< HomePage | Снимки
<- Декември, 2014 | Начална страница | Юни, 2015 ->

Архив за месец Май, 2015

Събота, 2 Май 2015

Днес минах за пръв път обиколката на Витоша. Време - 7 часа и 13 минути. Не съм доволен.

А сега оправданията и изводите.

Не трябва да се носи раница, болят ме рамената от нея, пък и в нея нямаше нещо кой знае колко полезно. На колелото си имам помпа, която макар и малка върши работа, така че не ми трябва втора, храната е по-добре да я сложа по джобовете на колоездачната риза, а и гърбът ми няма да е толкова мокър.

По-достъпно и повече ядене (някакви Корнита например). Четирите банана и двете кутийки по 500мл Monster, не ми помогнаха кой знае колко и към Чуйпетльово и на Смильо видях зор, а и след това бая бутане имаше из полето след Ярлово, докато не излязох на пътя за Ярема.

Преди язовира се обърках и загубих време. Имаше някаква шибана бариера на пътя и нали съм изпълнителен реших, че от там не се минава, а в реката преди Ярлово веригата се заклини яко и трябваше да свалям задната гума. Отгоре на това там се ресетна и компютърчето, та останах само с информация за физическото време. До там бях стигнал за ~4 часа физическо време.

По обиколната алея над Бистрица има много паднали дървета и трябва да се правиш на маймуна, за да минаваш покрай, над и под тях. На доста места малките дървени мостчета са счупени и минаването е шибано.

Този път не успях да падна, минавайки покрай водадайната зона над Симеоново, но за сметка на това инкасирах яко падане на алеята към Кладница. Предната гума се заклини между два камъка и направих класическо излитане през кормилото в драките и дръннах каската в един камък. Пораженията не бяха много тежки - имам цицина над едната вежда, но направо не ми се мисли ако бях без каска, ожулих яко дясното рамо и дясното коляно. Малко преди това при преминаването през един канал колелото подскочи и така ритнах с левия пищял педала, че видях звездички. Сега си имам две дупки в крака в интересна конфигурация и сериозна подутина.

От маркировката има какво да се желае. Сега четейки описанието на маршрута виждам, че на няколко места съм заобиколил и съответно съм загубил време. При следващото минаване, ще трябва да внимавам повече, но ако маркировката се подобри ще е чудесно.

Не успях да се окалям много (този път не направих глупостта да карам без калници), но пък заради преминаването през разни рекички (някои си бяха бая пълноводни) и дълбоки локви, обувките ми джвакаха през цялото време.

Най-неприятната част от пътя ми беше след Ярлово по шибаните поляни с бабуни и коловози. Там бутах почти през цялото време, където имаше изкачване и загубих над час за няма и 10 километра. Предполагам, че ако се бях подкрепил както трябва бих могъл да не губя чак толкова време там.

До началото на обиколната алея стигнах за 5 часа и 20 мин.

Следващият път 100% трябва да сляза под 7 часа, а в сферата на добрите пожелания си мисля за 6:30 и надолу.

Събота, 30 Май 2015

Завъртях и втора обиколка на Витоша. Време - 6 часа и 50 минути. Този път горе-долу бива. Поне си изпълних задачата да сляза под 7 часа.

Под 6 часа за мен ще е доста трудно постижимо със сегашната ми физическа подготовка, килограми и техника, но 6:30 не изглежда невъзможно.

Носех си достатъчно храна и нямаше проблеми с енергията (макар че от преживяне на корнита ме заболяха мускулите на ченето). Водата ми свърши след Смильо, та допълних чак на чешмата по пътя надолу към Железница. При официалната обиколка пунктовете където човек може да долее много ще помагат (ако имат и смазка за верига ще е направо wunderbar).

Този път карах почти навсякъде, а бутането беше ограничено само до най-гадните и изровени места.

Имаше много колеги велосипедисти, каращи по обиколката. За мой кеф изпреварих поне 50 човека по целия път (да речем, че се возеха), като само един сериозно изглеждащ пич ме настигна от нищото, точно на излизането за Боснек, профуча покрай мен и повече не го видях.

Техниката пак ме прецака. Имах точни измервания на времената до ключови места, но на слизане от Смильо реших на направя една снимка в резултат на което stop watch-а взел, че се занулил. Освен крайното време от 6 часа и 50 минути (което смятам между часа на тръгване - 10:40 и часа на пристигане - 17:30) ми останах само няколко други числа:

- До Бялата Вода - 30 мин.

- До Чуйпетльово - 3 ч. и 10 мин. (До там са ~47 км.)

- До Смильо - 3 ч. и 40 мин.

- Време в движение (според компютъра на колелото) - 6:02:23

- Максимална скорост - 56:83 км/ч.

- Изминато разстояние - 93 км.

Този път карах по табелите и не съм бъркал пътя. Оказва се, че при предишното минаване на две места съм се отклонил (от маркировката има какво да се желае).

По обиколната алея падналите дървета са разкарани и няколко моста са оправени, но все пак има две места без мостове, а три са все още счупени.

Сега само остана да се запиша за 13-ти, да се явя и да не се пребия докато се бутаме с хилядата други маймуни като мен.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Айде, ще стискаме палци :)

Написа Gabo на 31-May-2015 20:56


Имаш ли някакъв log на маршрута, че да види човек по картата откъде се минава? Нещо като Strava или от рода?

Написа Ventsyslav Vassilev на 01-Jun-2015 07:33


Ето няколко адреса:

http://yordan.radunchev.com/misc/vitosha100.html
http://www.bikemap.net/en/official/240047-vitosha-100/#/z14/42.55358,23.30826/osm

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jun-2015 10:41


Защо те няма в класирането?

Написа ххх на 13-Jun-2015 18:22


Щото организацията е българска :) Ще обясня.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Jun-2015 19:16