< HomePage | Снимки
<- Вторник, 18 Август 2009 | Начална страница | Неделя, 30 Август 2009 ->
Сряда, 26 Август 2009

Прибирайки се в неделя ми се щеше да напиша нещо за един приятен път, който съм открил и за разпускане ползвам вместо да карам по магистралата, обаче сядайки пред компютъра си нямах работа и се захванах да портвам едни пачове на ядрото от древното 2.6.12 до нещо по-съвременно.

Кой ме би по главата да се захващам...

Бях изправен пред 13Mb+ diff, в който има около 5Mb нов код, а останалото е безподобна мърлящина (той новият код пък колко е хубав пък, нямам думи). Изобщо стандартно изпълнение на embeded програмисти дето са ги ръчкали да свършат работата колкото да тръгне и след това са го заебали. Broadcom ще ги отстрелям много яко.

За три дни намалих разликите до около 1.5Mb (и новият код до около 3.8Mb) и скоро ще се почне истинското портване.

Един ден ми трябваше да почистя всичките станали бози от факта, че онези са взели ядрото сложили са го в някакъв cvs и навсякъде $Id, $Release и т.н. са се сменили. След това заради една от devel платките, които разпространяват са пипали на сто места и са добавяли #ifdef SHIT, отгоре на това една камара файлове просто са ги отворили с windows редактор и са им наебали line ending-а и изобщо в почистването на подобни дивотии денят си отиде.

Какво научих дотук - това дето са ми го дали като 2.6.12 не е баш 2.6.12. mtd драйверите са странна смесица от стар код (още не мога да разбера от къде) нов код от 2.6.13 и добавки от broadcom. jffs2 е от 2.6.15 или от някой cvs release преди да бъде merge-нат и в момента не го пипам. mips архитектурата е яко намазана с промени, които тепърва ще установявам от къде са.

Занимавам се с пълни глупости, но поне вдигам skill...

Мразя broadcom, мразя китайци.