< HomePage | Снимки
<- Събота, 19 Януари 2008 | Начална страница | Понеделник, 21 Януари 2008 ->
Неделя, 20 Януари 2008

Офисът ни е в стара кооперация на центъра на София, като най-забележителното в нея е асансьора. Произведен 1929 година от някой си г-н Шиндлер. Това е най (ама наистина!) най-тихият асансьор, в който съм се качвал.

Преди година-две боядисаха стълбището, смениха входната врата с метална и за няколко месеца входа дори изглеждаше приветлив. За съжаление, това положение трае твърде малко. Боята си е добре и врата си е на мястото, но навика на една от съседките да храни някакви улични котки, еба мамата на положението.

Сега като влезеш във входа, преди да стигнеш до асансьора вече си потънал в приятното ухание на котешка пикня. Били чисти животни. Чисти са, някой като ги очисти - става чистичко, да. Та за тия проклети котки през ден-два се свалят някакви кутии с буламачи и мърляците се събират да гъчат. Даже нагло се катерят по стълбището и мяучат, че искат още.

Аз котките не ги обичам и гледам да си нямам вземане-даване с тях, но откакто един ден излизайки от асансьора някаква ми се завря в краката и понеже се бях заблял подскочих, чак щях да счупя асансьора, специално с тези котки от входа съм в тиха война. Те може би не го знаят, защото не съм обявявал нищо официално ;) но със сигурност са го почуствали няколкото пъти когато са попадали в обсега ми.

Няма нищо по-весело от мръсно-неблагодарно-добиче-котка, което решава, че може да ти се мотае наоколо мяучейки за храна, а вместо манджа да излети със скоростта на светлината засилена от селски шут и два спонта преди да уцели вратата.

Някой ден ще им подаря посещение при екстерминаторите.

[ Коментари: 35 ]
Коментари

Предполагам си подочул новината че в неделя някой "злобен, гаден ..." лЮбител на животните е помогнал за очистването на Слатина и Борово от малките сладки готини кученца дето ръфат краченца и панталонки ...

Написа zeridon (www) на 22-Jan-2008 07:19


И кво вместо да се разбереш с бабката риташ котките? Айде като тая или друга баба пусне внучетата си да обикалят из коридора и те дразнят ритай и тях. Понякога наистина си мисля, че не само се правиш, а наистина си тъпанар.

Написа Иво на 22-Jan-2008 07:46


от Norman :
Ми какво да се очаква от разбеснелия се глиган Чорбаджийски. Добре, че си нискоинтелигентен наемник и има кой да ти наритва главата непотребна ъв офиса.
Стотинкар клеясал.

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

Написа norman на 22-Jan-2008 07:55


Kitty is going down!
Вземи си някое сладко кученце, което гризка котенца. Аз имах такова, но вече го няма. Иначе бих ти го отстъпил за няколко дена.

Написа Dog на 22-Jan-2008 08:14


И аз бих ритал, ама бабата! Никога няма да забравя смрадта да лайна и пикня във входа едно време като живеех в панелка... Имаше цяла тумба пенсионери, които хранеха всякаква гад от улиците - кучета, котки и покрай тях плъхове, хлебарки...

Не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против животните, но мразя природолюбителите от описания вид. Като са толкова загрижени, защо не приберат животното у тях, да им пикае и сере в къщата? Вместо това ми го отглеждат във входа, че всички да газят в да-не-го-казвам-пак...

Аман!

Написа kolevski на 22-Jan-2008 08:16


Тея добичета носят и разни болести, например ако имахте малки деца и живеехте в същия вход едва ли щеше да ви е приятно. Прав си е човека да се възмущава, да си ги храни навън, каква работа имат разни болни котаци във входа?!?

Написа Не пишете nicknames, освен ако не се обръщам така към вас! (www) на 22-Jan-2008 08:18


Иво,

Бабката като иска да си гледа котенца да си ги вземе в апартамента...
Той този вход да не е зоологическа градина да го е*а.. и аз да съм и аз бих си "пойграл" с тях!

Написа Калоян Цанков на 22-Jan-2008 11:49


За Шиндлер - това е оня същият от "Списъка на Шиндлер" - имал е фабрика за асансьори във Виена...

Написа rr на 22-Jan-2008 12:27


Брей, браво на човека. Добри асансьори е правел.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Jan-2008 12:37


Абе, и аз съм в стара кооперация. Без асансьор. И котка си имах. Живееше си тихо и кротко в мазето. Една черна красавица. Много любвеобилна. Хранех я навън. После си роди котенца. Оцеля само едно. тъкмо поотрасна и майката изчезна. Явно някой твой "колега" се е погрижил. Сега гледам малката Беба. Още е страхлива. Не излиза. Всеки ден докато не я видя да си покаже главичката ме е страх, че и нея някой ще я "екстерминира". Ще кажа само едно - досега аз на котешка мръсотия във входа не съм попадала. Обаче на човешка се попада често. Мине се не мине и някой реши да си свърши нуждите във входа. Хора. Не котки. А за изритването - какво да ти кажа... Голям мъжкар си...

Написа Sami (www) на 22-Jan-2008 14:13


Сълзливите истории другаде, не ми действат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Jan-2008 14:49


Мога да потвърдя написаното от Sami - и аз често минавам през същия вход. Човешки лайна и пикни съм намирал там не знам колко пъти, сигурно десетки. Котешки - никога.

Всъщност, никога не съм виждал котка да свърши нещо във вход - а гледам котки откакто се помня. Кучетата го правят много често: маркират територии. Хора - също, особено ако са пияни. Но котките - не: няма как да го заровят в мозайката. Да не стане така, че да ги изтрепеш, а олайняването да продължи?

(Освен ако това не е било целта на мероприятието, де.)

Написа Григор (www) на 22-Jan-2008 16:32


Никога не бих ритнал котка. Имам толкова по-добри идеи.

Написа пейо (www) на 22-Jan-2008 17:32


Добра идея е да завържеш за опашката на котката(/ите) алуминиева кутийка от кока кола или нещо подобно. Надявам се досещате какво става... Дяволска усмивка се прокарва по лицето ми :)

Написа Емил Попов (www) на 22-Jan-2008 19:35


"Написа Иво на 22-Jan-2008 09:46 И кво вместо да се разбереш с бабката риташ котките? Айде като тая или друга баба пусне внучетата си да обикалят из коридора и те дразнят ритай и тях. Понякога наистина си мисля, че не само се правиш, а наистина си тъпанар."

Тоа па, ако ми серат пред вратата ше ги ритам и още как!

Иначе и в нашето мазе се подвизаваше неква маца, но усети миризмата на зехтин и лучец и бързо емигрира.

Написа freax на 23-Jan-2008 09:25


На мен също ми харесват котки, но със сигурност мирише по един точно определен начин там където си вършат работата! Ето ви още една слъзлива история, когато остареят особено бабите може би поради урбанизацията и отдалечеността на внуците се получава че те не могат да комуникират със себе подобни (хора) и за това изливат рога на изобилието върху милите помияри-бълхарници (кученца тоест) Правят го въпреки че освен тях наоколо живеят и други хора даже някои с деца. Та един слънчев зимен ден 2-3 такива помияра както бяха изгладнели на спирката в Дианабад надушиха в чантата на една такава баба месо... Едвам я отървах, най-голямото от тъпите гадини като се изправи на задните си крака беше колкото бабичката. Може би е по-добре да запазим повече гори, там да има животни а в градовете просто да ги отстрелват?

Написа ceci_ на 23-Jan-2008 14:39


Абе Жоро, абе "гад" мръсна, що не земеш няква отрова и да ги нахраниш тия тъпи котки, ааа? Ми ще ги риташ, те ще ти свикнат на шутовете и сами ще идват да ги милваш бе...
Пфу, аман от психари, дето защитават уличните добитъци, ами като ви е жал - земете си ги у вас бе... ай да ви го наритам начи... Ей, блогъри, глогъри и разни гъри - кво ми се правите на душици - до сега не съм видял уличните зверове да намаляват въпреки усилията на Чорбаджийски и моя милост - напротив - увеличават се с геометрична прогресия - заради такива като вас, дето вместо да си ги гледат у дома ги пускат сред природата...

Ах, как мразя котки, кучета и всякаква такава пасмина живееща бездомно по стълбищата на входа ми... ах как мразя острата миризма на котешка пикоч. А най-много мразя когато се стопли и тръгне жената с детето на разходка - като се върнат - поне по 5 бълхи носят със себе си - от онея, дето УЖ си стоели по тъпите котки...

Ей, котколюбителите (френолозите имам в предвид, ако ви е просташко другото) вземете си приберете уличните котки у ВАС! До моя вход има 10-15, ще Ви ги опаковам и пратя за моя сметка - само кажете адрес! Аман...

Написа SimonP (www) на 23-Jan-2008 18:45


Лека поправка, Жоро моля те направи я - френолог да се чете ФЕЛИНОЛОГ :) Пфф, къде отидох чак при черепите.

Написа SimonP (www) на 23-Jan-2008 19:47


негативното възприемане на света не говори никак добре и не води до нищо добро.

Написа cpuser на 23-Jan-2008 21:39


@cpuser - негативното възприемане на света води до добър линк байт :)

Аз пък мисля да си взема котка в къщи... ама възпитана и с хигиенни навици, иначе ще я науча да лети ... от 6тия етаж... примерно :) Яки животинки са котетата, ама имат супер гаден характер и са бая злобнички. Тъй че Жоро мен ако питаш коктите ти правят мръсно и пишкат щото не ги кефиш :)

Написа MacTeP (www) на 24-Jan-2008 01:29


@MacTeP

колко високо интелигентно и находчиво :) добре, че родителите ти не са мислили по същия начин за теб (хмм, дали пък...) като си бил на 1-2 г. и си им умирисвал живота.

Написа cpuser на 24-Jan-2008 08:01


Да сравняваш животни с хора е признак на психически проблем.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Jan-2008 11:10


До "Написа Георги Чорбаджийски (email) (www) на 24-Jan-2008 13:10"
Исках да напиша точно същото но се отказах. С такава ценностна систем не е възможно да разбере...

Написа ceci_ на 24-Jan-2008 14:35


@Чорбаджийски

Брех, не думай.

Да си мислиш, че можеш да констатираш психически проблем, а да не си доктор е все едно да си мислиш, че си гениален, при все че е видно, че не си.

Написа cpuser на 24-Jan-2008 14:37


@ceci_

мила, силно не искам да те разбирам. надявам се, че нямаш нищо против.

Написа cpuser на 24-Jan-2008 14:40


Много, много далече съм от доктор, но пък и не е необходимо да си доктор, за да видиш че някой не е добре с главата като му слушаш брътвежите и как сравнява животни с две-три годишни деца. Та колко деца казваше имаш?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Jan-2008 15:26


@Чорбаджийски

По стара българска традиция ме изкара набързо луд, поради несъгласие с това което пиша. Няма проблем, аз ти се радвам :)

Продължаваш натрапчиво да си мислиш, че “сравнявам животни с деца”, докато всъщност говоря за отношение. Както и да е, щом те вълнува темата, се зачети тук -

http://www.hans-hass.de/Englisch/Human_Animal/1_01_Animal_and_Human_Behavior.html
http://news.softpedia.com/news/Human-Behavior-Found-in-Animals-55118.shtml
http://books.google.com/books?id=ghsugzVIo8MC
http://news.bio-medicine.org/biology-news-2/Chimp-vs--human-DNA-3A-whats-in-the-1-25-difference-2862-1/

Да не се екзалтираш повече от необходимото, докато четеш последната връзка :)

Приложената литература предполага, че имаш адекватно познание по езика, биология и психология.

Хайде със здраве.

Написа cpuser на 24-Jan-2008 17:25


Сравняваш мен - дете на мойте родители, роден от майка ми, тяхна плът и кръв с някакво си животно? Животно взето за да запълва някаква празнина в нечии живот?

Чувствам се малко убиден. Ти децата си като кучето ли ги гледаш? Ако да... надявам се да не са много родителите като теб, защото това е недопустимо.

Написа MacTeP (www) на 25-Jan-2008 09:30


@мастер
Евала, Майсторе! Съвсем встрани от започнатия спор, искам да те попитам колко имаш по правопис?
Направо ме шокирате с тея изпълнения, честна дума...

Написа V. Vassilev на 25-Jan-2008 10:16


И аз съм Убиден на всички, че продължавате тоз` глупав спор!

Написа freax на 25-Jan-2008 12:01


@V. Vassilev - От известно време не посещавам учебни заведния... май си и личи.

Написа MacTeP (www) на 25-Jan-2008 15:18


MaCTeR, за справка и малка поправка се пише думата "О" http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD, иначе гледам много сте се разгорещили в тотално безсмислени спорове. Сега и Бриджит Бардо ще удари по масата с желязната ръка на закона ;)
Обичам животните, не са като хората, но не значи, че не се както трябва да са. Те за разлика от нас не могат да разсъждават, камо ли и логично, но още повече не могат тези дето ги защитават... сещам се за един епизод на Саут Парк с едни просяци... Доста поучителен за хората с разсъжденията по въпроса как трябва да галим животинките с перце само щото са по-слаби от нас. И бира ли да си отворя по случая, че а по-слаби?

Написа krassyo (www) на 26-Jan-2008 02:34


Напълно встрани от темата: има ли как да скриеш е-майлите на коментиращите? Сега блогът ти е като новогодишна баница за спамерите... :-(

Написа Григор (www) на 27-Jan-2008 21:11


Ако разчиташ никой да не ти знае е-мейла, за да не получаваш спам, вече си загубил срещу спамерите. Най-глупавото нещо на света е да се опитвам да правя някакви тъпотии от сорта на _AT_ и подобни. Който го е страх от мечки да ходи в гората. Отделно че всичките подобни мерки повече пречат на нормалното използваме на адресите, отколкото помагат, тоест защо изобщо да си правим труда - за да се чувстваме добре ли? Не смятам, че security through obsucurity работи, а и спамерите не са тъпи. Отдавна знаят как да заменят _AT_ с @ и подобни тъпизми.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jan-2008 22:44


@Григор:

Право думаш за мейлите! :-)

@Георги:

Блог, който показва мейлите в открит вид, след публикуването на коментар, трябва *изрично* да упоменава това във формата за коментар! Вежливо би било.

Стандартно, 99.999% от блоговете в момента, *не показват* мейлите на коментиращите. "Expected behaviour" се казва. Ако твоят блог е различен, напиши някъде. Примерно:

Email: [...] usеr@example.com (Вашият e-mail ще се вижда от всички)

...и позволи на хората сами да решат, "...Не смятам, че security through obsucurity работи, а и спамерите не са тъпи..." -- сами за себе си, дали искат мейлът има да се вижда в plain text на някой сайт, или не (заради спамърите, или поради някаква друга причина).

Личен опит: e-mail, който не е бил публикуван в "открит вид" в Интернет, е около 99% защитен от спамърски атаки. Останалият 1% е въпрос на късмет за спамъра и мейлът да не е от вида info@... че тези са стандартни и могат да се намерят с налучкване.

Та, просто една малка забележка някъде, "Вашият мейл *ще се вижда* от всички", до полето "e-mail", би било найстина много хубаво за потребителите... Повечето хора не знаят, че мейлът им ще се види след пускането на коментара. А и privacy - URL на личния сайт/блог е едно, мейлът е съвсем друго.

Сигурен съм, че и други биха ме подкрепили! :-)

PS А за въпроса с котките няма да коментирам...

Написа Michel (www) на 04-Feb-2008 07:13