< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 25 Септември 2006 | Начална страница | Сряда, 27 Септември 2006 ->
Вторник, 26 Септември 2006

Epay леко ме подразниха, тъй като заради изискването им за въвеждане на ЕГН се наложи да вадя от прашните древни zip файлове, старата досовска програма за генериране на ЕГН-та.

На Epay тях моето ЕГН не знам защо им трябва (така или иначе им дадох фалишиви данни), но за да не се налага да се пресягам до DOS емулатора след време пак, утре смятам да си напиша един свестен генератор и да го сложа някъде из страницата за улеснение на народонаселението.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

на мене пък не ми приемаше паролата, която изглежда мнооооооого ги затрудняваше или пък е прекалено проста (само 15-20 символа, включително цифри и препинателни знаци) :-) цитирам какво ми пратиха от съпорта за смяна на паролата (не видях на новия сайт този линк), защото може и други да се наложи да премахнат по-специалните знаци от паролата си:

--цитат--
В обновената версия на системата са използвани нови и по-усъвършенствани
криптографски методи, осигуряващи по-висока степен на сигурност на
информацията. Вашата парола съдържа знаци и/или символи, които новата
система по принцип няма да поддържа и за да имате възможност да
използвате потребителския си профил в ePay.bg е необходимо да посетите
следния линк https://www.epay.bg/reg/?page=opass , където да валидирате
промяна на паролата си.
Паролата Ви трябва да отговаря на определени изисквания за трудност,
като нейната сложност ще бъде оценена по специален алгоритъм, който
определя тежестта на паролата според дължината й и видовете използвани
символи.
--цитат--

Написа peterst (www) на 27-Sep-2006 14:38


Същото пратиха и на колега, който използваше някои по-специални препинателни знаци, и след новата система му резетнаха паролата и му пратиха същия мейл, и да не ползвал такива знаци. Той, естествено, пробва абсолютно същата парола и стана, сега си я ползва :)

Написа Красимир Казаков на 27-Sep-2006 17:44


Тези два коментара са шокиращи и означават само едно - паролите се съхраняват в явен вид или поне са се съхранявали продължително по този начин.

Написа Веселин (www) на 28-Sep-2006 07:34


И аз имах подобен проблем с mail.bg понеже искат егн при регистрирането и тогава си написах една много опростена java програмка, която генерира егн-та ( http://peaceburn.us/fun/EgnGenerator.java ). За epay някак си разбирам защо им трябва егн, ама за mail.bg ми беше много чудно и така и не получиха истинското ми егн ;-)

п.п. А в epay не се ли притесняваш да слагаш фалшиви данни? В смисъл с пари се работи там, и ако нещо се осере как ще ходих да се разправяш, като ти поискат лична карта на която пише че името ти е asdfgh примерно?

Написа Станимир (www) на 28-Sep-2006 10:38


Навремето имах и истинска регистрация (пак с фалшиво ЕГН), обаче не си помня четирите цифри пред логина който ми додоха.

Понеже ги забравих, а за да ми ги кажат, трябва да ми ресетнат акаунта, за което пък трябва да ходя да им се идентифицирам с лична карта, просто им теглих една и си направих нова фалшива регистрация.

В картите ми няма чак толкова пари, че да се притеснявам ако нещо стане с epay.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Sep-2006 10:54