< HomePage | Снимки
<- Събота, 9 Февруари 2008 | Начална страница | Понеделник, 11 Февруари 2008 ->
Неделя, 10 Февруари 2008

Има дни, в които не вдигам на непознати номера. Има дни, в които не вдигам и на познати номера. Ако ме търсите за нещо особено важно и не можете да изчакате да ви се обадя когато ми е удобно, пращайте sms. Не гарантирам, че ще го прочета, но може и това да стане.

Най-добре ми изпратете поща и не забравяйте да пишете в полето Subject за какво става въпрос, защото със Subject-и като ВАЖНО, ЕДИ КОЙ СИ (името на изпращащия писмото), ЗДРАВЕЙ и подобни рискувате писмото ви да бъде прочетено някога, но не и скоро.

Времето ми за реакция на писма по-дълги от един ред и написани на шльокавица е в пъти повече от времето, което отделям за писма написани на кирилица с кратки и ясни изречения.

Пощенската ми програма показва само текста на писмата. Тоест ако разчитате на HTML, цветове и шарении, вероятно няма да ги видя.

Празни писма с прикачени към тях DOC файлове (незнайно защо си въобразявате, че ще отворя DOC файла, за да видя какво сте ми писали) в 99.2% от случайте просто ги трия без значение от кого са изпратени.

На писма с дълги редове реагирам по-бавно отколкото на писма, на които сте натискали клавиша Enter около 75-та колона.

Отговарям с писма написани на кирилица. Ако не можете да я "прочетете" - лошо. 2007-ма година сме и не съм длъжен да се съобразявам с лошия ви избор на пощенска програма/услуга.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Всъщност сме 2008 :)
То май всички си имаме моменти когато не си вдигаме телефона... просто иначе неща като почивка, релаксация и тн... са просто митове

Написа MacTeP (www) на 12-Feb-2008 01:35


Още съм в миналата година :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Feb-2008 02:09


Човече, колко пъти това (на 90% припокриване, без SMSите) съм го писал. по едно време и мейл бях пратил на по невъзпитаемите ... Не работи. Докладвай, дали ще има ефект при теб. Ако има ще трябва да споделиш тайната. При мен ефектът беше, че аз се превъзпитах: (ама понякога съжалявам, често труда да видиш нещото в .doc файла е абсолютно неоправдан. Пример: word файл състоящ се _само_ от 1 URL - тогава оставам безмълвен.)

tail .mailcap
==> .mailcap <==
...
# view postscript files interactivelly
application/postscript; ps2pdf %s /tmp/..bla.bla.tmp.ps && pdftohtml -hidden -stdout /tmp/..bla.bla.tmp.ps | lynx -force_html -stdin -dump | less
# view pdf files interactivelly
application/pdf; pdftohtml -hidden -stdout %s | lynx -force_html -stdin -dump | less
# view word files interactivelly
application/msword; antiword %s | less
# view html messaes automatically inline
text/html; lynx -force_html -dump %s; copiousoutput
## view html messaes inline interactively
#text/html; lynx -force_html %s

Написа cmapyopc на 12-Feb-2008 09:10


...аз за това ползвам те туй: http://www.webgate.bg/products/ssm/ и те туй: http://www.webgate.bg/products/acm/

Демек: "SMS Spam Manager" и "Advanced Call Manager" - просто, ако телефонът ми не ги поддържа - не ми ги "фали" :)
И "дядо коледа" не може да ми се обади/намери, ако не пожелая! От много време насам (може би 2-3 години) вдигам телефона само и единственно на определени номера които фигурират в "White list"-ата. За стационарен/служебен телефон и да си звъни все едно не съм го чул. Мейли чета точно така както ти го описа - нагледал съм се на корпоративния СПАМ за много години напред... абе въобще, т'ва GSM-а ако намера тоя дет през далечната 1994-та ме накара да си го купя и да се прееба така ... кво му мисла не е истина... :)

Написа Светозар Кьосев (www) на 12-Feb-2008 10:24


Ако някой ден си взема телефон със symbian (много малко вероятно), задължително advanced call manager-а ще го взема. А ако го има за старият Нокиа ОС още днес му ставам клиент.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Feb-2008 11:13


Ако постингът не беше от неделя, човек може да си помисли че цял ден си висял пред кабинета на някоя директорка на детска градина за да си в подобно настроение...
Или че си бутнал необходимата сума (за което неделята не пречи) и сега светът ти е черен. А тези 99.2% как точно ги сметна?

Написа V. Vassilev на 12-Feb-2008 14:48


Да не съм луд да натискам ентер на 75-та колона?
Вече сме 2008-ма година и всеки читав мейл клиент независимо дали уеб или десктоп си има word wrapping. Също не ме кефят и мейли дето са писани така - на мен 120col ми е най-удобно и с такава големина са ми горе-долу повечето im messenger прозорци, mail клиенти и т.н.

Написа всто на 12-Feb-2008 15:14


При получаване на SMS ползвам дискретен звуков сигнал (почти не се чува). Така при получаване на есемеси за новини и промоции на мобилния оператор в 2 през нощта ще ги прочета на другата сутрин.

Za emailite napisani s anglijski bukvi prosto не ми се говори. Особено когато са изпратени (уж) сериозно, po rabota и започват с нещо като:
Uwajaemi g-n ....,
S nastoyashtoto pismo bihme iskali...

и така 3 абзаца! Цяла страница А4! Добре, че има extensions за транслитерация. ;)

Хей ю, мадафакас! Даз ит луукс гууд ту спел текст ин инглиш уит сайрилик керъктърс? Даз ит фийлс комфортабъл енд конвиниът ту рийд ит енд ту андърстенд ит куйикли? :)

Написа martin на 27-Feb-2008 08:04