< HomePage | Снимки
<- Сряда, 24 Август 2005 | Начална страница | Петък, 26 Август 2005 ->
Четвъртък, 25 Август 2005

Анонс на новина по НоваТв вчера - "Ромите в Ихтиман взеха помощите отпуснати след наводнението, напълниха кръчмите и купуваха торти".

Смешно ми е ама както ми е смешно така и ми се реве. Добре, че поне около нас няма цигани, че иначе щях да се оплаквам и аз като женицата дето я питаха ромите дали ще използват парите по предназначение, а тя рече "Да, да сега ще си накупят магнети и ще стане чудо. Ние и без това през ноща не можем да спим".

Евала пичове, така се живее сто години. Що не бех и аз ром, та да се видя с парици? Вместо да плащам сто лева ток, просто ще отеба. Вместо да плащам 200 лв. парно, просто ще отеба. Като ми ги спрат, ще рева, че ме индикримират (дискриминират) 'шот сам сиганин. Данъци ли? Какви данъци бе батеее, дай пет лева да ти играм кючек па ти понеже си проЗт, бачкай и плащай данъци. Ох баня, ох кеф, циганин да си в България, mucho кеф!

[ Коментари: 13 ]
Коментари

Така е циганин да си нека да им е лощо. Там кадето има да се взимат парици са с едни гърди напред.Пак и такава ни е държавата за съжаление.

Написа петър (www) на 25-Aug-2005 16:11


Не е само това с парите! Майка ми е гледала по телевизията как веднага след като са им раздали одеала и други вещи от първа необходимост, онези са ги изкарали да ги продават на пазара...
Без коментар! Зорлем ме превръщат в расистка...

Написа Лина (www) на 25-Aug-2005 17:11


Пише се проЗД - и със З и с Д. ;)

Написа Коко на 25-Aug-2005 17:34


True, true.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Aug-2005 19:36


Абе да си циганин в България(и не само България) не е добре. Доста често чустваш скинхедски кубинки :)

Написа cable на 26-Aug-2005 03:07


Много телевизия гледаш брат;] Мен такива неща не ме впечатляват. Циганина квото и да го правиш пак ще си остане циганин ...

Написа freax0r на 26-Aug-2005 05:02


Циганин и на снимка-бой :) Все пак съм много против расовите гонения само защото са цигани. Ми дайте да ги гоним щото секат гората (Самоков) или щото причиняват масови безредици (Захарна фабрика) или щото крадат (къде ли не!). Но когато ги подгоним само защото са цигани най-много да го докараме като афроамериканците - а му каза 'циганин' и те е осъдил :) А колкото до държавната субсидия - има много добро предложение- който злоупотреби с получени помощи да не получи последващи. Да го видя манго зимата без въглища и дърва.

Написа Ангел на 26-Aug-2005 06:32


@ Ангел: Ти добре ще го гледаш без въглища и дърва зимата, но той ще си направи сметка, че ще му бъде да отиде в гората или в съседната къща и да се снабди с необходимото. Макар и по малките часове на денонощието ;) !

Написа Мартин Душков (www) на 26-Aug-2005 08:25


Тук въпроса не е в това дали манго ще студува зимата или не. Главното е да се социализират ромите, и тъй като те са животни това става с циркови номера - като не слушаш няма манджа. Отказвайки му помощи защото предния път е злоупотребил е най-ефикасния начин да се дресира мангала. Много ме кефи да слушам проповедите на Сидеров, само че на всеки здравомислещ човек му е ясно, че не можем нито да ги изгоним нито да ги избием. Нито както казваше Арлин Антонов в Пазарджик 'да ги затворим зад телени огради'. А в този ред на мисли най-доброто, което може да се случи е тази интеграция да стане с европейски пари - така мангала няма да харчи от парите, с които ние плащаме данъци...

Написа Ангел на 26-Aug-2005 08:41


Миналата пролет докато се разхождахме из Албена дочух разговор между две циганки. Нещо от сорта:
- Как си?
- Ами зле зле, лятото идва, ще има работа. Зимата по-добре. Може да няма пари, ама поне по цял ден нищо не правим.
Без коментар...

Написа Веско на 26-Aug-2005 15:50


Ейй,ай кач бурда бе бат Жоре, ни си прав ша знайш, и тия журналята и те ни са прави ша знайш, ний първом купииме Дивидитата и сераундите да пееем веселим ората па после одийме в къчмата да ги поливаме, нали затва ни ги дадоа парите, да ни плачим дет на замокри сичкото Марица. И не е верно тва че краднем и че не плащаме, ша казваме ние на Хагата да ви докарва да ви съди, как тъй ша убиждаш.
Кво кат сми роми. И неи верно че нещем да работим, щем даже много щем, ама не дават работа бате, само да копаме ни дават и да метем и да носим,а аз искам кат теп на кумпутура да са кача, да барам и аз по копчитата, ма ни дават само на вас дават да ги барате и да работите. Аз и милиционер исках да ставам, ама и тва ни дават. И поп ни дават да ставам, сички благи работи сте назели за наз ромите нищо нема, затва краднем, ама аз и за тва ша ви казвам на Хагата да ви съди.
Иии и убава кола имаш бате, ку ти треба да я мия, да я търкам - ша са обаждаш бате, за 5 лева ша я праа джам.

Написа Един РОМ (без кола, че ша стане Куба Либре) (www) на 26-Aug-2005 15:54


Днеска (27.08) на връщане от Рила по пътя преди Самоков видяхме табела "Археологически обект - Шишманово кале". Решихме да разгледаме. Спряхме колата точно на отбивката (до табелата) и тръгнахме пеша (на табелата пишеше 200м). По средата на пътя ни пресрещна един РОМ, който просто си стоеше. В първия момент бяхме резервирани.. не го знаехме какъв е, можеше и да има проблеми... Оказа се, че той пази обекта, който не "работи" в събота и неделя, но ни предложи да ни разведе. Освен това, тръгнал към нас, защото си помислил, че вандалстваме (драскаме нещо по табелата на пътя) - колегата снимаше табелата с фотоапарат и така е създал впечатление че драска нещо (Каква загриженост за работата и поста си). Човека ни разведе, разказа ни всичко за обекта, който в момента се работи по него! Открита е една църква и едно жилище (на цар Шишман) затрупани с пръст, отгоре растителност и т.н. Циганина беше от бачкаторите, дето копат, и го оставяли да пази. Обаче този човек си беше взел толкова навътре работата... просто не можах да повярвам. На отношението, уважението, ако щете и културата на този млад циганин. Не ми се разказват всички неща, които ми направиха впечатление в него и в обекта (и без това много се разпрострях), исках просто да споделя тази случка, като се е отворила тема за ромите. Аз имам много негативно мнение за тях, но случката днеска просто ме потресе!!!

Написа Димитър Томов на 27-Aug-2005 18:56


Няма лошо, свестни хора има навсякъде. Мен ме е яд, че циганите се толерират въпреки явното им (в повечето случаи) незачитане на обществените правила по които живеем.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Aug-2005 07:31