< HomePage | Снимки
<- Петък, 26 Август 2005 | Начална страница | Неделя, 28 Август 2005 ->
Събота, 27 Август 2005

За събота и неделя мръднахме до Боровец, където когато няма тълпи и скиори всъщност е доста приятно. Още по приятно щеше да бъде ако в хотел Рила не се бяха изсипали де що има бесапар и министри и заради тях при всяко влизане в хотела, ни гледаха на скенери и минавахме през пищящи врати. Въпреки, че охраната не беше много съвестна си е досадно. Ебаси, ако искам да гръмна някой с един скенер няма да ме спрете.

Разходихме се до хижа Мусала, а вечерта до ловен парк Искър. Парка е доста впечатляващ, честно казано не очаквах да видим толкова много животни на едно място - благородни елени, сърни, стадо диви прасета и още...Какви места имало...и аз никога да не съм ходил там. Голям пропуск, който донякъде поправих.

Национален парк Рила
Гъбка Боровка

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Тази гъбка боровка много прилича на Манатарка - една от любимите ми гъби. Има ги доста по това време на годината из планините, особено след дъжд. Може и да бъркам обаче. Гъбар нямаше ли с вас? :)

Написа Георги (www) на 29-Aug-2005 13:12


Имаше гъбар, аз иначе не бих посмял да пипна гъба не ми омръзнал живота :) НАбрахме доста сърнели и после с кеф ги изпапхме на манджа ориз с гъбки.

За манатарката май си прав и на мен ми прилича на такава, но си говорехме за Масловки/Боровки в колата на прибиране и съм останал с впечатление, че гъбата е Боровка.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Aug-2005 13:16


Без сумнение става въпрос за ОБИКНОВЕНА МАНАТАРКА/Самунка гъба/. Тя е една от най-добрите български гъби, с изключителни вкусови качества. Търсих в Бг сайтовете да намеря снимка на гъбата, но както обикновено, там се срещат простотии, от рода на : "Тумба цигани обра гъбите и батардиса гората...", а естествено, което търсиш го няма. Затова сканирах и поместих една снимка на адрес:http://valbg54.hit.bg/Samunka.jpg

Написа Валери Георгиеж (www) на 31-Aug-2005 19:24