< HomePage | Снимки
<- Петък, 12 Май 2006 | Начална страница | Неделя, 14 Май 2006 ->
Събота, 13 Май 2006

Продължение на комуникацията ми с ComputerWorld:

Subject: Re: Статията "Сривовете на Интернета ....
From: Maria_Maltseva@idg.bg
Date: Fri, 12 May 2006 18:33:53 +0300
To: gf@unixsol.org

Драги Чорбаджийски,
проблемите, за които говорите в писмото си, са свързани толкова с Юникс Солюшънс, колкото и със София Комюникейшънс. За всички Интернет-потребители в столицата бе видно, че София остана - къде частично, къде изцяло - без комуникации непосредствено след промяната на отношенията между двете фирми. Каква, колко силна е връзката между събитията, и кой е виновен и кой не - оставили сме всеки сам да преценява.

Както Ви обещах, в предстоящия брой е публикувана корекция на сгрешената в статията дата, което изчиства объркването и изяснява хронологията на събитията. С изяснената последователност става видно и това, което отблеязвате, че "че София Комюникейшънс АД има проблеми след поемането на мрежата". Изводите отново всеки прави сам за себе си.

Като цяло, при положение, че в столицата имаше неколкократни сривове на Интернет-връзките и се изказаха толкова много остри думи - и от Вас самия, и от други, не виждам какво по-добре описва ситуацията и възникналото напрежение от думите "проблеми" и "скандал". Това е така и щеше да бъде по същия начин и ако с проблемите бяха свързани кои да е други компании от сектора. Не смятам отразяването на проблемите в бранша, които касаят целия бизнес в столицата, за "безотговорно". Що се касае до имиджа на Вашата компания, отново почертавам - сме оставили фактите да говорят сами за себе си.

С това приключвам коментарите по въпросната статия.

Този път няма смисъл да отговарям. Прав беше Габо като ми написа, че да спориш с журналята е все едно да говориш на радиото. Едно си баба знаЯла, едно си баба баЯла. Щом имало разделяне и после проблеми, значи имало скандал. Желязна логика, няма що.

Здраве да е, добавям си към приключенията Саботажи, маботажи. Ясно, че в изданието на IDG няма място за моята част от историята. Достатъчно ми е, че тук четат доста хора пък и Google ме обича.

С удоволствие ще давам връзка към "маботажите" на всеки, който си мисли, че правдивото отразяване на събитията е изискване към статиите в беге пресата и в частност в ComputerWorld.

Съдейки от цялата история, имайте предвид, че каквото прочетете в ComputerWorld, то в RealWorld нещата може да не са такива, каквито ги пише там.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Абе ша додеш ти на моята, ама .... още малко тряя ти уври кратуната :)
Тва журналист и на снимка да го видиш - пак тряя го биеш - файда нема, ама поне удовлетворение някакво получаваш ;)

Написа Gabo (www) на 12-May-2006 19:58


Статията е поръчкова. Не очаквай да напишат истинско опровержение или да ти дадат трибуна. Журналистите са една от най-нискообразованите и деградирали прослойки в обществото - някъде близо до таксиджии и тенекеджии. За такива само бой, псувни и правене на мръсно. След като сами са избрали да бъдат такива, да си носят кръста!

Написа Beco (www) на 13-May-2006 07:33


Понеже ми е писнало и на мене от такива заглавия, статии, репортажи и всичко в медиите, реших и аз да се включа. Ето заглавието на една възможна статия във вестник "Четвърта Власт":
Журналистическите безумия - види ли му се края?
Мария Малцева не даде право на отговор на unixsol, спрягат се теории за възможна корупция и/или профанизъм.

А и ако се замисли човек при положение че unixsol са направили и подържали такава мрежа еди си колко време(години) евентуален саботаж с негативни последствия от един ден е нищо. Ако трябва да сключвам договор, ако всичко друго е наред, и все пак има евентуална възможност за толкова мъничко саботажче(важно е да е мъничко) не бих се замислял. Смисъл че един ден е нищо на фона на годините работа на дадената мрежа.

Написа whoever на 13-May-2006 11:06


Според мен не бива да се примиряваш. За Мария Малцева това, че едно събитие се е случило по-рано от другото е достатачно да го обяви за причина за второто. Аз тази сутрин бих кафе и сега ме мързи да дишам. Сигурно трябва да напиша статия някъде, че кафето прави хората по-мързеливи. Непрофесионалната журналистика настрана, според мен не може да оставяш когото и да било да пише каквото си поиска за компанията ти.

Написа Петя (www) на 14-May-2006 16:14


Хммм...тука се получава нещо от рода на Жоро срещу всички...с такова впечатление оставам,гледайки от страни на нещата.В смисал не те познавам лично,но се зачетох в разни статии из блога...след 2-3 дена четене,всеобщото ми впечатление остана:щом на Жоро му накриви някой нещо се почва голямото плюене...ама няма значение от коя сфера на живота,било то автомобилни производители,технически сервизи,сайтове...и не знам още какво,но във всички свери от живота Жоро винаги е прав..." Споменаваш фирми,и дори компании които се ползват с благоразположението на масите дори не само в България...замисли се,това не са го постигнали с некачествени ускуги...

Написа Юзър на 14-May-2006 16:37


Петя, съгласен съм, че не трябва да се примирявам. Чела си предполагам какво писах на госпожата, видяла си и какво тя ми отговори. Е от тук нататък, какво повече да направя. Едва ли ще ида с плакати пред издателството :) Нека историята да служи за пример.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-May-2006 16:41


@юзър: Който го може, го може :) Къде видя плюене в гореописаната случка? И къде ги тези силно уважавани и успешни фирми в България? А мнението ми за разните анонимнци, които даже нямат доблеста да застанат зад думите с името си, сигурно си го знаеш (здрасти office1.sofiacom.bg, вие ли сте уважаваната фирма? Да пишете анонимно тук и там, официална политика ли е или има и нещо друго....?).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-May-2006 16:46


Не те имам за глупав най малкото,зада предположа,че няма да ми видиш адреса,не си пиша името,защото няма никакво зачение-не се познаваме,и не сме се виждали никога,освен това далече не визирах тази фирма.Пределно ясно ми е,че адреса ми е достатъчно видим,не съм се и страл да го крия ;)

Написа Юзър на 14-May-2006 16:59


IDG Bulgaria не бяха ли част от световната верига IDG - защо не ги наредиш супер-грубо пред големите шефове, спомени няколко пъти думи като "скандал", "злепоставяне", "дело" и може да има някакви последствия?

Написа Васил на 15-May-2006 06:40


Жоро, не си прав. По-точно в това искаш да се махнат думичките "скандал" и "саботаж".
В крайна сметка, авторите на статията радухват скандал - значи такъв има. Те имат теория за саботаж - значи такива теории се спрягат. Е какво тогава, къде видя нещо неправилно в статията :))))

Написа Йордан на 15-May-2006 07:10