< HomePage | Снимки
<- Събота, 7 Февруари 2009 | Начална страница | Понеделник, 9 Февруари 2009 ->
Неделя, 8 Февруари 2009

И преди съм забелязвал, че "ремонтите" по улиците се правят без никаква мисъл. Вижте снимката по-долу:

Дупки за колци

Това са дупки за колци, които едни приятни хора изкопаха преди има няма две седмици навсякъде по тротоарите около бул. Прага. Одобрявам хората да използват тротоарите вместо колите да спират там. Изпълнението обаче - среден три. Седни си.

Първо минават и копаят. Чудесно. Има разделение на труда, по-голяма ефективност и т.н. Обаче между двете действия (копаенето и запълването) минават седмици, а специално сниманите горе дупки са на няма и метър от входа на кооперацията. За щастие има някаква светлина вечер, та не съм чул някой да си е счупил крака.

Толкова ли е трудно докато единият екип копае дупките, другият да ги запълва? Дори ще предложа разпределение. Копачите започват от сутринта и до обяд вече са напред с десет дупки поне. След обяд продължават да копаят, а "пълначите" идват и започват да запушват. На следващият ден се продължава и така докато не останат колци за слагане. След всяко запълване минава и екипът по почистване. С тази ужасно сложна схема в най-лошия случай дупките ще останат отворени за една нощ. Разбира се трябва да бъдат обезопасени.

Но за такава работа мога само да си мечтая. А екип, който да изчисти, сигурно ще видя само по филмите.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Друг е въпроса колко качествено се запълва после.

Oколо нас като прокарват кабели, затварят улицата, разрязват я, прокарват кабелите и след това запълват с плочки и пръст. Така стои около месец, тази пръст вече почти я няма, всички псуват, защото само джипове минават, и накрая идват, запълват я уж като хората, почваш да се радваш, и след 2-3 месеца запълненото уляга, обаче под нивото на улицата с няколко см ... сега като минавам и "подрусва". Това така ще си остане, едва ли някой ще го направи като хората. Вече има 3 такива места около нас ... без коментар.

Написа Красимир Казаков на 11-Feb-2009 07:39


Наистина звучи като фантастика. Трагично е положението в което улиците се мият веднъж годишно. Това не може да в Европа. Трябва да се намери решение.
Между другото защо не се вижда никаква снимка?

Написа Комитата (www) на 11-Feb-2009 08:54


По съществено е, че "светата наивност" от общината въобще не се замисля къде ще паркират същите тези коли. Като правило те паркират във вътрешните улици на квартала (в Лозенец е така) и там настава АД! На общината някак много лесно и се дават ограничителните мерки (синя зона, колчета, забранени завои/улици, предполагам платен вход в център, може би софийско жителство от соц. време) но никак не успяват да работят със същата производителност в градивна посока. Аз поне не се сещам за нито един новопостроен паркинг, който да не представлява "утъпкана поляна насред парк" дадена на "концесия".

Написа ceci_ на 11-Feb-2009 09:47


Опаа, бях забравил да кача снимката.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Feb-2009 10:07


Simple solution (or should I say Unix solution) - don't use it. Tell your clients not to use it. Don't buy their hardware. Be creative and build your own - haven't seen anything that can't be done with open source, smart people and generally available hardware.

Написа xeno на 11-Feb-2009 14:50


При мен сложиха нови стълбове за осветление... замазаха ги с цимент и... на сутринта гледам че са ги направили на персонална "алея на славата"... дали е заради двете кръчми, едната денонощна (за другата не съм сигурен)?

Баси манталитета... да се намажеш на прясното и чистото...

Написа 69 на 11-Feb-2009 21:03


Аз бях свидетел на правилно копане и запълване на дупки!
Работата беше свършена бързо и качествено за нула време.
Само не разбрах тези усилия дали бяха заради училището от едната страна или данъчното от другата...
Е, сега не може да се паркира, но това е друга тема.

Написа Нина Петкова на 12-Feb-2009 08:55


Стига бе момчета, стига сте драскали!!! Не разбрахте ли че се намираме на 300 години от Европа и само си мислим , че разстоянието е 1000 км.

Написа Niki на 12-Feb-2009 11:13


...уважаеми другари и другарки,

В нашия мил квартал пък нещата се развиха още по-"екзотично". Идват момчетата с шарените светлоотразителни костюми; полагат неимоверен сизифовско-ленински труд в продължение на няколко дни и полагат успешно, без прекъсване, цели 5 бетонни колчета против паркиране върху зелени площи! Хвала на такъви граждани ще си кажат някои - ДА АМА НЕ ще отвърнат други! 3 денонощия господни по-късно ОБАЧЕ бодър ударен колектив с поблъскване и полашкване, попържня и помощни средства съумя да изкърти цифром и словом 3 такива колеца. Остави това, но добри хора бетонираха образувалите се дупки, та "като вози, да не друса" и сега бодро изкачват прилежащите им джипари, С-класи и откровени трошки НЕ на бордюра, НЕ на тротоара, а под самите си прозорци В зелената площ пред блок - тама, където едни деца требвало да ритат една топка! Извинете ме, но ще го кажа - явно мотото на съвременното първеню е само едно: "КУР ЗА ДЕЦАТА И ЗА ПРАВИЛАТА - АЗ ИМАМ ПАРИ, ЗНАЧИ АЗ ПУСКАМ МУЗИКАТА!"

ТЕ не се интересуват от забележки на съседи. ТЕ нехаят за проверки на КАТ (защото никой не ги проверява и глобява - ЕСТЕСТВЕНО). ТЕ треперят само от спукани гуми, издраскана боя, откъснати антени, счупени фарове и вдлъбнати от ритници врати! НО, ако направите това в знак на протест същите онези будни граждани с униформи ще се притекат един за всички на помощ на окаяния баровец и ТЕЖКО ВИ, уважаеми другари и другарки!!!

Та въпросът ми е - ГДЕ Е ОБЩИНСКИЯ ОРГАН, ГДЕ Е ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ОРГАН, когато трябва да се демонстрира държавност?!? Не ми отговаряйте - въпросът е риторичен!!! ПОЗДРАВИ!!!

Написа Баце Коле (www) на 12-Feb-2009 11:34


Здравейте, работя в `Лозенец`, кваратала асоцииращ се с тесни улички с паркирали от двете страни коли. Нямам против да се започне операция по `реституирането` на тротоарите за пешеходците, но както всички знаем - в живота няма `чисто черно и чисто бяло`. Нека всичко да се прави като от Големи хора, а не просто някой нещо е наредил и се прави без мисъл във вече съществуващите обстоятелства. Става дума за поставянето на тези анти-паркинг колчета около оградите на у-щата. До мен има 2 у-ща, където нагледно всеки ден виждам, че смисълът на тези колчета на тези места е само `на Вуте`да му е зле - в случая на колите. Така освободените от паркирали коли тротоари НЕ се използват от пешеходци, а в същото време колите се чудят кде да се покатерят. И всичкото защото просто се нарежда от кабинета без да е проучено на място.

Написа Антония на 12-Feb-2009 11:49