< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 29 Януари 2007 | Начална страница | Сряда, 31 Януари 2007 ->
Вторник, 30 Януари 2007

В България, понеже винаги могат да те изкарат виновен за нещо е хубаво да се избягват контактите с властите. Затова и когато днес получихме писмо подпечатано с печата на Национална служба полиция и Министерството на вътрешните работи, малко се препотихме преди да го отворим.

Оказа се някаква глупост за СОД, но ценното в писмото са посочените контакти. Не знаех, че data.bg и yahoo.com са официалните обслужващи съответно сайта на СОД към Национална служба полиция и емейла им. Май има някаква ирония в това или само на мен така ми се струва...

MVR contacts, wtf?

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Абе за тия политика за ИТ сигурност няма ли? Ебати държавната институция, ла не говорим точно какво министерство е...
Нямам думи...

Написа Димитър Димитров (www) на 31-Jan-2007 10:51


Добре - ето го проблема. А какво е решението? Проблемът е, че това уравнение има не две, а три страни - можеш да си част от проблема, част от решението или част от пейзажа. Повечето хора, които съм чувал да се изказват по темите за МВР са част от пейзажа. Малцина са тези, които като видят проблем, предлагат и решение. (disclaimer: не използвам СОД-МВР:)

Написа Вени Марковски (www) на 31-Jan-2007 11:19


Ми кат махнем и правописните грешки на т.нар. сайт е просто пирфектен...

Написа jofcho на 31-Jan-2007 11:26


Венка, твоите решения могат да се видят по сайта на президента (хостнат в БОЛ) и разбира се сайта и пощенския сървър на Националната разузнавателна служба (хостнат в БОЛ). Разбира се, ти пропускаш край червените си уши фактите по работата на "най-добрите" специалисти в българското интернет пространство, довела до deface на доста хостинги в БОЛ, довела до възможността да бъде прихващана и копирана служебна и частна информация от сървърите на БОЛ, довела до там, че всеки сочи БОЛ с пръст. Какво обаче може да се очаква от компания като БОЛ, която храни повече позьори и политици, отколкото мрежови специалисти и инженери и чиито технически директор до преди година и нещо представа си нямаше какво е MAN и на въпроса дали има БОЛ MAN свързаност обясняваше как БОЛ имал оптика до "София Мюзик Ентерпрайс" (понеже разговора се водеше през интерком, петтима души се въргаляха по пода като слушаха техническия директор на БОЛ).

По стар червен обичай (дядовия), обичаш да говориш как трябвало нещо да се направи и не знам си какво. Това е елементарна червена демагогия, която можеш да пробутваш на сбирките на ISOC.BG, с емблематично делегиран домейн - пример за "дълбоки" знания и технически способности. Ти си технически инвалид и най-малко ти отива да говориш по тема, свързана с Интернет. Това не ти е ICANN, където може би някой не те е познавал що за човек си.

Както е демагогия прословутата инвестиция в БОЛ направена от люксембургски инвестиционен фонд (със сигурност някак си по дядово звучи, нали). За да инвестира някой в нещо като БОЛ, той или трябва да е царски син или партиец-бизнесмен, т.е. човек дето е спечелил лесно пари и затова ги налива в една софийска дупка. Защото Венка, всички знаят какво лъжливо овчарче си - от RIPE до ICANN и сериозен бизнесмен няма и лев да ти даде, а в България с теб бизнес никой сериозен човек няма да прави.

За да не могат разни червени лакеи като теб да търгуват с информацията на службите, трябва Държавната администрация да се стегне и да прибере при себе си всички домейни, сървъри и каквото и да е, дадено за хостинг извън тази мрежа, а лицата, които са позволили подобно изнасяне на информационни структури на държавни органи, да бъдат осъдени за назидание, доколкото според адвокати съхраняването на електронната поща в краен формат върху сървър на доставчик, който не е страна по Закона за класифицираната информация, е престъпление. Същото да се касае и за "любезните им домакини".

Написа Весо на 31-Jan-2007 12:42


друга грешка ...
BIC а не BIG

хаха

Написа Alex (www) на 31-Jan-2007 14:24


Не е тайна, че да продадеш компютър на части после да вземеш пари отделно че си го "ремонтирал" (сглобил инсталирал и конфигурирал) в държавна фирма е по лесно от невъзможноста да го продадеш наистина по нормалния начин ..
Същото е и в ИТ сектора с държавния апарат .. (пари за ново не дават ама за ремонт няма накъде) .. от там според мен идва черната дупка в която потъва всичко ..
За корупцияра е ясно ! (не е моя работа) но за неграмотноста (това излиза извън всякакви граници) ..
Същото има и обратен ефект (в подръжката съм в не една държавна фирма на компютърна техника и мрежа в моя град)няма да споменавам управлението но там техниката е меко казано на ниво със съвремените изисквания и при появилите се проблеми се опитах да обясна неграмотноста на служителите да работят в екип и нужните знания и правила за работа с компютър .. директора го прие лично и сега сме в лоши отношения .. (това не е единичен случаи)
Какво искам да кажа, ами проблема е в неграмотноста .. !!!

Написа Самуил (www) на 31-Jan-2007 20:57


По-интересно е какво пише на сайта им!

Щях да умра от смях като го разглеждах!

http://store1.data.bg/sodpolice/

Написа Светозар (www) на 01-Feb-2007 12:05


[quote]Никой от използваните материали или части от тях не могат
да бъдат копирани или възпроизвеждани другъде без съгласието на автора.[/quote]

[quote]Началник на служителите занимаващи се с поемането
под охрана на нови обекти, договорно обслужване и
поддръжка на СОТ в охраняванете обекти.[/quote]

[quote]Необходима ли е да има сирена? – Направо е задължително! Вместо крадеца тихомълком да се вмъкне в жилището, изведнъж завива сирена, която трудно млъква, защото е бронирана и с акумулатори. Всички се извръщат натам и виждат например “как младеж от съседния блок е тръгнал да “напазарува” от съседа си”.[/quote]

Написа Данчо на 01-Feb-2007 14:01


...трагедия, - "онзи" да си събере вересиите!

Написа Светозар (www) на 01-Feb-2007 15:25


Какви коментари? Трябвало е да ги забраниш и за заглавие да бъде "Без коментар" :-)

Написа Йовко Йовков (www) на 01-Feb-2007 19:06