< HomePage | Снимки
<- Събота, 24 Септември 2005 | Начална страница | Понеделник, 26 Септември 2005 ->
Неделя, 25 Септември 2005

Отдавна не ми се е случвало да има толкова много коли при прибиране по магистралата. Сигурно от Пз до Сф, изправарих повече от 200 автомобила, като на два пъти се наложи да правя селски номера с минаване от вътрешната страна. Не ги обичам тези работи, но понякога се налага заради разни блейчовци, които в продължение на десет киломентра не се сещат да се приберат, въпреки че карат с 90-100. Ебати, к'во си изперил в крайно ляво при условие че дясното платно е свободно и този зад теб, явно по-бърз, съвсем любезно те подканя да се прибереш, за да мине?

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Прав си, наистина има много ГЪЗари които карат в лявата лента. То и аз обичам да карам в ляво но не с 90-100 ;). И после се чудим защо има агресия по пътищата вечни на България.

Написа Мартин Душков (www) на 26-Sep-2005 13:27


Не мога да си обясня как може да има такива хора по магистралата да карат как си искат. То хубаво карай ама поне кът си в лявата не давай друг да те изпревари-пък като си с москвиЧ каде се вреш между шамарите не знам.....;-)

Написа rosko (www) на 26-Sep-2005 16:28


Жоро, верно че мнението е като задника (всеки си го има), ама... не мога да се съглася с теб.

Няма, НЯМА обстоятелства, които да ме накарат да мина в забранената лента! Може би само за да предотвратя ПТП! Тази лента е опасна, там хората не очакват да се намира изпреварваща кола, а да не говорим че става въпрос и за високи скорости.

И предполагам жена ти е била до теб, бременна... тц тц тц :( !

Написа Дончо (www) на 26-Sep-2005 20:10


Кой ти говори за забранената лента? Говоря за нормалната лента в която карат хора с по-ниска скорост, да не съм луд да влизам в авариината.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Sep-2005 22:28


Дори и да не става дума за аварийната лента - пак постъпката ти може да се класифицира като нещо повече от "селска". Това си е нарушение на правилата на движение! В "Раздел IX: Изпреварване" от ЗЗП първия член гласи : "Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна."

Глобите са различни в зависимост от това дали си застрашил останалите участници в движението или не. Според мен (лично непрофесионално мнение) подобна ситуация на магистрала, където се кара с високи скорости, влиза в застрашаващата категория!

При това имам приятни спомени от опасни ситуации, в които съм присъствала при честите си пътувания София-Пловдив именно поради подобни селски постъпки :(

Тази тема много ми напомни на една друга:
http://yovko.net/blog/2005/06/post_208.html

Написа Ирина Марудина (www) на 22-Oct-2005 11:55


А с колко се глобяват тези, които карат в най-лява лента с ниска скорост и по този начин застрашават идващите отзад, които им подават доста сигнали да се разкарат?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Oct-2005 14:50