< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 12 Юни 2006 | Начална страница | Сряда, 14 Юни 2006 ->
Вторник, 13 Юни 2006

Застрахователите най-вероятно са в комбина с хората поставящи автоаларми. На застрахователя 100% му е ясно, че алармата е безполезно нещо и само дразни собственика, а когато се прецака и всички останали. Това естествено не ги спира да ти вземат сто кинта за поставяне на аларма.

Е, за чий чеп ми е тая аларма, като свири когато си иска, съседите ме псуват заради нея /защото се беше прецакала и не млъкна/, крадците не я ебават и отгоре на това спира да работи и трябва да се разкарвам до КИА, за да я оправят. Казаха, че си била "забравила кода" и затова се деактивирала. wtf?

[ Коментари: 11 | Добави коментар ]
Коментари

Аз за да избегна подобни ситуации си оставям телефона на таблото. Ако свири или на някой му пречи как съм спрял, може да се обади. Не ми се е случвало, но к'во ми пречи да го правя?

Написа Георги Тодоров на 14-Jun-2006 14:38


Да, един приятел прави същото, смятам и аз да си оставя телефона на видимо място, за да може при проблем да ми звъннат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jun-2006 14:55


Това за телефона е хитро!

Колкото до застрахователите, интересно е че у Европата май това изискване не е задължително. Просто ако нямаш аларма, застраховката е доста по-скъпа.

Дали е трик или не, не знам. Но е факт че алармата спира по-"селските" (да употребя дума, която често се среща в този блог) крадци.

Написа Дончо (www) на 14-Jun-2006 15:47


Не мисли, че алармите са безполезни. Баща ми е собственик на малка фирма за поставяне на алармени системи и имобилайзери и за 10 годишна практика има само една открадната кола и то защото собственика чул, че свири - изключил я и отишъл да види какво става, но вече нямало нищо за гледане :-) Не, че е невъзможно да се открадне, но ако алармата/имобилайзера са хубави и поставени както трябва, ще отнеме сравнително много време за да се заобиколят (предполагам, че има хора с техника, които биха се справили по-бързо, но едва ли target-а ще им е кола за 5-10-20-30-40 k bgn :-))

Написа anon на 14-Jun-2006 21:21


...абе оставяте си телефоните ама има един момент дето и да си оставиш телефона няма файда ако ти падне тухла четворка от "панелен" 8 етажен блок върху колата, когато тебе те няма и алармата неспира нощно време!!! - Както имаше един случай пред моя блок!
Знаете ли ква готина дупка имаше на предното стъкло! Просто съжалявам че нямах "Фото" у себеси да постна зада са изкефите!
2-рият варянт е с ожулена с отверка боя, - пак пред моя блок! Тия двамцата повече никога неим видях колите в близост (околовръст) !

Написа Светозар Кьосев (www) на 14-Jun-2006 21:44


Ефектно. Затова и ще си оставя телефона, ако някой ден пак се преебе шибаната аларма да може човек да звънне и да се оправям като разкарам колата или й откача акумулатора.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jun-2006 22:09


ПроЗт си кат народна вафла (исках да пиша кат Гадулка, ама Асьо не даде, щото съм обиждал инструмента, той имал 12 жици.)
Нали алармата се е включила, щото ти е паднал АКУМУЛАТОРА, как ша си преместиш тъпия джип, нали за това реве аларматаа - ЩОТ МИСЛИ(не мисли, тя алармата не може да мисли), че некой ти краде акумалатора!!!!!
Нито колата ша можеш разкараш, нито акумулатора, а както се оказа - и алармата не можеш да изключиш, щото не знаеш къде да бръкнеш да извадиш батерията.
А па ако го направиш Апашите, само това ша чакат ;)))
с други думи - или смени колата, или смени шофьора ;)))

Написа Gabo (www) на 16-Jun-2006 00:01


Бе нема никва батерия, като откача акумулатора спира да свири и туйто. Пробвал съм :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jun-2006 08:01


Аларма която няма собствено захранване, изтрива си сама кода, не я чуваш и не спира да вие... не е никаква аларма, а просто една пищялка. Георги, искренно ти препоръчвам да я разкараш и да си потърсиш нещо по-добро (примерно от @anon по-горе).
Иначе застрахователите са в комбина не само с тези които поставят аларми:|

Написа Иван Кълвачев на 16-Jun-2006 12:08


Остави си телефона. Само да не стане някой да прибере колата и да ти се обади, за да идеш да си я вземеш. :-)

Написа Коко на 16-Jun-2006 15:02


Коко, тия дето "прибират" отдавна ти знаят телефона и без да го оставяш.

Написа Георги Т. на 20-Jun-2006 11:05


Добавяне на коментар
Не пишете nicknames, освен ако не се обръщам така към вас.
Е-мейл адресът няма да се показва на сайта.
Към него ще има връзка.

Коментарът трябва да е написан на български с кирилица или на английски. Останалите се трият.

Запомни адреса и името ми, за да не го пиша следващия път
начало
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!