< HomePage | Снимки
<- Сряда, 7 Декември 2005 | Начална страница | Петък, 9 Декември 2005 ->
Четвъртък, 8 Декември 2005

Сутринта яко ме издразниха в Техномаркет и за пореден път се убеждавам, че човек не трябва да сменя магазина в който пазарува, само защото са го подхлъзнали и са му дали карта за намаление при конкуренцията. Жените обикновенно се ловят на тези номера с намаленията, да ми се чуди човек на акъла, що ли ги слушам.

Имаме златна карта на Мтел, която осигурява 5% намаление тук и там. Благодарение на тази карта, започнахме да купуваме техника от Техномаркет, вместо от Технополис, където лично аз предпочитам. Сигурно за половин година съм похарчил около 2 бона в тъпия Техномаркет.

Отивам днес да купя една джаджа за сто и кусур кинта, вземам си я и на касата с усмивка обяснявам, че имам карта за намаление. Оня ми ти дзвер взема картата поглежда ме подозрително и ми казва:

- Ама тази карта не може да я ползвате!

- Е, па що тъй? - питам аз.

- Не е на ваше име!

Браво г-це детектив...

- Да не е на мое, на името на жена ми е.

- Значи не може да ползвате намалението!

- Добре де, досега съм купил от вас това, това и онова за сумати пари и всеки път намалението ми важеше.

- Колежките НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ работата, затова е важало.

Мина ми през акъла да и тегля една ида ида на съседната каса, но още беше тъмно навън (десет сутринта) и не бях в настроение да се разправям.

- Хубаво не ми е за петте кинта "отстъпка". На ти парите, айде чао.

Какъв е извода? Приятни касиерки имат в този Техномаркет, шъ знаиш. Чудесно обучени да дразнят хората. Много благодаря, парите ми за техника вече ще отиват другаде.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Мда ...аз също имам впечатления от техномаркет глупаците ... седим и разглеждаме някакъв уред ... и ни е неудобно да повикаме някой от тъпите селяци ... сътрудниците да дойдат и да ни обеснят нещо ...дето са се наредили пет човека в кръг и си лафят нещо се едно са в некое кафе ебаси ... и ше ми искат големи заплати ...мама им дейба проста ... аве ше се научат някой ден .. сори за цветущите изрази бтв...

Написа Alex на 08-Dec-2005 22:47


От друга страна - това е пример за добра политика за сигурност. Вярно е, че явно колежките не са си свършили работата, а тази която си я върши както й е казано, бива оплюта.

Написа ал_шопов на 09-Dec-2005 07:20


Дам, имам си аз едно лошо впечатление от обслужването в Техномаркетците - отивам аз да викна някой от служителите дето са се събрали на лафче да ми обясни нещо за хладилниците, а те се споглеждат с поглед тип "тоя пак ни прекъсва важната работа с неговите глупости" и не могат да се разберат кой да дойде и чувам - "Уффф, айде ти отиди ...", "Айде ти ...". Идва някакъв "експерт" и започва да ми обяснява за някакви екстри дето аз знам че модела ги няма. И се налага аз на свой ред да му обяснявам какъв е хладилника ?!? И той вика "Еми може да съм се объркал". Абе изобщо, съжалих го човека че съм го занимавал, поне дано да се постарае да попрочете малко за стоката с която се занимава, не ги ли пращат тия хора на обучение.

Написа Стефан на 09-Dec-2005 07:52


Лятото отивам да Техномаркет, тръгвам да влизам и ми казват "Господине, не можете да влезете в магазина с това (панела на cd-то от колата). Трябва да го заключите в едно от тези шкафчета". Защо, питам аз? "Защото ние продаваме аудиотехника за коли.". А носите ли отговорност, ако ми го откраднат? "Нямаме случай на кражба господине" Не ви питам дали имате случай, а дали носите отговорност.

Много им се ядосах и накрая ги питах дали продават мобилни телефони и понеже са тъпи не стоплиха накъде бия и ми отговориха, че имат голямо разнообразие от модели.........

Затова - само в Технополис. И без това доставят до вратата ти, независимо от етажа........

Написа luciuz на 09-Dec-2005 12:35


И аз искам да се присъединя към групата недоволни от Техномаркет Европа. Всичко започна в началото на 2005 покрай всеобщата истерия за "голямо" намаление на празниците. Взехме решение да обновим част от техниката у дома и по-точно да заменим старият телевизор (14") със съвременен такъв. Първото място, където отидохме беше Техномаркет Европа, благодарение на рекламите, които текат безспир по всички медии. Отидохме, избрахме и решихме да поискаме информация. Каква беше изненадата ми, когато се оказа че никой от персонала не желае да ни обърне и капчица внимание - те просто си стояха в групичка и си разказваха нещо много смешно. След като помолих един от тях за малко внимание реакцията беше много сходна с посочената по-горе от Стефан. Обясниха ни с две-три думи най-общо това, което пишеше и на етикета, след което ни погледнаха многозначително и служителя се върна при останалите. На следващият ден след доста обширно търсене на информация в интернет решихме, че сме направили избора си. Когато се върнахме и пожелахме да сравним два телевизора, за да купим единия (цените им бяха 2500 и 2000) персонала ни отговори, че това "не можело да стане" - при тях идвали хора, които си купували апарати за 10000, че за някакви си 2000 ли щели да си правят труда да разместват (това бяха точните думи). Онемял ги попитах дали смятат, че това е нормалното отношение към един клиент. Отговора беше - "В тази верига магазини най-важен е служителя - потребителя трябва да се съобразява с него - това е нашата политика". Това вече ме остави без думи. Преглътнахме изключително неприятното отношение и избрахме телевизор, след което буквално ни подкараха като овце към изхода с думите "хайде по-бързо, затворихме преди 10 мин". Часът беше 16:45. Платихме, след което бяхме изблъскани през изхода. След тази случка се зарекох никога повече да не стъпя в Техномаркет - обидно е как все още могат да съществуват големи магазини, претендиращи за "модерно обслужване", в които клиентът се възприема като някаква комбинация между торба, пълна с пари и изтривалка. Вече закупувам техниката си от Видео Лукс, Технополис и Ритони - във всеки един от тях получавам нужното внимание и насоки при избор, и в нито един от тях не са се държали дори и малко неуважително, да не говорим за отношението, което ни беше "показано" в "модерния" Техномаркет.

Написа Георги на 29-Jan-2006 18:53


Прочетох всички мнения и съм разочарована от това което си пише.Налага ми се да купя климатик Панасоник ,който само там се продава и на щогоде добра цена.Ако някой знае от каде другаде мога да го взема на сащата цена, нека ми пише на valikir@abv.bg Модел панасоник,да е 12 инвертор,малайзия Цена около 1400лв. КЛИМАТИКЪТ Е СУПЕР,ВЕЧЕ ИМАМ ЕДИН ТАКЪВ,НО МИ ТРЯБВА ВТОРИ.

Написа вали на 05-Jun-2006 07:41


Уважаеми Госпожи и Господа
Работя то 4 месеца в Техномаркет Европа
Проблемите за които споменавате ги има и съм съгласен с повечето от тях но има и нещо което мога и аз да кажа.
Работното време на персонала започва в 9.30 и завърщва (ако не е решил някои да поръчва техника в 8 без 5 ) в 8 часа сметнете работното време и преценете. Заплатата е стартово 300 като след 12 месеса стаж става 360 сметнете инфлацията и кажете колко е увеличението, също така осигуряването е на минимална работна заплата като ако решиш да напускаш ти дават само 180.
Разберете как може да очакваш от служител който прави оборот от 35-50 000 лева дневно и взема 350 да очаквате нещо повече. при колегите от Технополис нещата са по-различни те получаватнад 400 плюс бонуси от всеки продаден уред Затова гледат на Вас като Касички. А за нас в Маркета ни е все едно дали купувате или не даже ако не купите е по добре.
Мога да пиша още много и ако някои наистина иска да открие причината за проблемите ще ми приятно да му дам някой насоки на мислене.

СОБСТВЕНОСТТА НА ТЕХНОПОЛИС И ТЕХНОМАРКЕТ е на един и същ правен субект където и да купувате пълните неговата гушка приятно пазаруване и не идвайте при нас :)))))Моля

Написа Служител на 31-Aug-2006 20:58


@Служител
Драги Служителю, отговорете ми на един въпрос - с какво клиентите Ви са виновни за избраната от Вас работа, че да си го изкарвате на тях? Не би ли трябвало да се обърнете към човека, който Ви осигурява тези прекрасни условия за труд? Но ако се развикате на шефа всички знаем какво ще последва, нали? Така че какво остава - хората, които нямат никаква вина за настроението Ви поемат всичко върху себе си, а вие се разтоварвате за чужда сметка. Минавало ли Ви е през ума, че не сте единственият "онеправдан" служител на този свят? И че по-голяма част от клиентите, които идват при Вас работят при подобни условия? По вашата логика след като съм изкарал един изключително тежък ден, трябва да дойда при Вас, да Ви се навикам едно хубаво за това, че шефът ме е карал цял ден да изпълнявам "брилянтните" му идеи и да си тръгна. Но не го правя. А Вие - да. Кой Ви дава право? След като условията на работа са толкова "незадоволителни" за Вас напуснете. Ако ли не - компенсирайте настроенията и недоволството си някъде другаде - хората не са Ви кошчета за боклук. Начинът, по който се държите с клиентите си говори за липса на възпитание. Вашето възпитание - не това на собственика.

Написа Георги на 05-Oct-2006 10:45


Привет! Аз също съм си патил от обслужването в гореспоменатият "ТехноМаркет", след като не ми беше предоставена информация за LCD телевизор от консултанта отидох при другото момче на щанда надявайки се да ми окаже помощ в избора. Да ама не. Той дирекнтно ми каза "ей там е колегата, него питайте". Без да казвам нищо си заминах и до ден днешен не съм стъпил там а и чесно казано не смятам! Вече се любувам на LCD-то си закупено от "Технополис" където хората се държаха много учтиво, отговориха на всички мои въпроси дори ме насочиха в правилната посока което в "техномаркет" беше нещо невиждано. Язък.

Написа Пламен на 14-Aug-2007 07:57