< HomePage | Снимки
<- Вторник, 28 Февруари 2006 | Начална страница | Четвъртък, 2 Март 2006 ->
Сряда, 1 Март 2006

Честит хубав български празник. Ето моят подарък за четящите /съжалявам, че е с ниско качество, голямата някъде я загубих/ :)

Гола мартеница

Празниците са хубаво нещо. Особено тези, които не развалят работната седмица. Спама обаче не е хубаво нещо. Особено когато е с "добри намерения" и е изпълнен по най-тъпоумния начин. Вижте това писмо с пожелания за баба марта. Явно преди да стигне до човека, които ми го показа е обиколило още доста офиси. Сега вперете поглед в списъка на получателите. За съжаление са твърде много и не успяват да се съберат на един екран. По-точно са 351 и то само на това писмо. Отделно в самото писмо има още двайсетина адреса, повечето от които са на служители в банка Биохим.

Майко мила, някоя офиска въоръжена с Outlook Express е решила да "поздрави" знайни и незнайни хора по нещастно стечение на обстоятелствата оказали се в книгата и с адреси. Писмото "тежи" около 100Kb, което по мои груби сметки ще рече, че за тази глупост е потрошен ... ТВЪРДЕ МНОГО трафик.

Виждайки подобно писмо веднага си задавам въпроса, какво ще стане ако издиря всеки един от получателите му и приложа малко социално инженерство, знаеки че някога са си комуникирали с г-жа Деси, която чете и пише от е-майла metatron@mtel.net и явно има нещо общо с Мобилтел.

Ако някой в моята мрежа започне да изпраща подобни "поздравителни писма" ще го издиря и лично ще го накарам няколко дни по осем часа, подобно на Барт Симпсън да пише на дъската в офиса "аз съм тъпанар/ка и повече никога няма да спамвам хората!".

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Мне, няма нищо общо с Мобилтел. На mail.mtel.net се хостват мейлбоксове на клиенти (не съм сигурен, че в момента можеш да си купиш акаунт там, но до преди година-две можеше, когато историята с dial-ups беше във вихъра си). Но виж, г-жа Деси е предадена на съпорта да и обяснят що е то интернет и с какво се яде. В стил разбирай, при следващото изпълнение си губи мейлбокса. Ако зависише от мен щеше веднага да го загуби, но ядец - отношенията с клиентите не зависят от мен.

Написа Н.Пепелишев (www) на 06-Mar-2006 11:23


Метатрон са фирма която се занимава със земеделска техника (по данни от преди около 2 г) и с едно подобно писамце преди сущите 2 г бяха изгърмяли всичките им офиси из цяло бг :)

Написа Владимир Витков на 31-Mar-2006 08:55