< HomePage | Снимки
<- Вторник, 9 Май 2006 | Начална страница | Четвъртък, 11 Май 2006 ->
Сряда, 10 Май 2006

Продължение на вчерашната ми комуникация:

Maria_Maltseva@idg.bg wrote:
Здравейте, г-н Чорбаджийски!

Безспорно грешката е налице. Действително 26 април бе сряда, а не петък, както е написано в статията, за което дължа извинение на всички читатели и в частност на Вас самия. Дълбоко съжалявам за грешката! Корекция на сгрешената дата ще публикуваме в следващия ни брой.

По останалите ви забележки мога да кажа, че наше задължение е да представим всички възможни гледни точки и събития, свързани със случая, по който пишем, което сме и направили. Което касае Вас самия - вашите думи бяха цитирани дословно, както впрочем и тези на останалите изказали се в статията. За читателите остава да преценят кои факти с кои имат връзка, дали наистина е имало скандал и кой е виновен и кой потърпевш, както и да си си направят изводите на база на информацията и изказванията. В този смисъл, мисля, че спазихме и правилото да не се заяждаме и обвиняваме когото и да било за каквото и да било.

Здравейте отново.

Напълно съм съгласен с вас, че е Ваше задължение да отразите всички гледни точки. Не оспорвам и факта, че сте цитирали абсолютно точно моите отговори, дадени на въпросите Ви относно предаването на работата на София Комюникейшънс АД.

Имам против описването на несвързвани събития с цел да се представи на читателя ситуация, която реално не е такава, а също и обърканата хронология на изложеното. Първо говорите за проблеми, след което, че мрежата вече е предадена едва ли не със "скандал" между страните, от което читателя остава с впечатление, че проблемите са свързани с Юникс Солюшънс ООД.

Фактът, че София Комюникейшънс АД има проблеми след поемането на мрежата по никакъв начин не е свързан с предаването й от страна Юникс Солюшънс, въпреки подвеждащото заглавие на статията и твърденията на "анонимни специалисти" в нея. Ако някой от тези специалисти застане публично зад думите си, с удоволствие бих дискутирал с него защо смята, че уважавана фирма като нашата, би се занимавала с инфантилни и престъпни действия спрямо хората, с които лоялно сме работили четири години.

В този смисъл не бих определил едно такова отразяване на събитията като "липса на заяждане и обвиняване на когото и да било". Мисля, че е безотговорно в статията ключовите думи да са "проблеми", "скандал" и "саботаж".

Именно затова смятам, че публикуването на предишното ми писмото на страниците на Вашия вестник, ще допълни представата на читателите за събитията през последните седмици. То е необходимо уточнение към статията, която сама по себе си е некоректна и уронваща престижа на Юникс Солюшънс ООД.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Смяташ ли да ги съдиш, ако ти откажат право на отговор?

Написа Дончо (www) на 10-May-2006 18:36


Като ти омръзне да спориш с радиото, Жоро, спомни си за един добър метод на защита, приложен преди няколко години пак срещу един 'ощетен' и множество 'неразбрали журналя', които били 'длъжни да информират хората' :) И знаеш какво да правиш (мисля че едно шише ще стигне )

Написа Gabo (www) на 10-May-2006 18:38


@Дончо: Не, изобщо не смятам да правя нищо подобно. Съд и подобни работи не с решение на нищо. Достатъчно е, че отговора ми го има публично и човек ако реши може да прочете и моето мнение към статията. Естествено бих се радвал ако публикуват първото или второто ми писмо, но честно казано не храня големи надежди.

@Габо: Бутилки трябва да се трансферират в нечия посока :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-May-2006 19:08


Мария е много съвестен журналист. Ако имаш някакви проблеми само ми драсни.

Написа Мариян на 11-May-2006 05:27


@Мариян: Нямам проблеми, дискутираме си.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-May-2006 07:09