< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 15 Декември 2005 | Начална страница | Събота, 17 Декември 2005 ->
Петък, 16 Декември 2005

Гледах Aeon Flux и Lord of War.

Aeon Flux както и очаквах не беше нищо особено. Много е трудно да се предаде атмосферата на анимационният филм или комикса когато се пренася на голям екран. Досега май само авторите на Sin City успяха. Отделно че подборът на актьори според мен в случая изобщо не беше подходящ. Нито Trevor Goodchild, нито Aeon напомняха за оригиналните герои. Особено съм изумен от избора на Чарлийз Терон за главната роля. Изобщо не ми се вмества в образа с нейното бебешко личице. Каката си е готина ама не е за тази роля. Спестете си шестте кинта за билет и гледайте филма някъде 4free. Ще ви зарадват няколкото горе-долу "горещи" сцени с участието на главната героиня :)

Lord of War за сметка на това е супер филмче. Никълъс Кейдж добре си играе ролята на търговец на оръжие, има интересни моменти във филма, а най-хубавото е че не свършва с класическия американски хепиенд. Каката, която играе жената на Кейдж е готина и също се справя прилично. Тази актриса ме кефи още от както игра във Фермата с Ал Пачино и Колин Фарел и съм много доволен, че продължавам да я виждам да участва в добри филми. Филма е силно препоръчителен, дори на кино.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

На мен Lord of war не ми хареса особено, в смисъл - не е лош, темата е хубава, но някак плосък, скучен. Aeon Flux от две седмици ми стои на диска и чака. Погледнах началото - каката наистина изоообщо дори не се доближава до образа на Aeon от анимационните серии. Започвам да се замислям дали да го гледам. Мамка му, сигурно ще го изгледам :) Ще ми се да е като сериала :)

Написа Борис Йорданов (www) на 20-Dec-2005 14:00


Aeon Flux доста ми хареса. Има доста моменти пресъздадени от анимацията, а основния сюжет е вариация на една от сериите. Самите движения на героинята са същите и това е доста по-въздействащо от лицето й (което никак не е лошо).
Филмът можеше да е доста по-добър, ако беше малко по-мрачен и Тревор не беше толкова положителен герой...

Написа Иван Кълвачев на 20-Dec-2005 18:23