се гордеят с факта, че са показали как наричаните от тях "по-интелигентни членове на обществото", т.е. те самите, са съумели да вкарат едно пасивно население във война, като са го наплашили и са предизвикали фанатичен шовинизъм. Използваните средства са били изключителни. В много случаи са фабрикувани "хунски" жестокости като белгийски бебета с отскубнати от немците ръчички и куп други ужасявщи неща. Всичко това е изобретено от британското министерство на пропагандата, чиято цел по онова време е, както то самото заявява на секретни съвещания, "да контролира мислите на целия свят". Но още по-жизнено важно за тях е да контролират мисълта на по-интелигентните членове на американското общество, които да разпространят скалъпената пропаганда и да тласнат миролюбивата страна към истерията на войната. Този механизъм се оказва успешен. И то доста успешен. И дава един урок: държавната пропаганда, когато е подкрепена от образованите хора и медиите, и когато не е разрешено никакво отклонение от нея, може да има огромен ефект. Това е урок, научен от Хитлер и от много други, и той се следва и до ден днешен."

из "Медиите под контрол", Ноъм Чомски

Нещо да говорим ли за оръжията за масово унищожаване, заради които бе нападнат Ирак и които така и не се намериха? И за измислената война с тероризма2 И... обе изобщо :(

Написа Вени (www) на 09-Feb-2006 11:54


Четвъртък, 16 Февруари 2006

"Ток е ударил лебеда от Пирот, който хвърли в паника Сърбия. Оказа се обаче, че той не е умрял от птичи грип, а нацелил жиците с високо напрежение край местната ВЕЦ" - преписано от тук.

Честно вече дори не е смешно. А тъпото е че никой не може да ги барне господата, които веднъж съобщават с ГОЛЕМИ БУКВИ за мъртви птици, втори път съобщават за зараждаща се ПАНИКА! (къде я видяхте бе дейба ваш'та мама дейба) и накрая с половин уста забутано в някой край на вестника където обикновенно публикуват запълващи съобщения от сорта на "колоездач блъсна самолет" пишат, че всъщност нямало страшно и да не сме се поддавали на паника (която те самите са изфабрикували).

Дейба мааму, вече не издържам! Ето още един цитат: "Мъртва врана паникьоса пловдивчани. Мъж намерил тялото на пернатото в изоставен двор на ул. "П. Д. Петков" и веднага позвънил в полицията. Служителите от близкото РПУ пристигнаха за броени минути и отцепиха мястото."

Хвала на тез полицаи. Свършиха се кражбите и престъпниците за гонене, сега се захващат с охрана и отбрана на умрелите птици...Интересно какво ще стане ако постъпят двайсетина сигнала за умрели птици в четирите края на София. Очаквам извънредно положение.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Аз предлагам някой да метне по 2-3 умрели гълъба пред няколко редакции :) Надявам се да ги отцепят и да поне един ден да не четем глупости.

Написа Н.Пепелишев (www) на 17-Feb-2006 10:13


И аз едвам ги изтрайвам, да знаеш, че се сдържам да пиша още против паниката при мен само за да не се ядосвам ;) Вече започнаха да прекаляват - единствената файда за нас е, че пилешкото месо и яйцата, а и покрай тях всичкото месо май поевтиняха доста.
Лошото е, че като отмине това и като тези, дето имат сметка от паниката, си спечелят, след това сигурно цените ще скочат до тавана и ще се задържат там.

Като си помисля... добре, че не работя нещо в бранша с птиците. Сигурно всеки курник в момента е на загуба...

Написа Ясен Праматаров (www) на 17-Feb-2006 10:34


Кравата казала на пилето:
- Пиле, ти болно ли си?
Пилето отговорило:
- Ти луда ли си?

Написа MacTeP (www) на 17-Feb-2006 16:10


Край, аз съм заразен! Два дни на витрината на новия магазин Германос лежеше умряло врабче. Никой не еба да го прибере, а аз минах няколко пъти покрай него! Аааааааа, ужас. Е, днес някой го беше завил със салфетка, а по-късно следобед, трупът липсваше.
Журналистите - на сапун.

Написа Коко на 17-Feb-2006 16:40


Rabotq na edin pokriv e tuka dva tri dni edni garvani me gledat na kruv i we4e po4va da me hva6ta strah
Ami ako me napadnat.Kakvo 6te stane.Dokato se oburna i aide w bolnicata.
Puk to ot pti4iq grip razpravqt mnogo bolqla glavata .:) e vqrvaite ot tova nai me e strah 6toto wseki umira ama 6to pak i glavata da me boli

Написа Rabadjiyski на 18-Feb-2006 00:17


Честно казано - наистина се насраха с тоя птичи грип.
Е нека - аз в събота на Бачково си хапнах пилешко шишче, пилешка пържолка и кюфтенце - с други думи пилешка мешена скара.
Сега чакам да ме тръшне птичи грип :) Освен ако вируса мре от бира...

Написа Димитър на 19-Feb-2006 19:06


Преди малко се смях от сърце, като чух по новините, че в Хонг Конг птица се опитала да кацне в някакъв басейн и предизвикала масова паника сред посетителите :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Feb-2006 19:30


Миналата седмица споменаха по Euronews, че в Италия за една седмица пазара за птиче месо се сринал на места с 90%...
Аз не я разбирам икономиката, ама тез числа са си страшнички...
Не знам у нас как е браншът, но си мисля за хората дето... :(

Написа Бобсън на 19-Feb-2006 19:31


Абе аз да ви кажа според мен от къде идва цялата тази работа с птичия грип.
От американците, от любимата на всички наши политици и журналя САЩ.
Нали се сещате - в цял свят има птичи грип, ама американските пиленца са здрави... там няма птичи грип. И ще дойде момент, когато ще забранят вноса и продажба на друго пилешко, освен американското.

Не е ли логично :)
Така де - трябват им пазари на хората, и какво по-хубаво от това да всеят паника в цял свят. Една добре организирана кампания.
А колкото до умрелите от "птичи" грип - ами то според мен всяка година умират хора от грип. Просто сега всичко се приписва на "птичия" му брат.

Сега си мисля - дали да не пребия някой гълъб, и утре да мина да го оставя пред парламента :) И без това с астанали много нахални /гълъбите/, и ми се мушат в краката, няма да е проблем да бия шута на някой, ама ме е жал за животинката. Дано не им дойде на акъла на умниците да ги избият...

Написа Димитър на 19-Feb-2006 20:05


Нищо не разбирате.
Цялата работа е, че McDonald's си отмъщава на KFC за "лудата крава" :)

Написа Д. Янев на 20-Feb-2006 06:43


Смешно, наистина, но познавам разумни хора, които от месец ме гледат жално като им разправям какви пилета/яйца сме хапвали напоследък, защото ги е страх да си купят! И които се чудят дали да си хвърлят на боклука якето, защото ги е цвъкнало птиче.
Ех, имаше ред едно време... "24 часа" си спазваха добрата традиция да редуват три-четири основни апокалиптични теми - страшни епидемии, войни, космически катастрофи, природни катаклизми. А сега какво стана - досада - само птичи грип...

Написа Elena (www) на 20-Feb-2006 09:19


Уж разумни пък преглъщат на сухо :) Нека преглъщат, аз си хапвам и въобще не ми дреме. Колкото ме хвана лудата крава, толкова и птичия грип. Само ме е яд, че вече започнаха да се оливат и да излизат извън приказката "всяко чудо за три дни".

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Feb-2006 10:02


Значи днес реших да рискувам - хапнах пилешка мешене скара. Секга чакам птичия грип да ме тръшне.
Ама май е по-вероятно да ме удари гръм....

Написа Димитър на 20-Feb-2006 20:18


Жоро,
остави вестниците за другите... или поднови 24 гафа. Няма смисъл да се ядосваш за простотията на журналята - не може да се пребориш с нея. Всъщност ако цялото общество направи няколкоседмичен боикот на вестниците (престане да ги купува и чете), може и да стане нещо положително в тази насока, но дълбоко се съмнявам това да стане някога. Докато нашите си оправят level-а... има Euronews и BBC :)

Написа Voyager на 23-Feb-2006 11:50


от цялата тази работа с птичия грип .... намаляха само палавите погледи на стопаните им към пернатитеееее ... вече жалбите от дребни домашни животни за изнасилване !!! спаднаха с 50% Тва е единственото добро нешто от тая цялата пародия .... сега горките жени на кокошкоебците са много по штастливи : )))))))))))

Написа pikaso_bs на 23-Feb-2006 20:40