< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 11 Юли 2005 | Начална страница | Сряда, 13 Юли 2005 ->
Вторник, 12 Юли 2005

Безпроблемно след няма и три часа полет пристигнахме на летището в Палма (или Палма де Майорка ако предпочитате). Оказа се, че от пълен самолет с българи, по-малко от петнайсет бяха туристи, а останалите бяха бачкатори или идваха да стават такива. Още на летището полицайте гепиха една дама и минавайки покрай стаята на местната полиция я видяхме вътре реве и да се обяснява нещо, явно сгазила лука.

Сравнително бързо се справихме на летището, намерихме каката която беше нашия човек и се натоварихме на малко микробусче, за да ни откара по различните курорти и хотели.

Кратко пояснение за незапознатите. Майорка е най-големият от Балеарските острови (Isles Balear), другите по-известни са Менорка и Ибиза. Столицата на Майорка е град Палма (Palma de Mallorca). По принцип са испанско владение, но си имат местно управление на островите. Намират се в средиземно море под Испания /имате си карта вижте си ги/.

Отседнали сме в тризвездния хотел Акорн Пионеро, който се намира в курортното селище Санта Понса. До там от летището се стига за около 40 минути по голяма, добре направена магистрала, която в момента завършват. По-късно разбрахме, че преди няколко години пътищата не били добре, защото управлявали някакви социалисти, обаче ги изритали и новите управляващи се заели сериозно с инфраструктурата. Около пътищата има цветя и зеленина, явно са добре поддържани, а обстановката наоколо е типично средиземноморска и приятна.

Настанихме се в хотела, похапнахме и тръгнахме на разходка, за да се ориентираме и да разгледаме плажа, докато съставим план за следащите няколко дни.

Планът ни общо взето е следния: утре договаряме на какви екскурзии ще ходим /отиваме на поне три екскурзии/, в един от дните наемаме кола и се мотаем из острова, а ако има възможност можем да прескочим до Менорка и Ибиза.

Снимков материал:
- Полицейска "кола" на летището в Палма
- Информационно табло на магистралата
- Огромен шах в хотела
- Залива на Санта Понса вечер

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Нека ти е лошо :) Като ще ти храня рибите поне да ми беше оставил и колата да ходя до вас :РРРР

Написа Мариян Захариев (www) на 12-Jul-2005 10:21


а кой ще полива цветята?

щот ако нема кой... па докато се пълни водата мое и да администрира... :-P

Написа Мarin Velikov на 12-Jul-2005 19:58


Имам усещането, че снимките ти оттам ще бъдат голяма атракция :) Хубави плажове, палми и красиви каки...
Приятна почивка от мен!

Написа krassyo (www) на 13-Jul-2005 02:37


Той е женен бре :)

Написа Мариян Захариев (www) на 17-Jul-2005 20:41


Що ли ме съмнява за каките?! :) Свободата бе твоя, за да я загубиш - така че сигурно няма да се оплакваш :) Приятно печене на задник!

Написа Деле (www) на 19-Jul-2005 07:48


Айде приятно изкарване !
Като се върнеш кажи как го избра това Палма де Майорка? Да ти кажа аз съм в дилема в момента (Марамарис/ Бодрум /Коста Брава/ Палма де Майорка).
Айде ще чакам да разказваш като се върнеш как е било.

Написа delvata на 19-Jul-2005 19:25


Избрах го, защото ми звучи интересно, предлагат интересни екскурзии из острова пък и е Майорка все пак :-) За Турция препоръчвам Мармарис, но съм пристрастен защото съм ходил там (виж историята), а на другите места не съм бил.

От Майорка съм доволен, повече като напиша историята след ден два-три.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jul-2005 17:54


С нетърпение очаквам да отида отново там, атмосферата там е невероятна!

Написа Мария (www) на 15-Jun-2010 10:05