< HomePage | Снимки
<- Сряда, 23 Ноември 2005 | Начална страница | Петък, 25 Ноември 2005 ->
Четвъртък, 24 Ноември 2005

За пореден път ми се прецака захранването на компютъра у дома. Кофтито е, че в момента този компютър ми е и рутер и основен мултимедиен център. Вярно че покрай малката не е останало време да гледаме филми или да се пуска музика, така че това не е особено голям проблем, но липсата на рутер първоначално леко ме притесни.

Досадно е да се местят кабели и мислех просто да си ползвам нет през GSM-а, но след кратък размисъл и вътрешна борба (мразя да си играя с кабели и да правя настройки), размислих и реших, че ще си ползвам кабелния модем като го закача директно към лаптопа.

Естествено имам wireless устройство, а и лаптопа има вграден wireless, но първоначално опитах по-лесната схема, като с един обърнат кабел забих кабелния модем директно в лаптопа. Кликети-клик и вече имаше нет. Да де, ама за какво ми е този wireless като при тази схема дремя на 40 см. от кабелния модем, защото кабела ми е толкова дълъг? Затова приложих друго решение.

Изключих wireless-а от втората мрежова карта на рутера и го забих в хъба, забих в хъба и кабелния модем, след което на wireless картата на лаптопа настроих адресите, които ползвам на външния интерфейс към кабелния модем. Voila, вече имам нет без да имам работещ рутер и то само с преместването на два кабела (всъщност един де, wireless-а си беше в хъба...)

Утре, вдругиден като сменя захранването, ще върна кабелите и всичко ще е постарому. Замислям се дали машината да не я оставя неработеща и да я пускам само когато ми трябва. Нямам представа колко ток хаби на месец и не ми е проблем, но явно на гадните захранвания не им понася 24/7 работа.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Ами не си купувай повече долни китайсkи захранвания от рода на JNC и други такива "реномирани" марки. До сега явно си имал късмет, но заедно със захранването може да си замине и доста от карантията на ПЦ-то(което не ти пожелавам). Вземи си нещо качествено и няма да имаш проблеми и при работа 24/7.
Успех!

Написа Иван на 26-Nov-2005 00:14


Вземи си от MOST или от _любимата_ти_фирма_за_компютри_ един Fortron и ще останеш доволен. Аз си купих Sirtec, но мостаджиите в момента нямат от тях. Вярно, по-скъпи са, но слагаш и заебаваш, такова де, забравяш.

Написа Коко на 28-Nov-2005 12:40