< HomePage | Снимки
<- Неделя, 10 Февруари 2008 | Начална страница | Вторник, 12 Февруари 2008 ->
Понеделник, 11 Февруари 2008

Днешният ден ми напомни на две поговорки:

- Всяко чудо за три дни, най-голямото за девет;
- Случи ли се нещо свързано с услуга в Интернет, хакерите са виновни;

Е, второто не е поговорка, но се сещате за какво иде реч. Понякога умирам от злоба, че в България няма истинска "четвърта власт", а дори и на тези които се изживяват като представители на тукашните бледи подобия, никой не им обръща внимание.

При подобни ОФтчи медии нищо чудно, че всеки приказва каквото му е угодно, когато няма кой да запита ОЧЕВАДНИ НЕЩА. В университета журналята предполагам няколко семестъра изучават картинката с трите маймунки. И то само по-умните. Болшинството си знаят, налягай си парцала прави по някоя свирка на който трябва, недей да мътиш водата и всичко ще е песен.

България никога няма да им своя Уотъргейт. Или ако го има, ще е за три дни, максимум, след което раздулите случката ще бъдат:

а) игнорирани;
б) обявени за педали;
в) ще се окажат агенти

и медията дръзнала да приказва ще се извини публично.

Ето ви и трета поговорка, "дайте ми 320 бона пък после ще видите колко съм сладкодумен макар и не вършещ работа". И бая хора ще кажат, че съм убав човек, 320 бона са това, смятайте.

Ебахти и наглите измамници. Няма да ги наричам повече некъдърници, защото определено некъдърни не са. Всеки, който може да прибере толкова пари и да не свърши работа, не е некъдърник. Друго нещо е.

[ Коментари: 16 ]
Коментари

хакерите са виновни!!!

Написа MacTeP (www) на 12-Feb-2008 01:37


И Мосад също...

Написа Another Life на 12-Feb-2008 06:09


Ама ти още за тея с градините ли говориш :) ...

Написа Бедо Стамболян (www) на 12-Feb-2008 06:52


Винаги съм казвал, че няма смисъл да се пенявите.
Даже, последния път като го написах тук ми наскочихте, че не било важно дали на някой му пука за нас, а било важно на теб дали ти пука за нещо си.
Ами пука ми, ама ко от туй?
За съжаление пак се оказах прав, кучето си лае, кервана си върви...

В интерес на истината, в цялата тази дискусия забелязах и нотка завист.
Завист, че някой друг от пишещите тук не се е докопал до тия 300-400 бона.
Дано да греша...

Написа freax на 12-Feb-2008 08:31


Как да не завиди човек на толкова пара за никаква работа :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Feb-2008 09:34


Ами айде де!
Що не кандидатствахте за тоя проект, ммммм?
Сега сигурно ще кажеш, че изхода е ясен преди старта на самия конкурс, ама ней баш тъй!
Подобна оферта се скалъпва за отрицателно време, и ако не ви я одобрят, са можеше с чиста съвест да псуваш кмета.
Принципно и аз се надявам да спечеля джакпота от тотото, ама трябвало първо фиш да пусна мама му стара.

Написа freax на 12-Feb-2008 10:41


Не се сърди на журналята, те са продукт на средата си. Още преди 10-15 години когато се въведе закона за клеветата, започнаха да ги съдят за всяка остра дума. Чел съм за фарсове в които някаква провинциална мутра осъжда журналистка за клевета. В решението на съда е казано че изнесените факти са доказана истина, но въпреки това статията е обидна. И това е когато почнат с лошото, иначе икономическите и бизнес методи работят далеч по-плавно. Какво стана с най-напористата и скандална разследваща журналистка Маргарита Михнева? Разкараха я от всички ефирни телевизии, въпреки огромния й рейтинг. Сега е в някаква забутана кабеларка.
Ако искаш да промениш нещо, направи разширение на системата ти за IPTV, в която позволява гледане на всички стари епизоди на дадено предаване на принципа VOD. След това говори с Михнева и телевизията където е тя за разрешение за такова излъчване. Можеш да я амбицираш да порови около Стирма.

Иначе Бг-Watergate май вече имахме. Нали онзи Филчев го подслушваха? И какво стана? Нищо.

Написа Иван на 12-Feb-2008 12:25


Иван, много напористо го даваш с тая Михнева. Рейтингът и нещо сам се сви след един апартамент на "Опашката на Коня" на парите на панелка в Младост. Не искам да допринасям към общото замърсяване на говорилнята чрез разнопосочен обстрел с недоказани обвинения, но не се сещам за много непречупени хора в миналата ни действителност. Тя не изглежда да е от тях и бих внимавал с хвалебствията.
Сори за офтопика - постинга така или иначе предразполага към безсмислени философствания.

Написа Николай на 12-Feb-2008 13:14


@Николай, ако става дума за същия случай, май съм чел нейното опровержение. За съжаление не мисля че мога да намеря толкова стара статия, нито да си спомня някакви подробности. Както и да е, вършеше си работата добре, намираше документи, задаваше неудобни въпроси и това е важното.(Не съм я гледал в кабеларката, аз дори телевизия вече не гледам.) В България ако не можеш да купиш някой, ако не можеш да го притиснеш, съвсем лесно можеш да го оклеветиш.

Написа Иван на 12-Feb-2008 17:33


От нещата, които пишеш, ясно си личи злобата ти, както и това колко много те е яд за това, че въпросните Сирма са взели парите, а не ти и твоята фирма. Няма смисъл да се газираш, кинтите са вече в друг джоб.

Написа me на 12-Feb-2008 20:01


Явно днес е денят на очевидните заключения. Естествено, че ме е яд че тези са взели толкова пари за нищо работа (написал съм го горе на чист български). Ако ги бях взел аз не само работата щеше да е свършена, ами и цялата дискусия нямаше да я има, защото всичко щеше да е минало по мед и масло. Та какво му е лошо на това човек да вземе подобни пари? Всъщност за това дето са свършили (ако работеше) моята оферта щеше да е десетина пъти по-малко.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Feb-2008 22:08


ми то офертата е била 10 пъти по-малка - 35 000, а не 320 000
ако четеше малко повече преди да пишеш...

Написа aaa на 13-Feb-2008 09:56


Така ли? И къде го прочете това, като на 100 места и то все официално е посочената цената. В нея имаше разни неща като 70к Лотус (който използваха само за демо) и т.н.
Цената е 383 ХИЛЯДИ лева с ДДС.

Винаги се намира по някоя клакьорка дето чула-неразбрала подема песента на виновните и глупавите им оправдания измислени след като са се осрали.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Feb-2008 10:43


Толкова пише поне в договора :)

Написа MacTeP (www) на 13-Feb-2008 13:24


ми пише го например тук: "35 000 лв. струвал сайтът за забавачките" - http://www.class.bg/view.php?id=9698
както и по много други медии, но както можеш да предположиш не си колекционирам линковете. Предполагам обаче че това прессъобщение е първоизточника: http://yvox.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2979&mode=thread&order=0&thold=0

не знам защо скачаш така, само като чуеш малко по-различно мнение. Става въпрос за цифри не за песни (на виновни или на обвинители) и по договор си личи, че сайтът съвсем не е струвал 380 000. Сайтът дори не се и споменава в договора, ако трябва да сме точни. Ама нали трябва да се чете, за да се разберат тия работи, а ние тук сме се събрали да пишем ;)

Написа aaa на 13-Feb-2008 14:19


Не е прес съобщението, а договора. Виж в предишните дни, хора са дали връзките към него.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Feb-2008 14:49