< HomePage | Снимки
<- Сряда, 16 Ноември 2005 | Начална страница | Петък, 18 Ноември 2005 ->
Четвъртък, 17 Ноември 2005

Поне днес недейте да ми тровите живота, защото е Международен ден срещу тютюнопушенето. То бива егоизъм, глупост и слабост ама това на пушачите на нищо не прилича.

Малка положителна нотка е, че в последно време около мен пушачите намаляват. Не, не пукват, а просто се отказват. Ето това е едно умно нещо, което може да направите. Стига сте се мешали с най-бедните и най-нискообразованите. Да, приятели това е таргет групата, там е най-големият процент пушачи. Ако искате да се идентифицирате с тях, прав ви път. Пушете си, тровете се, но го правете далеч от нормалните хора. Никой не е длъжен да се разболява и да му е гадно заради вашия отвратителен навик.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

А на теб да са ти казвали, че си доста плиткоумно и егоцентрично копеле и кой си ти по дяволите, за да съдиш хората и да ги подреждаш, както ти е удобно.Не знам кой те е провъзгласил за Господ, но вероятно е бил по- умен от теб, за да се унижаваш ти , а не той.Да цигарите са кофти нещо и това е безспорно, но кой ти дава право да определяш социалното положение, образованието, че и умствения багаж на хората.Чърчил например е бил върл пушач и е пиел до последния си ден, но какво казва историята за него!?Едва ли ще знаеш- това са неща, които по принцип интересуват интелигентните хора.Почети малко книжки, научи се да общуваш с хората и пак можем да си говорим!

Написа Силвия на 17-Nov-2005 13:20


Казвали са ми много неща, особено хора които са слабаци и наркомани и не могат да се преборят с навика си да се тровят и което е лошото и всъщност ми пречи - да тровят хората около тях. Това ако не е егоизъм и идиотизъм, здраве му кажи.

Почети малко книжки и се научи, че никой не е длъжен да се съобразява с вонящия и убиващ навик на никой.

А това че еди кой си пушел и бил някой си, изобщо няма значение в случая. И Господ да стои около мен и да ми пуши, пак ще му кажа да се разкара.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Nov-2005 14:22


Само така! :)

Написа Илия (www) на 17-Nov-2005 14:27


..така де в крайна сметка всичко опира до възпитание. Всеки има право да прави каквото си иска, стига да не пречи на другите, а пушенето определено пречи! И то не само пречи ами и вреди. Е какъв е тогава човек, който не се съобразява и дори прави напук и обвинява другите за проблема му въпреки, че напълно съзнава че има проблем и знае за последствията от действията си?

Възможни отговори:
а) глупак
б) егоист от най-лош вид
в) глупак и егоист

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Nov-2005 14:33


Веднъж да съм съгласен с теб!

А борбата против тютюнопушенето не бива да почва и свършва с кампании за отказването на цигарите, а с кампании против започването - не е нормално 8-9 годишни деца да пушат, но вече е нещо често срещано.

Странното в случая е, че нито е приятно, нито е модерно да се пуши, но явно тютюневите компании са промили много мозъци.

Написа daf на 17-Nov-2005 19:01


Точно така ... пушачите са нахално племе ...

Затова ... пушете само Джойнт ..хаха ;)

бъзик

Написа Alex (www) на 17-Nov-2005 20:44


Прав си Георги. Дори в някой западни държави работодателите не са склонни да назначават на работа пушачи, защото те боледуват по-често, по-често се разсейват (за да изпушат по една) и т.н, а това води до преки загуби за компанията.

Казвам го на база видяно при посещение в една доста голяма компания за химически продукти в Обединеното Кралство.

Казвам го и от позицията на бивш пушач и се радвам, че преди близо 10 години намерих волята да изкореня от себе си този изключително вреден навик. Така, че не се трогвам от сълзливи къси разкази на пушачи, как им било трудно да спрат. Всичко е до воля и вътрешно разбиране.

Написа Весо (www) на 18-Nov-2005 08:36


Въпреки че уж беше ден, в който пушачите уж трябваше да се опитат да не пушат, или поне не чак толкова много, нищо такова не забелязах :(. Абсолютно подкрепям мнението ти за пушачите!

Написа niki на 21-Nov-2005 14:28


Хмммм,какво значи първо какво значи да се бориш с навика си?
Имам навик да пия кафе и да пуша. И това ми доставя удоволствие.
Не бих казал , че е слабост да не се "боря" с навика си.
За пушенето на общесвтвенни места и в присъствието на много хора темата е друга, мисля.Но класификациите са Ви крайни, нещо като расизъм :)
А какво да кажем в следната ситуация , отиваш на заведение , сядаш, а на съседната маса или сепаре са седнали 4-5 кокони които се се заляли с маркови , тежки парфюми.
На мен ми прилошава заболява ме глава и повръщам от силни и не толкова силни парфюми. Това не вреди ли на здравето ми?
"То бива егоизъм, глупост и слабост ама това на хората използващи парфюми на нищо не прилича."
"Къпете се в смрадта си за 100-200лв.за 30грама, тровете се, но го правете далеч от нормалните хора. Никой не е длъжен да се разболява и да му е гадно заради вашия отвратителен навик."

Написа Илиян на 18-Oct-2007 17:40