< HomePage | Снимки
<- Петък, 15 Юни 2007 | Начална страница | Неделя, 17 Юни 2007 ->
Събота, 16 Юни 2007

Пътувайки към Казанлък забелязах красиви полянки с някаква странна лилава трева. Би трябвало да е лавандула, така ли е? Яд ме е, че не спрях да ги снимам.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

и аз бях в Казанлък до онзи ден.
Лавандула е. Варят я като розите там.
Готино беше, нали? едно приятно синьолилаво... и щъркелите...

Написа arhivatora (www) на 18-Jun-2007 19:58


Лавандула е.

Ще я срещаме все по-често, след като ЕС спира от тази година субсидиите за тютюнопроизводство. Истината е, че лавандулата е единствения шанс за хората, които до момента са гледали само тютюн, имам предвид електората ДПС.

Лошо няма :)

Написа Еленко (www) на 19-Jun-2007 07:58


Няма да повтарям горните два коментара :)
В нашия край там (аз съм от Стара Загора) има много лавандула. Спомням си, че родителите на един съученик от основното училище отглеждаха такива огромни поля с това растение. И той казваше, че сравнително доходоносно било. В смисъл, повече отколкото тютюна.
В началото на лятото като цъфнат целите поля и е наистина много красиво.

Написа Ростислав (www) на 19-Jun-2007 16:34


Екстра, тогава да гледат лавандула, какво се бутат в тоя гаден тютюн.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Jun-2007 16:38


Както е видно, аз малко спадам към въпросния електорат (което е малко смешно, защото никога не съм гласувал за ДПС).
Та аз имам доста роднини/познати, които дълги години са отглеждали тютюн. Някои от тях са ми казвали, че е много трудно да се откажеш от отглеждането на тютюн.
И е много логично да е така, като имате предвид, че никотинът е един от наркотиците, към които се развива най-силна зависимост. А един тютюноберач поема през кожата си много повече никотин отколкото един пушач примерно (с тази разлика че не си трови с катранени частици белите дробове).
В този смисъл (това е лично моя спекулация... не знам дали е научно обоснована, макар и да съм лекар) гледането на тютюн си е една яка наркомания.

Написа Метин Акат (www) на 19-Jun-2007 16:56


Че и законно могат да друсат :-) Не е лесна тяхната, но с този тютюн не си е работа. Като малък веднъж съм низал тютюн (никога не съм брал) и беше отвратително, после с дни не успях да си изчистя ръцете от катрана.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Jun-2007 17:34