< HomePage | Снимки
<- Петък, 15 Септември 2006 | Начална страница | Неделя, 17 Септември 2006 ->
Събота, 16 Септември 2006

Бяхме на разходка из СофияЛенд и от това, което видях като цени изобщо не се учудвам, че са се запътили към поредният фалит. Ще ме извинявате ама 4 лв. е най-евтиното возене, а за някои забавления искат дори по 6 лв.

Изобщо не си струва. Ако искам да се кача на всички въртележки и влакчета сигурно трябва да си приготвя поне 50 кинта, което просто няма да стане. Малка минерална водичка левче, влизане в секцията с детските катерушки - пет кинта, паркинг два кинта. Ай сиктир, по-добре фалирайте...

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Само да светна че ако искаш да се качваш на всичко си има целодневни карти с неограничен достъп които за възрастни са към 20лв.
Провери преди да пишеш глупости!

Написа Джейн на 18-Sep-2006 17:44


Екстра, 20 кинта по-малко, които ще получат :) В "около" двайсете кинта влизат ли двата лева паркинг, и еднолевовата малка минерална водичка /че друго човек не смее да си заръча/?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Sep-2006 19:18


Егаати меркантилите.
Преди година като ходех последно цените бяха по-човечни - 2-3 лева за ride, сега като гледам са го увеличили таман двойно. Не стига че атракциите са супер малко, ами е и супер-скъпо... Заслужават си фалита не, ами заслужават направо да дойдат Disney примерно и да направят увеселителен парк като свят.

Написа Voyager на 19-Sep-2006 05:02


Колко мислиш, че струват "подобните" удоволствия във виенският Пратер ? Поддръжката на тези съоръжения не е евтина, а и първоначалната инвестиция трябва да се избие някак.

Цените на отделни атракциони за изкуствено завишени, именно с цел да не се ползват по този начин. Идеята е да купиш целодневна карта за детето си и ако искаш да го придружиш на някоя от въртележките.

Последно целодневната карта беше 18 лв (преди около месец бях) и изобщо не е скъпа. Беше много по кофти, когато цените на отделните атракциони беха 2-6 лв, защото хората с карти трябваше да се редят на километрични опашки на по атрактивните въртележки, заедно с хора, които са си взели билет само за там.

Колкото до цените на храните и напитките - абсолютно съизмерими са с повечето заведения в София. Колко стува минералната вода в кино Арена ? А парчето пица пак там ?

Angelov, L.

Написа Лъчезар Ангелов на 19-Sep-2006 07:40


Ееее излагаме се! 18 кинта са ти много за София Ленд? Баси. То ясно, че няма да се возиш по единично. Това е направено с цел бабата да си доведе внучето и да кисне по пейките без да плаща за цял билет. Преди като беше с вход за целия парк по-добре ли беше? И както се казва "кой те бие с прът по ушите" да им се возиш на атракционите? Ми недей. Баси. Ама такива изказвания! За пиене, нет, кабелна, глоби не знам какво си пари има - но 20 за София ленд - ууууууууу много са. Ти какво искаш по 10 кинта за цял ден или .50 за едното возене? Ай сйктир. Аман от такова мислене. По-добре да били фалирали... и защо? За да построят на мястото още един чудесен "мол", бизнес център или блокчета за гъзари? Вместо да има поне един (ЕДИН!) увеселителен парк където детето ти да може да види виенско колело без това да става на фона на бясна чалга и многолюден съпорт от циганори. Може пък повече да ти приляга тая обстановка. Не те познавам. Много се дразня. Честно. Със здраве.

Написа Ивайло на 19-Sep-2006 14:54


По памет:

* Еднодневен билет за някой от парковете на Walt Disney World: $50-80, зависи от типът на билета
* Карта за 4 дни за всички паркове: около $150.

Разбира се, и сравнение не може да има между двете места :)...

Написа Дончо (www) на 19-Sep-2006 21:08


За мен фалитът е умишлен. Не може в едномилионен град, на няколко часа път от други столици (Букуреш, Скопие), големи градове (Истанбул, Солун, Ниш, Пловдив и прочее) да не можеш с добра реклама да си докараш достатъчно клиенти.. или може би моделът е бил сбъркан от самото начало. Това, което можем да направим, е да попречим на общината да промени предназначението на терена и там да продължи да има детски парк. От материалите които четох ми стана ясно че на загуба са само атракционите, но заведенията не са, така че няма причина да се закрива парка (може просто да идват временни атракциони и циркове - по цял свят пътуват такива) Повръща ми се от поредните кичозни блокчета в стил мутробарок. Второто нещо за което може да се пребори обществеността е да се забрани строителството въобще в някои квартали. София има накъде да расте, не желая да съм свидетел на имплозията..

Написа Константин Павлов (www) на 01-Oct-2006 20:47