< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 1 Май 2006 | Начална страница | Сряда, 3 Май 2006 ->
Вторник, 2 Май 2006

След четири години най-накрая имаме сайт, който можем да покажем (UnixSol.org). Има още много работа по текстовете, дизайна трябва да бъде направен от професионалист и като цяло да се прегледа и провери, но е добре като за начало. В момента си личи от сто километра, че сайта е правен програмисти вместо от хора разбиращи от визуални изкуства :) Надявам се постепенно да стане по-добре, трудното е да го захванеш от някъде, особено когато сме правили сто неща.

[ Коментари: 16 ]
Коментари

Защо не смените "Караме нещата да се случват" със "Сбъдваме Вашите проекти"?
Оригиналният текст "We make things happen" няма добър буквален превод на български и ще трябва да помислите за по-добър художествен.
То и моят вариант не е кой знае какъв. Може да почоплите около него и да измислите по-добър.
Поздрави

Написа Димитър Василев (www) на 03-May-2006 11:29


Сбъдваме звучи много поетично :) А "караме нещата да се случват" е хубава комбинация, защото предполага процес и усилия, които никак не са малко. На английски не съм го мислил, но едва ли ще е "we make things happen".

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-May-2006 11:52


По едно време се чудих , дали тфа юникс сол не е домашна машина с добра свързаност , тъй като имаше само миррор-а и този блог.

Написа Николай (www) на 03-May-2006 12:11


Много хора се чудиха ;-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-May-2006 12:15


"СУ "Климент Охридски" - Факултет по математика и информатика. Служители на фирмата са гост лектори на курса "Мрежова сигурност". Подпомага се развитието на високо квалифицирани администратори и друг технически персонал."

Малко критика :) :

Няма ли да звучи по-добре "... са гостуващи лектори"

А и видях , че сте правили един куп разработки на разни пхп базирани ( може би?) модули , те под ГПЛ ли са , или са просто с отворен код :)?

Написа Николай (www) на 03-May-2006 12:23


Някой от нещата ще бъдат пуснати под GPL, когато им дойде времето. А текста за СУ, ще го оправя, кофти е написан.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-May-2006 12:33


".org: Short for .organization. Originally designated for non-profit firms and any other organizations that did not fit under the .com or .net extension, any individual or business may now register a .org domain name."
You might need .com if you want to be serious about the "commercial" side of the business or even better .net for the type of business that you are in.

Написа xeno на 03-May-2006 12:57


Регистрирам каквото има свободно :) Ако те дразни .org ползвай http://unixsol.net/

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-May-2006 12:59


С моя скромен 2.5-годишен опит в провинциялен град предлагащ малко по малко от половината ваши услуги също бързо разрастваща се и с добро име в града фирма, прочитаики разни претенции за мрежи в по долните редове бих добавил линк "правила" "условия" или нещо такова, немога да го измисля сега в която накратко да обясна условията и начина на работа между фирмата и клиента. Също бих споделил огорчението което натрупах през тези години, нешо подобно като във вашата фирма, че българина все още няма култура на клиент ..
всъшност бих казал, че или прави алъш-вериш, незнае какво иска или наи честия вариант очаква нещо да работи во-веки без никаква подръжка и резервна техника в този динамичен сегмент от бизнеса "МРЕЖАТА"

Мисля че е 2 часа, пих една 1.5 Л загорка която ми подеиства като аналгин, в момента съм много уморем и простете ако съм казал някоя глупост но до преди малко слагах камери в магазин на ЦБА и съм малко ефектиран .. обясняваики на собственика, че да наблюдава служителите си от дома си му трябва "такава и такава техника" по ефтина в случая дори и от неговия мобилен телефен, чуваики по късно зад гърба си една неприятна реплика .............. !!!
Еми съжалявам, - " МАИМУНИ НЕ СЕ ЛОВЯТ С ТРИЦИ !!! "

Написа samyil (www) на 03-May-2006 23:07


Обучението на клиентите е доста сериозна дейност, без която никой не може да си свърши работата. Всеки си блъска сериозно главата с подобни проблеми. Те и затова са клиенти, за да ги посъветваш като им отвориш очите и да ги насочиш какво искат, защо го искат и защо трябва ти да им го свършиш :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-May-2006 00:55


А не е ли това основното право на всеки клиент? Да получи това, за което си е платил и което право толкова често бива потъпквано от така наречените "изпълнители" без никаква компенсация. Декември месец, точно по коледните празници интернета ми изчезна за около две седмици. Всеки път, когато се обаждах за да получа поне някаква информация какъв е проблема ми се отговаряше еднозначно, че проблемът е известен и се работи по него, без да се конкретизира нищо. На следващият въпрос "Докога" отговорът всеки път беше един и същ "До края на деня". Доста дълъг ден се оказа...
Когато един изпълнител няма подходящо отношение към клиент не може да очаква и клиента да се държи добре с него. Най-лесно е да се търси вината в другите.

Написа Георги на 04-May-2006 10:51


Каква вина, заеби ги тия доставчици щом са толкова "кадърни". Аз говорех за съвсем друг вид отношения.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-May-2006 12:15


Малко встрани от темата, но към Георги@abv: ами и да ти бяха отговорили "изгорял е един какъв си модул на еди какъв си суич", ти ... какво? Виж за следващият ти въпрос съм съгласен, но пък първия ми се струва напълно излишен.

Написа Н.Пепелишев (www) на 04-May-2006 13:23


@ Георги
Нямах предвид конкретен коментар, а взаимоотношенията в обществото като цяло. :)

@ Н.Пепелишев
Обикновено когато човек знае какво е станало, сравнително точно може да си отговори и на втория въпрос. Говоря за нещо друго - че няма култура на поведение както при клиентите, така и от страна на хора, които наричат себе си "професионалисти".

Написа Георги на 04-May-2006 13:35


@Георги:

ако ти (частен случай) си с техническа грамотност и можеш сравнително точно да си отговориш на втория въпрос, след като получиш честен отговор на първия, то 99.9% от останалите клиенти не са. И поради тази причина и останалите 0.1% от технически грамотните хора получават този отговор "проблема е известен, работи се по отстраняването му". Мога още много доводи да изтъкна, защо смятам че не си прав когато започваш с подобен въпрос, но не е тук мястото и времето.

Написа Н.Пепелишев (www) на 04-May-2006 13:51


Съжалявам, че разширявам още малко off-topic-a.

@ Н.Пепелишев
След като задавам конкретен въпрос, свързан с обясняване на проблема се предполага, че имам някакви технически познания, а не съм просто поредният "натрапник" който ги отвлича от "важните" им занимания по задирянето на колежките в офиса. Това, че не могат да ми отговорят (или не искат) не говори никак добре за самите тях. Да не говорим за стандартните реплики, които се използват за "успокояване" на клиентите и които нямат нищо общо с истината. Защото е по-лесно да се каже "До края на деня всичко ще е ОК", отколкото да се опиташ да обясниш, нали? Съжалявам, но не съм отраснал на дърво и не обичам да ме правят на маймуна. Но наистина това не е мястото да го обсъждаме, затова спирам.

Написа Георги на 04-May-2006 14:20