< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 14 Май 2007 | Начална страница | Сряда, 16 Май 2007 ->
Вторник, 15 Май 2007

Днес ни донесоха една "IP камера", за да я разцъкаме. Моделът на камерата е Roline RIC-54 и за съжаление се оказа, че идиотите, които са я правили въпреки, че вътре са сложили Linux са измислили някакъв техен цървулски протокол за сваляне на картинките.

Малко се зазяпахме в Wireshark докато работи Windows-ската програма за сваляне на това, което снима камерата и в крайна сметка ето download picture script from Roline RIC-54 IP Camera. Скрипта ползва стандартните име и парола - admin 1234.

Лесно можете да видите какъв е протокола, 120 байта аутентикация и после 120 байта команда. След аутентикацията камерата отговаря със 120 байта глупости, а след всяка команда праща 20 байта глупости, след което праща най-обикновен jpeg.

Когато ми остане време (и ако някой не ме изпревари, hint!, hint!) ще надраскам едно perl скриптче, което при пускането ще осигурява mjpeg поток от кадрите на камерата.

ip kamera

Между другото камерата е пълна пръчка и сигурността и е на ниво -1.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Сигурността ясно :)

Какви пари е камерата?

Чудя се дали ще ми върши работа за мониторинг на авомобила пред офиса :) Че се намират едни кретени дето вършат едни глупости с ключове ...

Написа Красимир Казаков на 16-May-2007 09:20


Към $100 струва. Евтиния.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-May-2007 09:47


@ Красимир Казаков
Без да прозвучи, като заяждане ама ако си спрял на тротоара където по подразбиране трябва да се намират пешеходците, значи да знаеш че и аз минавам с ключа, особено ако хем е някой на тротоара, хем вали и хем трябва да прескачам някой гьол заради некой баровец дето е паркирал на тротоара!
Нейсе да избегна случайно кучешко лайно изскочило изневиделица!

Написа Ернесто Бонев на 31-May-2007 06:07


Без да прозвучи като заяждане и от моя страна - идеята не е, че преча на пешеходците а на тези с магазините (да им се виждат витрините? ОК, но ако не съм аз - ще е някой друг). НИКОГА не спирам така че да преча на пешеходците. Ако колата ми е качена на тротоара, то това е съвсем малко с едните гуми, тоест остава над метър и половина за пешеходците.

А ако теб те видя да драскаш с ключ на някой който и да е колата лично ще се погрижа да си го отнесеш. И аз не обичам нагли шофьори, но не е това начина да се отнасяш към проблема. Има доста по-културни и също толкова неприятни.

Да не говорим че съм виждал пенсионери, които минават с нещо (ключ?) по наредени коли, ей така - без причина - имаше място над 2 метра да се мине.

Написа Красимир Казаков на 04-Jun-2007 13:19


След има няма 7 години ...
Решение номер 2:
http://IP_address/snapshot.jpg за снимка
HTTP://IP_address/mjpg/video.mjpg за "видео"

Поздрави!

Написа Калин Димитров на 20-Mar-2014 14:07