< HomePage | Снимки
<- Ноември, 2009 | Начална страница | Януари, 2010 ->

Архив за месец Декември, 2009

Понеделник, 7 Декември 2009

По живо по здраво вече се преместихме "официално" в новия апартамент. Аз съм си там от четири-пет месеца де, но в петък прибрах и семейството и макар още много неща да имат да се правят (купуват де) и сме малко на полеви условия е хубаво, че сме заедно.

В неделя избрахме диван (български, екстра е) и сме на ей || толкова да вземам матрак. Някой ден ще е Tempur, но засега нещо по-разумно.

Ако не ни мине котка път днес ще имаме кухня и изобщо нещата се подреждат чудничко.

Решил съм техниката да я купувам последна, честно казано ми е много добре без телевизор. Достатъчно са ми трите в офиса по цял ден.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Хайде, честито!

Написа Николай Цветков (www) на 07-Dec-2009 09:02


Постни една снимка на дивана де, и спомени производителя, че и ние сме на тая вълна...

Написа Георги Гочев на 07-Dec-2009 18:44


Диванът е български - Gatto. Избрахме един от техните модели и променихме малко размера. Ето как изглежда http://bit.ly/5lq1iI само че при нас е целият черен от естествена кожа.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Dec-2009 06:36


Събота, 19 Декември 2009

Преди някоко дни ми изгоря телевизорът на бюрото. Спецовете в офиса го нарекоха "избучило тхо" каквото и да означава това. Временно го замених с 7" преносимо тв дето ползваме за тестове из апаратната и се каня от тогава се канех да купя малко тв.

Вчера преместих голямото LCD на моето бюро, че ми трябваше нещо с HDMI вход, за да тествам поредната китайска stb бракма. След края на тестовете в опита ми да го върна на мястото му, хубаво го изтрясках в един ръб и резултатът не закъсня. Имах малка надежда, че ще е наред докато не го пуснахме и видях, че екрана изглежда като screen saver с едни шарени линийки.

Та в момента имам два броя тв за изхвърляне (които може и да могат да се оправят) и два броя тв за купуване. Някой ми подхвърли, че в TCM мога да си купя малко ТВ евтинджос, ама се оказа че нямат такива екстри. Не ми се дават 500+ лв. за 32" Neo, че да "оправя" и големия телевизор и в момента се ослушвам за втора употреба тв до 70-80 лв (14", 15" е перфектен) и някакво втора употреба lcd с hdmi вход минимум 32".

Трябва и от вече не работещите тв-та да се отърва.

Някакви идеи за втора употреба и отърваване?

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Мдааа ... моя юнак направи съвсем същото със служебния ми "тефтер".
Много е готино усещането от перманентен скрийн сейвър :)))
Наздраве!

П.П. Снимай го! От него може да стане и яка закачка :))

Написа Ивелин Иванов на 19-Dec-2009 08:55


Фирмата, в която работя се "отървава" чрез http://eltechresource.com/

Написа Мирослав Рачев на 19-Dec-2009 15:12


Честито мога да кажа. И аз уж пазех LCD-то от дъщеричката, ама вчера като до гдрупна, само на телевизор стана. Ама се чудех кой да изхвърля дъщерята или телевизора...

Написа Ships (www) на 20-Dec-2009 23:15


Най-дурако (и от малки деца) устойчиви са плазмените телевизори - имат дебеличко покритие на матрицата. Новите boarderless LG-та също са със предпазно стъкло.

Втора ръка с hdmi - само в заложните къщи :)

Написа dilyan на 21-Dec-2009 09:28


Ходих в една заложна къща ама се бяха превъзбудили и искаха 180 лв. за 19" сони тръба дето преди 20 години е бил нов. Тия са ненормални. Ако го даваха за 80 лв. щях да го взема.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Dec-2009 11:03


Вторник, 22 Декември 2009

Обнових си пощенската програма на Thunderbird 3 и честно казано повечето добавени екстри се наложи да ги махам, за да мога да си върша работата без да се изнервя. Не че в една пощенска програма могат да се добавят безкрайно много нови възможности, но добавянето им само, за да има нова версия хич не е добра идея.

Първи впечатления при пускането на програмата е, че вече можеш да отваряш съобщенията в табове вместо в нови прозорци. Много полезно, няма що. Отгоре на това таба стои отворен постоянно и ми яде екранно пространство без никаква полза. Второ впечатление, ух появила се е някаква директория "Inbox" където ми събира съобщенията от всички акаунти на едно място. WTF? Трети проблем, къде ми е компактният изглед на хедърите на писмата? И за капак на всичко при четене на mail thread се показват само по три реда от всички писма и трябва да кликна още веднъж "Next", за да се отвори цялото първо писмо.

Лееееко се изнервих и тъкмо тръгнах да връщам Thunderbird 2, а на тройката да и тегля една майна, реших да разцъкам току виж досадните глупости могат да се оправят. За щастие съм прав (донякъде).

Значи по ред на номерата:

1. За да разкарате глупавия таб отворете редактора на конфигурацията от Preferences / Advanced / General / [Config Editor], намерете mail.tabs.autoHide и го сменете на true.

2. За проблема с глобалния Inbox си има кликалка в интерфейса и се намира в менюто View / Folders, изберете All вместо Smart (my ass!).

3. Гениите са решили, че вече няма нужда от това да виждаш само подателя и темата на писмото и затова се налага да се инсталира Compact headers разширението, което решава проблема и вече не губите по пет реда за информация, която ви интересува от дъжд на вятър.

4. Борбата с тредовете беше епична, но в крайна сметка открих, че пипвайки mail.operate_on_msgs_in_collapsed_threads да е false, решава проблема.

Една хубава настройка е изключването на безполезната начална страница, което става с mailnews.start_page.enabled: false.

С горе изредените проблеми, сагата не свърши. В Preferences / Advanced изключих "Show only display name for people in my address book". Мерси за екстрата, обаче не ми крийте е-мейл адресите, мамицата ви. От някъде включих да се виждат старите бутони на тулбара, защото новите бяха абсолютно безполезни. Интересно защо по подразбиране е включено приемането на Cookies. Това е пощенска програма дге!

Един проблем не успях да реша - не успях да открия как мога да настроя колоните на всички пощенски директории наведнъж. Хубаво сте ми включили някакви звездички, сигурно идиотите им се радват, само че аз имам двайсет и пет директории, които чета и хич не е приятно да ги обиколя всичките и да цъкна във всяка по четири пъти, за да си върна старото подреждане.

Thunderbird 3 до момента - боза. Сега остава да добавят лесен достъп до facebook, twitter, блогване и подобни услуги за идиоти и ще мигрирам към друго MTA.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Георги, поздравления, че си открил начин да си оправиш проблемите, а и е добре, че създателите са ти оставили интерфейси за промяната им. <Оффтопик> : за мен добрия софтуер е този, който ми позволява да го къстъмизирам, да ползвам тая българска дума. Не може да се очаква, че всички потребители споделят стандартите за красота на програмистите, или отдела по UI. </Оффтопик>
Специално за Тъндърбърд аз съм на другия полюс - крайно полезен и удобен. Как го ползвам - ИМАП, само за работа. За личната поща има други начини. Лично на мен началната страница ми е крайно удобна, поне по два пъти на ден отивам там. Имам интеграция със "светкавичния" календар, па макар и бета, безкрайно удобно за човек, получаващ поне по 3 покани за срещи. После, има нов сърч интерфейс - доста полезна работа ми върши, при над 15 хил писма. Новия "тредед вю" също ме къдри - чета по около 50 дискусии всяка сутрин, и така доста набързо мога да отсея плявата. Табовете не ме дразнят, просто не ми се налага често, но когато искам да прочета някой мейл след време, просто го оставям в таб - таговете ме дразнят, цветовата схема все не ми уйдисва, а и не искам да ън-таг-вам. Освен това, фикснали са доста бъгове, и като цяло е доста по-бърз, поне при мен. Разликата я усещам. Та, исках да кажа, че примерно на мен ми върши чудесна работа, но има различни начини на ползване, ето, теб некои неща не те кефят, добре, че си намерил начин да ги нагласиш. От друга страна, нито един друг клиент не ми пасва, особено натруфения Оутлоок 2007 (виждах го през една виртуална машина, абе, не можах да намеря Сенд бутона бе, много копчалък), добре, че съм с Линукс.

Написа Кирил (www) на 22-Dec-2009 11:00


Благодаря много за споделения опит!
Много ми беше полезно!

Написа Любо на 22-Dec-2009 12:20


Аз те мислех за сериозен човек, а ти се занимаваш с Гръмопилета.

Написа Николай на 22-Dec-2009 15:39


evolution ftw :)

Написа Иво на 22-Dec-2009 21:38


Сполай ти за Inbox-подсказката, супер много дразни смарта. Дори за човек, който ползва Thunderbird за RSS-reader ;-) (Е, ако трябва да съм честен, чета и едни пощи с него, но определено не ми е Mail-client). Мене ме издразни несъвместимостта със старите add-ons - особено minimize to tray. Иначе като интерфейс ме кефи повече от стария.

Написа [vladi] (www) на 22-Dec-2009 22:07


@иво: не мога да го трая еволюшъна, по-скоро бих минал на kmail

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Dec-2009 07:11


Страхотно... тъкмо се бях хванал за главата с thunderbird 3.

Написа Tsvetan Gerov на 24-Dec-2009 15:58


Алтернативно, може да отидете и на Help->Migration assistant и да си върнете нещата като в TB2.

Аз също бях първоначално малко кисел от TB3, но новото търсене е просто феноменално! Разбира се, още по-феноменално ще е като го оправят да работи и на кирилица :)

Написа Peter на 26-Dec-2009 10:52