< HomePage | Снимки
<- Вторник, 19 Юни 2007 | Начална страница | Четвъртък, 21 Юни 2007 ->
Сряда, 20 Юни 2007

На автосалона ми харесаха щандовете на Volvo, Honda и Alfa Romeo. Другите едва ли ще ги запомня с нещо специално. Всъщност Audi R8 и Rolls Royce си заслужават споменаването но при тях работата е ясна. Honda са полудели с дизайна на новите им коли, дори и CR-V са го оправили и лови сериозно окото. Volvo с прототипа, който са извадили, C30 и останалите от гамата им къртят.

Но повече ми се говори за Alfa Romeo. Не зная какви дизайнери са ги правили тези коли, но нещото, което са направили мога да оприлича на божествено. Виждал съм Alfa Romeo GT на снимка и ми хареса, но виждайки я на живо направо ме сви корема. Изпитвали ли сте чувството нещо толкова да ви хареса, че чак да ви заболи? Подобно ми се случи днес. Като любов от пръв поглед. Ще ме извинявате, но от тази кола струи толкова секс, че на човек може да му се прииска да я оближе и да продължи да мърсува около нея (може и в нея ама е тесничко).

[ Коментари: 11 ]
Коментари

И аз харесах точно същите неща, като изключим щанда на Волво, на който не обърнах много внимание, но добавям Toyota/Lexus. Беше ми интересно най-после да седна в някой снобарски Lexus. На Honda си се застоях. Тоя Civic е направо върховен, само да можех да си го позволя... Колкото до Алфа, там беше и единствения щанд, като добавим този на Brabus, на който момичетата поне малко се усмихваха като стоят покрай колите. Колкото до дизайна, мисля че е инспираран от ето този човечец - http://en.wikipedia.org/wiki/Giorgetto_Giugiaro
Спомням си, че преди 4-5 години представиха един concept car, чийто дизайн бе негово дело. Някои от неговите черти се долавят в GT, 147,159 и Spider.

Написа Николай (www) на 20-Jun-2007 17:07


Мерси че ме сети за девойките на щандовете. Слаба работа, много слаба работа. Сигурно нямаше и 20% които да бяха приятни за окото, а още по-малък процента беше на тези които се усмихваха. Така де, като са ви взели да красите щанда правете точно това. Какво гледате като бльонове?

Предполагам вносителите на автомобили са решили да спестят пари от агенциите за манекенки, а не трябва :-( Дори един щанд на Фиат или на Киа ако имаше приветливи и красиви девойки можеше да събере доста повече хора.

Audi R8 е нечовешко :) Основно ми харесва, защото напомня на Veyron.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2007 17:12


И Brera-та рита задници. C30 не ме впечатлява толкова, но Honda Civic е направо неземна. Не знам как е положението в България, но в Москва се чака 6-9 месеца за доставка - квотите отдавна са изчерпани. Изобщо руснаците купуват като обезумели всичко, което излезе на пазара. Май само Лади и китайски трошки могат да се купят без чакане от поне 3 месеца.

Написа Димитър (www) на 20-Jun-2007 17:12


Volvo щанда основно привличаше с Concept Car-а.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2007 17:13


В момента притежавам мало по-старичка Алфа Ромео, и съм твърдо решил следващата ми да е 159 ... няма такава кола просто :) Не знам човек, карал Алфа Ромео да е минал след това на друго. Карал съм само 3-4 вида коли, вярно е, но никоя не се доближава по усещане до Алфата :)

Написа Красимир Казаков на 20-Jun-2007 18:18


BRABUS-ите не бяха никак лоши... :)

Написа Георги (www) на 21-Jun-2007 08:25


НЕ СИ КУПУВАЙТЕ VOLVO!! Ще ви надживее :))

Карал съм доста и скъпи и евтини коли в живота си, но откакто се качих на S80 на Volvo просто другите коли спряха да съществуват! Возиш се като баси 'баровеца' и ти харчи 5.4 градско....

Няма да споменавам вътрешното пространство (за такива закръглени като мен е доста важно!)

Написа Мартин Душков (www) на 21-Jun-2007 14:12


Хибридната Toyota Prius, иначе всичко на Volvo. Другите не мога да ги възприема.

Написа Стоилов (www) на 21-Jun-2007 19:51


Какво ти хареса на Приуса, грозна е и е нищо особено? Виж Lexus LS 600 е друга работа :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Jun-2007 19:53


Като собственик на Volvo съм силно пристрастен. Не вярвах, като ми обясняваха, че друго няма да погледна, ама ей на...
Малко "вътрешно" / :) / инфо :

Volvo в БГ /не знам дали навън е така/ имат една схема на ценообразуване, която остава скрита за публиката. S60 струва около 60 хиляди, XC70 е около 70, базата на C30 е 33 хиляди, новото S40 се харчи за около 42 хиляди, XC90 е малко под 90 и т.н.

Обаче... Въпреки, че concept-ът се води XC60, шведът, който си върви комплект с него ( да си го търка с парцала ) твърди, че цената му ще гравитира около тази на XC90. Влиза във фабриката края на 2008, първите бройки се чакат тук около март 2009. Специално това, което е тук, "за придвижване" е снабдено с 2.5 Turbo 5 цилиндров двигател с 210 коня. Придвижват се хората...

Иначе от останалите R8-цата хич не е за изхвърляне, ама и цената й си я бива. Жълтичкият кабриолет на Опел пък се е утрепал за такси :)

А някой ако ми обясни по какви логични причини за едно Suzuki Swift може да ми искат 15 хиляди евра - има каса бира от мене.

Написа Б. Величков (www) на 21-Jun-2007 20:25


@Димитър: Бултрако дават срок за доставка 5 месеца (като ми го казаха и си представих как над главата ми се показва балонче с надпис "?!?!?!?!?" като в комикс ;-)). Тъй като всички дистрибутори разчитат на тях за доставка - считай че срока е 5 месеца. Наличности има по най-много 1 автомобил, но след автосалона със сигурност няма да има.

Аз си поръчах Honda Civic 1.8 Sport i-SHIFT - нова, от Турция. Излиза ми с около 10% по-евтина отколкото в България. Хората работят с Interlease, 2 пъти месечно пращат автовози, гаранция и всичко друго си е ОК, имат над 300 автомобила на склад (не само Хонда). Доколкото знам Лирекс си пазаруват колите от тях също ;-)

Написа bu (www) на 23-Jun-2007 05:31