< HomePage | Снимки
<- Неделя, 10 Юли 2005 | Начална страница | Вторник, 12 Юли 2005 ->
Понеделник, 11 Юли 2005

Ако ходите в пицария Торонто (при семинарията), не пропускайте да опитате пилешките им бутчета, пържени или на скара няма значение. Едни от най-добрите които съм опитвал се правят там. Пиците им също не са за изпускане. Слагам ги под номер две в класацията ми, като под номер едно разбира се са пиците в Дон Домат. За #3 има доста претенденти и затова няма посочвам конкретен победител.

Ходил съм няколко пъти в американската идиотщина Пица Хът, но от все сърце препоръчвам там да не стъпвате, освен ако не си падате по пици средна работа на тройни цени. Все пак ако за вас ходенето по "заведения" от сорта на Пица Хът, KFC или McDonalds е начин да покажете колко сте напред, то едва ли ви интересуват лайната, който поднасят там само за .XX стотинки (yuck!).

По принцип харесвам дебели пици, а не тънките измами които тук там се опитват да пробутват. Добре е плънката да е обилна, да има месце върху пицата, задължителният доматен сос и нещо лютичко като за предпочитане е лют червен пипер от който да се препотиш стабилно. Пицата трябва да е леко препечена и обилно полята с биричка. Пробвал съм и с вино, но не ми е по вкуса тази комбинация.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Само като спомена &#132;Дон Домат&#147;, разбрах какво ми се е яло този обяд! Нищо, друг път ще зная...

Написа пейо (www) на 12-Jul-2005 10:05


Едно уточнение, с бирата и виното си поливаш гърлото, а не пицата :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Jul-2005 10:12


Това, което описваш не е пица или поне няма нищо общо с оригиналните италиански пици. Не отричам, че звучи апетитно, но аз да си кажа. :)

Италианските пици са си тънички, с хрупкаво тесто и често без никакви допълнителни сосове отгоре.

Написа Мишо на 12-Jul-2005 16:01


Очакваме пица HOWTO =). С бира несъм пробвал никога, хем че майка ми работи в пицария. Ще се наложи да я пробвам... мммм

Написа Мартин Душков (www) на 12-Jul-2005 20:14


Ако истинските пици са тънки гадости, то тогава предпочитам неистински :-) А Пица HOWTO отдавна има написано от колегата Atl. Ето я и инструкцията: http://tinchev.org/atl/pizza.html

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jul-2005 17:50


A az obicham da gi pravja sama. Togava vkl. cjalata si fantazia i zhelanie i spored nastroenieto v momenta se poluchavat razlichni, no vinagi mnogo vkusni pizzi:))

Написа Kamelia (www) на 06-Sep-2005 19:08