< HomePage | Снимки
<- Февруари, 2018 | Начална страница | Октомври, 2020 ->

Архив за месец Юни, 2018

Неделя, 3 Юни 2018

Всеки има нужда да бъде спасен от свинщината, наречена "реклама" във всичките и форми. За хората с компютър и бразуер, това отдавна е решен проблем благодарение на AdBlock и подобни плъгини (стига да не използвате браузер като Chrome, но в този случай си заслужавате всичко дето ви се случва).

По-принцип не оставям компютър без инсталиран AdBlock, това си е направо обществено полезна дейност. Кофтито е, че на мобилния телефон, дори и да използвате Firefox и да имате подходящите Addons, програмчетата пак се изхитряват и ви спамят.

Сега, ако сте root-нали телефона (което никой не прави), можете да направите нещо по въпроса, но си е разправия, а както всички знаем, удобството винаги печели пред сигурността.

За щастие има има много лесен начин, да се отървете от долните спамери в две прости стъпки:

1. Инсталирате си Blokada.

2. Активирате я.

Et voilà - никъде повече няма да ви изкача спам,

Как работи нещото? Прави се на vpn защото това му дава възможност да филтрира dns заявките и съответно когато някоя програма пита за pagead.doubleclick.net и подобни - просто му отговаря с 0.0.0.0

Просто, ефективно, не изисква root и бърка директно в джоба на всичката интернет паплач, която си въобразява, че може да ви залива с лайна 24/7.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Аз лично карам с Firefox и uBlock за андроид. Така можеш да си спираш и кофти java-scripts. Ползва същите като Adblock филтри.

Освен това firewall/VPN е задължителен - примерно си инсталираш някакъв калкулатор и VPN-a рапортува, че калкулатора иска да се върже към определен адрес ... да, да ама не :)

Използвам noroot firewall.

Написа Иван на 04-Jun-2018 00:48