< HomePage | Снимки
<- Неделя, 7 Септември 2014 | Начална страница | Четвъртък, 18 Септември 2014 ->
Събота, 13 Септември 2014

Тръгнах за Копитото и вероятно защото минах по стария Беловодски път (откъдето всъщност официално минава Витоша 100), карането ми беше с около километър по-малко до горе. Хубавото беше, че времето го свалих с над 10 минути спрямо предишното качване (днес го качих за час и 18).

От там тръгнах по downhill пътеката, но понеже съм сам, а и ми се видя доста сериозно реших да не се правя на интересен и вместо това се върнах на пътеката за Боянския водопад, след което продължих нагоре за хижа Момина скала. Качването до там ми отне около 40 минути като в кофтите места имаше малко бутане.

Пих една вода от Перловска река и мислех да пускам надолу и да си пиша една червена точка, но вместо това свих нагоре, за да видя докъде ще ме изведе пътят (табелите са малко кът).

Минах покрай две много грозно зарязни хижи, като на втората пътят свърши, но пък имаше табела за хижа Алеко. Пътечката изглеждаше прилична, та реших да видя докъде ще ми стигнат силите. След малко каране и след това доста бутане (пътеката е отврат - големи камъни, корени и мизерия) стигнах до заслон Ушите и Торфено бранище, където изгубих 15-ина мин., за да сменя спуканата задна гума, след което с добро темпо стигнах до хижа Алеко откъдето се спуснах надолу по пътя.

От хижа Момина скала до хижа Алеко включително смяната на гумата ми отне около час и 50 мин, закръгляйки пътя Борово - Копитото - хижа Момина скала - заслон Ушите - хижа Алеко на 3 часа и 50 мин.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Много важно е да са ти добре напомпани гумите, защото иначе ще си като онези 50-100 симпатяги, които сменят гуми по време на обиколката.

Написа anonymous coward на 14-Sep-2014 08:31


Добре бяха и двете (по спецификация пет атмосфери, доста твърдо, но колелото върви стабилно). Интересното беше, че гумата се пукна от вътрешната страна на някакво никакво място (камъните ги минах без проблеми), изглежда заради някаква сериозна компресия спица се беше забила в нея.

От както почнах да карам повече извънградско винаги си нося резервна гума + лепенки + помпа, за да не се окажа на 30-40 км от най-близката гумаджийница с тъпа усмивка, чудейки какво да правя...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Sep-2014 09:01