< HomePage | Снимки
<- Сряда, 17 Август 2005 | Начална страница | Петък, 19 Август 2005 ->
Четвъртък, 18 Август 2005

Днес ще похваля К1 и донякъде BTV за вчерашното отразяване на "ужасния вирус (W32.Zotob)", който отново вилнее из полята микрософтски /сефте.../. Ще ги похваля малко, но все пак е нещо, след като ушите и очите ми дълго време са били пълнени от журналята с идиотщини на компютърна тематика.

Видяхте ли господа журналя, че не беше трудно да кажете че вирусът поразява операционните системи на Микрософт, а не КОМПЮТРИТЕ. Хубаво щеше да бъде ако бяхте казали, че поразява САМО тях, но не и компютърите Епъл или ползващите операционната система Линукс, но това вече май е в сферата на пожеланията и е извън възможностите на няколкото малки гънки върху гладките ви мозъчета.

Но не всичко е розово, както може да си представите!

btv, както винаги в опитите си да се направят на компетенти изтърсиха следната глупост: "Дори няма нужда да си отваряте емайла!", а и двете телевизии все още не са се научили, че когато се споменава някакъв ресурс в Интернет се дава адрес! Как горките бозаджийски потребители да се предпазят, като просто им казвате, че Майкрософт пуснали поправка за грешката от която се възползва вируса и я пуснали "в Интернет". Добре че не гледах Нова, там обикновенно са по-зле и от btv.

За малко да падна толкова, че да се радвам на журналист, че си е ПОЧТИ свършил работата, пфуу!

Тук е момента да попитам аз за кой ли път г-да вирусописачите, като сте си направили труда да пускате червей, поне го направете след определено време да ебе мамата на файловете и там на каквото може, та заразения бозаджия да се научи, че трябва да си гледа компютъра. Хем спецовете ще изкарат пари от оправяне, хем на някой може да му просветне, че може да си спести подобни неприятности, защото има алтернатива отгоре на това СВОБОДНА!

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Браво!

Написа Петьо Бояджиев на 18-Aug-2005 14:29


Абе май ние сами требе да си го напишем червея... Последния свястно написан беше slammer, всичко останало е абсолютна боза, като това, което заразява.

Написа Васил Колев (www) на 18-Aug-2005 22:39


Сега червиописачите имат за цел да правят колкото се може повече зомбита. После да спамят и floodят с тях. Следователно паразитите не трябва да привличат внимание.
Тази нагласа е много опасна, защото щракачите не ги е страх за данните, и не си чистят компа редовно.

Написа Иван Кълвачев на 19-Aug-2005 16:19


Да, за съжаление точно това правят в последно време червеците - спам, ddos и зомби армии :( Къде отиде хубавото време на вирусите като CIH, които забърсваха биоси години наред в даден ден...ех, мечтии.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Aug-2005 17:05


Според мен другата тръпка (освен ddos/zombies) която ги влече е популярността. Мисля, че всичко започна от Code Red и Melissa. Всички започнаха да искат своите 15 минути слава и да драскат възможно най-безвредните и най-разпространяващи се вируси.А това наистина е страшно, хоратa непознаващи антропологията на вирусите си мислят, че са безопасни за файловете им ;-( И затова все още има хора, нехаещи за антивирусна - онзи ден пак чух отговор - 'А, много си наплашен, като се заразя - ще преинсталирам - какво толкова...' Сещате кой е виновен за това ;-)

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 20-Aug-2005 09:15


Домашните лузери са загубена кауза, те са си прости по "дефаулт". Идеята ми беше за бизнес потребителите, защото за тях данните им са ценни и ако редовно ги губят през месец два (щото бекъп не се прави естествено) може да им дойде акъла в главата някой ден.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Aug-2005 10:01


Върхът на новината са dir.bg Там на снимка можете да видите как ужасния вирус (W32.Zotob)пълзи по една клавиатура, да прочетете, че заразява само Windows 2000 и как, стотиците хиляди заразене компютри били РЕМОНТИРАНИ с големи разходи. Базите от данни обаче оставали невредими а персонала на ABC News пишел на пишещи машини.

Написа Драгомир Николов на 20-Aug-2005 17:32


НЕ съм съгласен с теб Георги,просто защото човека не е виновен, че М$ са обсебили пазара, че има добри продукти за (макар и за скапания) Уиндоус.

и че наистина за някои продутки няма аналози или добре достатъчно добри аналози.

Proteus примерно. Един изключителен симулатор на ел.схеми и прочие.

Представи си на теб да ти затрият три тона док, която си писал , проекти , работа и прочие.
Кое ще ти е на сърце да се заемеш да разбереш защо е станало или да претрепеш този , който го е причинил ;)

Не си прав просто.

Написа the_real_maniac на 27-Aug-2005 10:38


Прав съм прав съм. Всеки които разчита на несигурен ОС, заслужава всичко което му се случва.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Aug-2005 07:27