< HomePage | Снимки
<- Сряда, 12 Май 2010 | Начална страница | Четвъртък, 20 Май 2010 ->
Сряда, 19 Май 2010

България нямало да получи домейна .бг. Колко тъжно...хмм всъщност имах предвид колко смешно. Шегата е за сметка на баламурниците дето от година плещят за тая тъпотия дето се нарича "домейни на кирилица". Ама то било голяма далавера насам народе купувай глупости. Вече, който си е купил яжмиго.бг да пие по една студена вода с изяденото, защото парите обратно няма да си получи. Те бизнесмените не са виновни, докато има овце ще има и кой да ги стриже. Хайде сега със здраве да чакаме домейна .бъ, че без него отиде ни националната идентичност или някоя подобна измишльотина.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Както вече предложих ня няколко места, най-подходящият домейн на кирилица за България е .еБъ

Написа Суворов на 19-May-2010 19:10


Във SEO форума заформихме малка дискусия по темата http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=8936 явно на никой нормален човек не му пука за тия малоумни домейни

Написа MacTeP (www) на 19-May-2010 20:31


Само се чудя онези с .бг-то дали ще продължат да събират парите на баламурниците или ще си намерят по-смислено занимание. Някъде четох, че имали над 1000 регистрирани домейна :-)

Написа doni на 19-May-2010 21:31


Поредната глупост, мотаеща се периодично из медиите, балон, който журналята с удоволствие прегръщат с измислени и лишени от съдържание фрази като "национална гордост и определяне, идентичност," и т.н. Защо, какво му е на .bg ? После, какво става с ДНС-а и СМТП ? Къде и как се справят системите с георги@юникссол.бг ? А милионите българи в чужбина трябва ли им кирилица или ще го търсят през Гуугъл ? А тези, дето са англоговорящи и си нямат идея от кирилица ? Ама видиш ли, Русия си има вече .ру или каквото е там, и ние, жабите, вдигнахме крак за подкова, големия брат има, и ние трябва да последваме светлия пример. Защо нито един от тия, дето сипеха тъпи статии, не се допита до някой технически грамотен, различен от колосите на мисълта, които родиха "коренов ДНС сървър при всеки ЛАН доставчик" ? Защо никой не каза на тия скамъри да спрат да събират пари за регистрации на зелено ?
Цикличността на тази сатира и тъпотата, която носи в себе си, мога да я сравня само с химерата "Формула 1 в България" - тази тема също ми е болна, а особено много се разболявам, като я видя на първите страници, но тук не е мястото. Лирично, но от сърце.

Написа mayon (www) на 20-May-2010 08:03


Сега сечудя само едно - дали така нареченото "сдружеине унинет", което обяви "предварителна регистрация на .бг домейн", а и не само на .бг, ами и на .инфо, .ком и какво ли не... ще върне парите на ИЗМАМЕНИТЕ. Защото те са измамени, но сами са си виновни де - ето един много добър пример как може да се възползваш от наивността на хората. Платете си, ама за сега няма да се вижда от всякъде, но после, като ни одобрят ще се вижда... е, сега поне се сложи край на далаверата.
Доста дълго си мислех да им пусна една конкурентна услуга за същите домейни и да ги давам без пари, и ще го направя, ако продължават в същия дух.
И се чудя на фирмите и хостинг компаниите, които взеха, че подкрепиха въпросното "сдружение унинет", че и дори станаха съучастници в тази да не кажа измама, ами... масова заблуда. Не, че ми се налага да ползвам услугите на хостинги разни, но ако ми се наложи - въпросните фирми са в черния ми списък, и никога не бих ползвал техни услуги.

Яд ме е, че не съм си регидтрирал .бг, сега щях да заведа едно тънко дело срещу всички замесени.... и се чудя как все още някой не го е направил.

Написа Димитър на 22-May-2010 08:35


Не мога да разбера защо се пишат глупости, без да се познава историята - дали от незнание, или нарочно.

УНИНЕТ никога не е обявявало "предварителна" регистрация на .бг - много ясно дадоха да се разбере, че домейните им са "извън" ICANN, в което няма нищо незаконно. (Public Root продават дори TLD-та)

Освен това, УНИНЕТникога не са осигурявали .ком - това се прави от един от най-големите руски регистратори - Регтайм.

Аз имам 7 домейна от тях - когато ги купувах регистраторът ми съобщи, че ще съществуват "извън" системата на ICANN и не може да се даде 100% гаранция, че някога ще бъдат. За протокола, имам и 2 домейна от new.net, така че знам за какво става въпрос.

Написа Явор на 22-May-2010 14:47


Не е сигурно, че няма да има .бг

Ето да почетете малко:
http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=318:2010-05-21-10-45-52&catid=3:blog&Itemid=6

Написа Мартин на 22-May-2010 15:15


Яворе, не знам какво знаеш, ама какво би станало, ако ICANN делегират .бг на Register.BG? Какво ще стане със застъпените домейни? Не изглежда да си много мъдър, щом си си купил 7 домейна от тези :-)

Написа doni на 26-May-2010 13:55


- Ако .бг не се делегира на УНИНЕТ, ще стане мазало. :D При един доставчик даден домейн ще сочи на едно място, при друг - на друго; това е и основната причина да ги има ICANN.

Но по-добре РегистърБГ или УНИНЕТ, отколкото "онези третите".

А и самите ICANN признават, че съществуват други домейни, и се "надяват" да се върнат при тях - така че .бг не са "нелегитимни" , както имаше в някои коментари в интернет:

“Rod Beckstrom, the CEO of ICANN — the firm which oversees how the Internet is organized — said unnamed nations had tried to create parallel networks, but he expressed confidence they would eventually stick with the global-used original.”

“It has been done,” said Beckstrom. “We don’t speculate about who is doing it, it is really their private business.”

Написа Мирослав на 26-May-2010 18:55


Този домейн освен за спамене за нищо друго не става! Сега ще видите руснаците с тяхната нова придобивка .рф какъв бум ще бъде :)

Написа Калоян Цанков (www) на 26-May-2010 23:05