< HomePage | Снимки
<- Сряда, 22 Март 2006 | Начална страница | Петък, 24 Март 2006 ->
Четвъртък, 23 Март 2006

Вървя си и си мисля, какво ще стане като ми сменят пукнатото предното стъкло? Какво ще стане с всички лепенки по него? В момента имам годишна винетка, зелена лепенка за гражданска отговорност и лепенка за минал преглед на автомобила. При една смяна, тези лепенки си заминават. За винетката имам втората част, но какво трябва да правя с нея? За гражданската, предполагам БулИНС ще ми лепнат друго стикерче, обаче ме притеснява лепенката за преглед. Вероятно ще трябва да минавам пак...

На някой да са му сменяли предно стъкло?

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Обаче няма да ми липсват австрийската и унгарската винетки :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Mar-2006 09:30


Ти по-добре се притеснявай колко кадърно ще ти сменят стъклото. На моя позната така и го смениха в официалния сервиз (говорим за сервиза на един от големите вносители), че при по-силен дъжд едва ли не капе вътре :)
Колкото до винетки и прочие - ами просто и свалиха винетката от старото стъкло и я сложиха на новото :) Е, не знам дали това е правилният начин (всъщност съм почти убеден, че не е), но с гаранция е по-бързия и с по-малко разправии. Имам съмнения, че и с другите стикери практикуват същото.

Написа Н.Пепелишев (www) на 24-Mar-2006 09:42


Ако ги местят, това е перфектният варинат за мен! Изобщо не ми пука дали е правилно или не, това е най-логичният и честен вариант.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Mar-2006 09:44


Жоро, вчера бях в КАТ (Дървеница) и там имаше гише което беше за... Ще те излъжа, но със сигурност за едно от следните две - винетка при счупено стъкло, гражданска при счупено стъкло. Разбирай, че има процедура за това която включва ходене до КАТ и си ебало майката от гишета и висене сигурно.

Написа Борис Йорданов (www) на 24-Mar-2006 09:49


Ако работата включва ходене до КАТ със сигурност ще отложа смяната на стъклото или ще се черпим нещо с някой :) Както се казва "е, айде сега, не може ли да измислим нещо, ще почерпя разбира се...".

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Mar-2006 09:55


Аз ще ти дам чудесна и при това безплатна идея, мяташ си старото стъкло в багажника и при проверка го показваш на желаещите ;)

Написа Gabo (www) на 24-Mar-2006 10:02


Знам от познати, че всички сервизи за смяна на стъкла предлагат (неофициално) преместване на всички стикери от старото стъкло срещу 10лв.

Само не отивай с камера :)

Написа Веселин Малезанов на 24-Mar-2006 10:53


Един колега си носеше старото стъкло със стикерите в багажника. Без майтап - защото официалната процедура... ти разплаква цялата рода...

Написа yovko (www) на 24-Mar-2006 15:00


Жорка, преди 3 месеца ми сменяха стъклото.Срещу 5лв. ми преместиха всичко от едното на другото стъкло/без курешките от грипозните пернати/.Единственият проблем е, че си преместиха и некадърието и некачествената стока-вече стъклото е надрано все едно е на 10 години, но нейсе.Само в нашата мила родина важи поговорката "за толкова пари-толкова работа".

Написа Marin на 29-Mar-2006 06:27


В сервиза казаха, че няма проблеми местели лепенките без допълнително пари да ми искат. Надявам се да се справят добре. Всъщност за парите не съм много сигурен тъй като колата е застрахована и Киа се оправят директно със застрахователите, така че може и да има такса "местене на лепенки", номера е че няма да я платя аз.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Mar-2006 07:13