< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 7 Юли 2005 | Начална страница | Събота, 9 Юли 2005 ->
Петък, 8 Юли 2005
11:57

Война на световете - ебахти и тъпият филм.

Това можеше да е най-краткото ревю, което съм правил, но не би. Затова ето историята във филма разказана в пет изречения с коментари:

- Извънземните ни гледат от милион години и ни завиждат /абе ние не сме тука от милион години ама те гледат, а за какво завиждат не стана ясно/.

- Заравят неизвестно кога някакви метални машини под земята, а ние понеже сме баламурници никога не ги откриваме /ало да сте чували за метални детектори и иманяри?/.

- Том Круз с две досадни деца търчи из целият филм и гледа тревожно /децата поне пет пъти бяха за шамаросване или направо по-сериозно удряне, особено супер неприятната Дакота Фанинг/.

- Извънземните машини ядат хора с нещо като обърнат наопаки гъз след което ги плюят във вид на черва.

- Наш'то момче трепе една от машините на извънземните, след което те се бъгват и умират щото замните БЪГтерии им ебават мамата, а извънземните планирали милиони години нашествението се мотаят без противогази /ебахти и тъпите извънземни/.

Повтарям за по-голям ефект - ебахти и тъпият филм. Не си давайте парите и не си хабете трафика да го сваляте.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

мда ... верно е е*ати тъпняти ... половината филм в неква тъмна стая ... sux

Написа Alex (www) на 08-Jul-2005 09:49


След този коментар просто няма как да не изгледам филма ;-)

Написа Христо (www) на 08-Jul-2005 09:58


Хахахахаха, ще си го дръпна *само заради* ревюто ти :) Как да се изтърве такова нещо ...

Написа Красимир Казаков на 08-Jul-2005 10:41


Тъп тъп, ама... знаете ли що пари се изсипаха тук да го рекламират :) ? Предполагам е същото и в БГ.

Почти от всяка втора спирка на автобусите се звери земното кълбо, хванато в странна ръка със смукалца накрая... >:)

Написа Дончо (www) на 08-Jul-2005 11:43


Пропусна да споменеш че накрая непомедимата американска армия все пак успя да думне един трипод и безстрашния американски войник победоносно обяви, че извънземното което едвам излази под дулата на безпогрешните американски пушки вече е мъртво! Ура! Завеса!

Написа Стоян на 08-Jul-2005 12:16


Напоследък май гледам само разочарования. Или може би имах прекалено големи очаквания. Този филм искам да кажа има много хубав трейлър. Имената на Спилбърг и Том Круз също ме караха да си мисля, че няма да е обикновен филм, в който просто ще гледам как света е спасен от извънземни.

Е, явно съм се излъгал. Имаше някаква загадка за психологическия момент: "Абе заеби го света да се спасяваме", но разбира се типично по американски филма си беше щастлив.

Само дето беше и супер наивен. Аз не мога да разбера как може да ни имат за толкова прости. Седях в киносалона и когато спря тока за няколко минути (да, и в Германия стават такива неща (всъщност не спря тока а гръмна някакъв бушон и им трябваха няколко минути да го оправят)) се вайках и се чудех: ще стане ли така както си мисля. И то взе че стана.

Сега накратко. Да, светът отново е в опасност. Деня е хубав (или не чак толкова). Майка оставя двете общи деца при баща им (Том Круз), докато отива с втория им баща на посещение на родители. Бащата е бачкатор, който се чуди как да изкара парите си, бачка много, в хладилника му няма нищо и му е супер гаден живота. Децата му са адски глупаво момиченце и безразсъден келеш. След работа ги оставя да гледат телевизия и ляга да поспи, когато се буди се оказва, че синчето е грабнало колата без книжка и е тръгнало нанякъде. В същия момент започва яка буря, породена от неочаквани електромагнитни сили (за които приказват по всички телевизии). Падат светкавици и става интересно...

Какво ми хареса
1. Невероятната игра на Дакота Фанинг, която е само на 11 години, но беше наистина много добра.
2. Том Круз, защото просто е той :)
3. Сцената в която разбеснелите се хора щяха да пречукат всички, за да вземат колата на Круз и при която един я взе, но после друг го гръмна... Изглеждаше убийствено реална в момент на паника.
4. Свежия хумор в началото с репликите подобни на: "Това терористите ли са?"
5. Многото кръв в един от моментите.
6. Бягането от многото специални ефекти и опита да се наблегне на историята (нищо че такава нямаше) и личната срама.
7. Църквата, която се сцепи на две при атаката.

Какво не ми хареса
1. Безумно наивния край.
2. Безумно наивно измисленото нещо, че всички коли спряха като дойдоха извънземните и разбира се една запали и в нея беше нашия човек...
3. Адски грозните извънземни.
4. Уплаших се точно на 2 сцени.
5. Как по дяволите извънземните разрушиха всичко, а наште хора се скриха в един килер в мазето и им нямаше нищо?
6. Всичко електрическо спря след атаката... Включително ръчния часовник на Круз :) Е, лампите в мазето бачкаха...
7. Извънземните атауват навсякъде и всичко, но къщата на родителите на майката е непокътната (ебати).
8. Как по дяволите ръчния часовник спря, а камерата на един чичка бачкаше.
9. Как по дяволите умряха извънземните?

Уф. Филма можеше да е не-лош. Ако не ни бяха мислили за толкова наивни. Нужно ли е винаги да има тотален Happy End? Честно казано очаквах накрая да дадат и президента на САЩ как стои пред една развалина и телевизиите предават просълзяващите му слова как ще се се пренареди света...

Защо по дяволите Спилбърг не е помислил повече и не е изпипал детайлите? Една филия с фъстъчено масло залепна на прозореца от грешната страна (в смисъл от ненамазаната) по дяволите? Аз такова чудо на физиката не бях виждал. И де да беше само това. Пълно е с недоразумения, а на всичкото отгоре и наивен сецанрий, на който никой няма да повярва.

Жалко.

Написа владо (www) на 09-Jul-2005 08:29


Мдам. Тоя филм беше егати и разочарованието. Жалко, че ми смъкна коефициента с 0.01. Спилбърг, Том Круз... викам си:"Сигурно ще да е интересно, другите филми на Спилбърг са добри, а и Круз не е лош актьор." Ноо... бях тотално разочарован. По-лош и плосък филм не си спомням да съм гледал. Това със милионите години в началото, айде, как да е... Но това с бъгването на извънземните... дае*** в Independence day поне използваха някакъв компютърен вирус, нищо че тъпото там беше как подяволите ние и извънземните ще имаме еднакви операционни системи, та тия вируси да атакуват софтуера на кораба-майка... (е, може би ще е реалистично това, за сульо дето хал хабер си няма от света :)). Но да се върна към филма. Тотално разочарование. А и как подяволите всички коли не можеха да вървят с изключение на 1??? това да не е селективен EMP импулс дето прецаква на всички без 1... и това за чичето с камерата... и още много bug-ове имаше този филм. По 10-балната система: 0

Написа Николай на 09-Jul-2005 19:40


Спилбърг още от AI съм го преместил в един друг списък :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jul-2005 19:58


Да, филма не е толкова добър колкото си мислих, че ще бъде. Дори ходих да го гледам на кино (където половин час ме заливаха с реклами!)

Но, след като вече има хепи енд, тъкмо начина по който умряха извънземните го прави този филм по-различен.
По едно време се уплаших, че отново ще извадят Хед Ендъ Шоулдърс и ... абе сещате се за какво говоря нали :)
По едно друго време вече усетих как нещата отиват в следната посока: сина на Круз отива на бойното поле, досеща се какво може да убие машините, убива едната, воените прихващат идеята и ето че Американците отново спасиха света

така, че: този край дори ми хареса :)
и за тези които не са разбрали:
извънзмните умряха понеже не са имунни към всичките бактерии и вируси които живеят около нас и ги има навсякъде
това което е тъпото е че излиза че те са планували тази атака с милиони години, че имат супер мощна техника, НО не са се досетили за тези микроби ...

но, на фона на другите варианти - пак повтарям - края е прилично добър ;)

Написа Роберт (www) на 11-Jul-2005 09:24


И мен този филм ме разочарова много.
Но в негово оправдание мога да кажа че гибелта на извънземните е заложена още в книгата (Която съм чел преди време достатъчно за да забравя всички подробности;). В гнигата тяхното идване е описано като падане на метеорит. Така общо взето става ясно, че са ни наблюдавали доста отдалеч.
Предполагам че триподите (извънземните машини) са харесали на всички. Само на мен, не знам защо, ми заприличаха като взети от HalfLife(Striderите даже падаха след същия брой базуки:). Имаше една нощтна сцена която пък ми заприлича на жътвата от Матрицата 1.
Общо взето филмът е по-скоро ремейк на "Signs" отколкото на оригинала от 1953.

Написа Иван Кълвачев на 14-Jul-2005 10:11