< HomePage | Снимки
<- Вторник, 6 Декември 2005 | Начална страница | Четвъртък, 8 Декември 2005 ->
Сряда, 7 Декември 2005

На третото ходене успях да взема акта за раждане на Юлиана. Първият път преди няколко дни уцелих почивка. Теглих им една майна и си тръгнах. Вторият път, вече не работеха. Ебаси, кой работи до четири следобед "с граждани" /аз като съм селянин ще ми свършите ли работа/? Та чак днес при третия опит взех акта за раждане от ЕСГРАОН в община Лозенец. Дори успяха да ме "зарадват" с новината, че за еднократната помощ ще трябва да се мъкнем чак до Пз. Хич ми не е за двестате лева, които отгоре на това ще ги дадат след три месеца ама нали е phree, ако отеба няма да има мира.

Благодаря на държавата за двестате лв., с които мога да купя около 1/5 от заплануваната количка на бебето /ако успея и тук да се измъкна съм факир...:)/.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Абе ква е тая количка за 1000 лв бе, алоооуу. Ората автомобили карат за по-малко парички.

Написа Габо (www) на 08-Dec-2005 22:04


И аз успях едва от третия път да взема акта за раждане на Лилия. Първия път чаках час и половина в община Люлин защото обслужват и Филиповци и беше пълно с мангалки чакащи за помощи. Рекох си уцелил съм кофти ден. Втория път ме върнаха защото не носих КОПИЕ от гражданския брак. Чудно какво общо има брака с това, че едно дете се е родило и трябва да му издадат докомент. Преглътнах бюрокрацията и на третия път успях. Стигнах до помощитта от 200 лв. Тука вече подготвен с КОПИЯ от всички документи се наредих отново в община Люлин. Да ама не. Неможело с копие от акта за раждане а трябвало оригинала. На петото ходене вече с оригиналния акт за раждане платих таксата от някви два лева и хванах обедната почивка от 11:30 до 13:30. В 13:50 дойде една лелка и каза, че документите не били още готови. Почти ги бях прежалил и аз тези 200 лева ама я накарах да потърси пак и документа се намери, явно лелката имаше нужда от нови очила. От тук нататък нещата станаха лесни. Парите ми ги преведоха по картова сметка още същия месец. Hint: Направи си ксерокопие от акта за раждане за всеки случай, защото взимат оригинала като подадеш документа за 200-та лева и остваш времене без него. Така, че накрая има още едно ходене до общината.

Написа Драгомир Николов на 08-Dec-2005 22:11


@габо: ми ква...такава :) с турбо двигател, комбинирана, ала-бала, титаниева, шарена, прави свирки и не знам си още какво. Не мокри сънища - реалност! :-)

@Драгомир: Мерси за съветите, както и очаквах няма да е лесно :( Интересно че при мен просто поискаха личните карти на жена ми и моята и ми дадоха акта за раждане. А за помощта, вече ме предупредиха да нося оригиналния акт, че иначе щели да ме въртят.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Dec-2005 04:11


Жоре, може парите да си ги получавате с дебитна карта. От там ти я издават и нямаш проблеми. И гледайте да е здрава количката, че и нашта беше маркова и скъпа, ама се оказа менте и се счупи, та трябваше пак аз на майстор да се правя!

Написа IVO на 09-Dec-2005 06:54


Това пак е добре - аз отидох за акта един месец след раждането на сина ми и ми заявиха че такова дете не се е раждало.
Ясно и точно - оди доказвай ако си нямаш работа.
Накрая все пак го "намериха" - бил се родил в Дружба, а всъщност беше във втора градска на Ботев и Сливница.
За чест на служителката все пак трябва да кажа, че тя се червеше доста, докато аз се смеех от сърце :-)) Важното е децата да са здрави, актовете не са най-важното...

Написа Венцислав Василев на 09-Dec-2005 09:44


Само да добавя ,че свидетелството за гр. брак се иска за да се определят родителите на детето, които се вписват в акта за раждане.

Написа милен на 09-Dec-2005 13:16


Жоро, не се учудвай :). Не само в България институциите работят до 16:00. Тук повечето институции работят с граждани от 10:00 до 14:00. Но:
* всички имат web site с почти всичката информация, която може да се поиска
* повечето от работата може да се свърши по телефона или пощата.
Колкото до количката за 1000 лв - мисля си, че това е яка изцепка. Трудно и тук може да намериш количка за ЕУР 500, просто трябва много, ама много да търсиш. Почти всички детски колички са по-евтини, и бих казал че са далеч от ментета.

Написа Дончо (www) на 09-Dec-2005 13:17


Само аз ли нямах проблеми с издаването на акта за раждане? Отидох на указаното ми място. Е, изчаках малко, че точно хванах обедната им почивка, но влязох, поискаха ми двете лични карти, лелята гледа, нещо писа, прави, струва и ми подаде документчето. На въпроса: -А парички някакви? ми отговори - Парите се получават в общината, където живеете!, доуточних: -Не, питам дали аз сега Ви дължа някакви пари за документа!, при което цялата стая избухна в див смях. Обясниха ми, че аз съм бил първият дето иска да ДАВА пари, а не да взема. :-)

Написа Коко на 12-Dec-2005 11:59


Бе аз чак проблеми не съм имал, просто се разкарвах три пъти заради работното им време ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Dec-2005 12:04