< HomePage | Снимки
<- Сряда, 11 Април 2012 | Начална страница | Петък, 20 Април 2012 ->
Четвъртък, 19 Април 2012

Докато се наканя да обявя появата на tsdecrypt 8.0, то вече дойде време за версия 8.1. Промените са доста и все за добро.

Основните неща в 8.x са добавената поддържка на constant codewords, BISS и Bulcrypt (за него утре ще има новини). Освен това вече се извежда повече информация за времето, което отнема получаването на CW, ECM и интеракцията между тях. Тайминга е много важен ако искате да знаете кога ще ви трябва буфериране на входа, а преди беше трудно човек да се ориентира. Най-голямата новост е добавената поддръжка на FFdecsa. Ако използвате FFdecsa за декодиране може да получите в някои случай до 40% намаление на CPU натоварването (при мен на 32 битова машина сменяйки libdvbcsa с FFdecsa подобрението беше 42-45%). Компилирайте с make ffdecsa и libdvbcsa няма да ви трябва (освен ако не декодирате файлове, тогава препоръчвам libdvbcsa защото е по-бърза в режим на декодиране пакет по пакет).

За феновете на apt-get install, новината е, че tsdecrypt вече е в debian-unstable. Честито на мързеливците^Wпечелившите. :-)